RKS SRV125 (QJ cruiser)

Herkese selamlar, bu motorla ilgili forumlarda ve youtubeda hicbir bilgi olmadığı için bu başlığı açma ihtiyaci duydum.
Bu modeli çok begenerek haziran ayi gibi aldim. Sosyal medyada çinli motorlar konusundaki algi sebebiyle cok ikilemde kalmistim ama sonunda fiyat/ozellik dengesi olarak cruiser motorlar arasinda en alinabilir 125 cc olduguna karar verdim.
Motor normalde absli olarak QJ motorun bir modeli, rks abssiz olarak Turkiyeye getiriyor.
Şu anda 3500 kmdeyim ve hicbir sorunla karsilasmadim diyebilirim.
Bir kez bakim sonrasi yolda kaldim, servise geri goturdugumde bir gunde halledildi ancak bu arada serviste bana soyledikleri eger parca gerekirse ve fabrikada varsa ortalama 20 gun surecegi, fabrikada yoksa 2 ay kadar surecegi idi. Yine soyledikleri ithalatci bayilerin parca stogu tutmasina izin vermiyormus. Yani parca gerekecek bir sorunda muhtemelen uzecektir
Daha kurumsal oldugu icin ucar motordan aldim ve bakimlarini da orada yaptiriyorum.
En begendigim ozellikleri neredeyse hic titresim olmamasi ve lastliklerinin oldukca iyi olmasi. Tum yagmurlu gunlerde kopruyu geciyorum ancak birkez bile lastiklerden sorun yasamadim

zıçar motorun daha fazla kurum saldığını söylüyollaa. :unsure:
Valla en azindan muhattap bulunabiliyor ya, simdiye kadarki bakimlarda kurumsallardi (premium olan subesi). Yolda kaldigimda ilk aradigim kartaldaki bayideki insandan bozma dayi anlayabildigim kadariyla getirme garantiden islem yapmam parasiyla bakarim dedi 😂 bunlarin servis mudurleri de cok deneyimli ve duzgun biriydi kendisi de gelip gorustu anlatti yardimci oldu

Bundan daha büyük bir sorun olacağını sanmıyorum. Bunu yaşadığım bütün motorları en kısa sürede elimden çıkarmaya baktım.
Bakim sirasinda ciraklardan birinin tam oturtmadigi parca yuzunden motor mars almamis ya, dediginiz tarzda bir sorun degildi. Rodaj bakimiydi uzerinden gecen 2500 kmde hic sorun yasamadim. Bakimda yapilan hatali bi hareket yuzunden motoru elimden cikartmalik ne bilgi verebilir bize bu durum.

Blok aslında bi cruiser bloğu değil. Benelli 125s, qjmotor srk125s srk125r modellerinde de kullandığı bi blok ve güzeldir titreşim falan çok çok azdır. İlginç şekilde antifriz tahliyesi motorun sol tarafındadır fazla konulunca oradan atar, sorun yoktur başınıza gelirse önemsemeyin. Yağ filtresi kolay bulunur hiflo muadili falan var. Güle güle kullanın.

• Beğen
Tepkiler: ymg
rks cruiser alacağınıza 400 binde 35 yaşında ybr alsaydınız keşke diyen çıkmamış çok ilginç.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hayırlı olsun, güle güle binin bu arada. 125cc sınıfı için çok yakışıklı bir motor.

Motosikleti
D400
Öncelikle hayırlı olsun; bizler ne dersek diyelim önemli olan kişinin kendisinin motorunu sevmesidir.

Şahsi fikirlerime gelince; bu motor cruiser değil commuter. zaten düşük cc motorlardan cruiser olmuyor bi eğreti duruyor.

Düşük cc grubunda zaten çok seçenek yok; 30 yaşında japon diye 250 cc motor almanın mantıgı yok. Yaşlı cruiser olayı en olmadı yüksek cc'lerde alınabilir. bu nedenle rks mondial yöneliyorlar.

RKS'nin en büyük problemi sizin de yazdıgınız gibi yedek parça. bazı parçalar 3-4 ayı buluyor gelmesi. Ancak geç gelmesi hic bulunamamasından iyidir :)

yedek parça problemi olmayan tek bir marka yok ama japon markalarına binenler genelde utanıp bunu paylaşmıyorlar. honda'da elcik ısıtma için bir ay bekledim. kymco'da ayna için iki aydan fazla bekledim. sorsan çinlide yedek parça yok sadece.

Motosikleti
Ns200 15"
yedek parça problemi olmayan tek bir marka yok ama japon markalarına binenler genelde utanıp bunu paylaşmıyorlar. honda'da elcik ısıtma için bir ay bekledim. kymco'da ayna için iki aydan fazla bekledim. sorsan çinlide yedek parça yok sadece.
Ayna için biraz fazla beklemişsiniz, genelde 1.5 ayı geçmezdi bir problem olmuş veya bayi sallamamış olabilir. Umarım kaynak işinizi görmüştür.

Ayna için biraz fazla beklemişsiniz, genelde 1.5 ayı geçmezdi bir problem olmuş veya bayi sallamamış olabilir. Umarım kaynak işinizi görmüştür.
evet kaynak işimi çözmüştü zaten. diğer grenajları gelince değiştirdim ama aynayı almadım artık. kaynak ustası güzel yapmıştı çünkü.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Ben de Yamaha'da cp2 blok karteri için 1.5 ay gibi bekledim. Parça Türkiye'de olmadığı için 3 ile 8 hafta arasında bekleme olacağı bilgisi verilmişti 6. haftada geldi parça.

Ben de Yamaha'da cp2 blok karteri için 1.5 ay gibi bekledim. Parça Türkiye'de olmadığı için 3 ile 8 hafta arasında bekleme olacağı bilgisi verilmişti 6. haftada geldi parça.
türkiye'deki en yaygın motor bloklarından biridir muhtemelen ama onda bile 1.5 ay bekleme süresi varsa.

Motosikleti
Yamaha XSR700
türkiye'deki en yaygın motor bloklarından biridir muhtemelen ama onda bile 1.5 ay bekleme süresi varsa.
Bana da çok saçma gelmişti. Sonuçta bu blok 2015ten beri kullanılıyor ve mt07-xsr700-tenere700-tracer7-700-r7 gibi oldukça fazla sayıda motorda kullanıyor ve elinde stok tutmuyor. Sebebin bilmiyorum ama şu durumda kimse elinde stok tutmuyor. Çin malı da yurtdışından geliyor, japon da, alman da.

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Bir dönem Maxi Scooter bakarken tipini çok beğendiğim ve cc olarak da 300-400 km lik şehir dışı seyahatlerinde beni yolda üzmeyecek F/P ürünü bakıyordum. RKS 350 Blade baktım, parça temini, yüksek şikayet oranı, profesyonel servis olmaması/ilgisizliğin had safhada olması beni vazgeçirdi.
RKS nin motorları diğer pek çok markaya göre daha uygun fiyatlı, bu da açıkçası insanı biraz düşündürüyor.
XP 400 bakıtm, orda da ciddi sıkıntıların olduğunu okudum hem modelin işçilik kalitesinde hem serviste hem de motorun ağırlığı konusnuda. Üstelik bir arkadaşım kullanıyor ve detaylı bir şekilde onla konuşmadım bile çünkü fazlası ile zihnisinir cinsinden şikayetleri olan bir model XP 400. Kaldı ki arkadaşım da ağırlığından şikayetçi ve bu modeli de rafa attık.
QJ için çok kötü yorumlar okudum maalesef, 800 x bakıyordum ve ondan da soğuttular sağolsunlar :)
Sonra başka başka markalar baktım, japon da dahil her markada bir sürü şikayet var.
Geçen hafta rodaj bakımına götürdüm motorumu, sözde Kawasaki - Suzuki yetkili servisi. Küçük bir dükkanda üç tane lift, insan daha profesyonel servisler bekliyor bu kadar para ödeyince. Bu profesyonellik sadece Borusanda var ne yazık ki. Ne Honda ne Yamaha ne Kawa... hayal kırıklığı, tabi bana göre.
Bir şikayet sitesi var, neyi merak ediyorsam önce oraya bakıyorum artık, gerçekten kayda değer bir şikayet ise ciddiye alarak hareket ediyorum.
Burda kullanım amacı, motordan beklenti, modelin estetik görünümü vb şeyler tercihi belirlemeli.
Motorunuzun iyi olması sevindirici, umarım elinizde tuttuğunuz sürece sorunsuzca ve keyifle kullanırsınız.
Selamlar

Son düzenleme:
srv250vs benim çok hoşuma gitmişti görüntüsü gidişi filan 250cc için tatminkardı alacağım sırada re hunter kampanya yaptı ona yöneldim srv125 i hiç sürmedim ama görüntüsü gerçekten yakışıklı
qj bloklu ltr125 kullandım 8k km bana blok hiç sıkıntı çıkartmadı sizinde bloktan yana sıkıntı çekeceğinizi zannetmiyorum
kazasız belasız güvenli şürüşler.

Motosikleti
D400
srv250vs benim çok hoşuma gitmişti görüntüsü gidişi filan 250cc için tatminkardı alacağım sırada re hunter kampanya yaptı ona yöneldim srv125 i hiç sürmedim ama görüntüsü gerçekten yakışıklı
qj bloklu ltr125 kullandım 8k km bana blok hiç sıkıntı çıkartmadı sizinde bloktan yana sıkıntı çekeceğinizi zannetmiyorum
kazasız belasız güvenli şürüşler.

en mantıklı seçimi yapmıssınız hocam ama hunter cruiser olarak gecmiyor orası ayrı.

Motosikleti
Yamaha XSR700

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar