Balata değişiminden sonra ön tekerin dönmemesi

Selamün aleyküm forumdaşlar bugün motosikletin ön disk balatalarını değiştirdim balatalar tahminimce olduğu yerde diske sürtüyor biraz turladığımda fren kullanmama rağmen disk fazlasıyla ısınmış oluyor orta sehpaya aldığımda ön tekeri döndüremiyorum çok zor dönüyor balata değişiminden önce böyle bir problem yoktu çözümünü nasıl yapabilirim acaba

Selamün aleyküm forumdaşlar bugün motosikletin ön disk balatalarını değiştirdim balatalar tahminimce olduğu yerde diske sürtüyor biraz turladığımda fren kullanmama rağmen disk fazlasıyla ısınmış oluyor orta sehpaya aldığımda ön tekeri döndüremiyorum çok zor dönüyor balata değişiminden önce böyle bir problem yoktu çözümünü nasıl yapabilirim acaba
Kesin Çözümü , Tamircini değiştirmek.

benimde scooterın tekerlekleri zor dönüyordu gaz vermeden ayağımla itmeye çalışıyorum çok zor gidiyor. Balatalarını değiştirdim bu yüzden 2-3 gün okeydi daha sonrasında tekrar başladı. Zamanım olmadığı için götüremedim tekrar. Diskten mi acaba yoksa farklı bir sorun mu çözemedim.

Balata değişiminden önceki zamanlarda hidrolik eklediniz mi hiç
Hayır eklemedim sadece usta balatyı koydu pimleri taktı çok sıkı takmış olma gibi bir ihtimali var mı internette bir kaç videoda fazla yağı biraz boşaltırsanız kaliper pistonları yumuşar yazıyordu ama emin olamadım sonuçta balata değişiminden önce hiç bir problem yoktu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

benimde scooterın tekerlekleri zor dönüyordu gaz vermeden ayağımla itmeye çalışıyorum çok zor gidiyor. Balatalarını değiştirdim bu yüzden 2-3 gün okeydi daha sonrasında tekrar başladı. Zamanım olmadığı için götüremedim tekrar. Diskten mi acaba yoksa farklı bir sorun mu çözemedim.
Bende de şu an benzer bi problem var motoru boştayken olduğu yerde zar zor hareket ettiriyorum balatalardan ötürü, bu şekilde kullanmak diske zarar verir mi emin değilim yada belli bir süre sonra balata kendi şeklini alır mı aşındıkça

Öncelikle montajın düzgün yapıldığından emin olun. Balataların tırnakları vardır biyer çıkmış olabilir, pistonları temizlemeyi deneyebilirsiniz, balataları sökün ve pistonları manete basıp iyice çıkarın sonra geri ittirin, harekette engellenme var mı diye bakın. Kaliperde herşeyin olması gibi olduğundan emin olduktan sonra rezervuarın kapağını açıp bikaç defa maneti pompalayın,hava kabarcığı çıkıp çıkmadığına da bakıp kapağı kapatın ve bikaç gün deneyin. Yine aynı sertleşmeyi gözlemlerseniz hidroliği komple değiştirip tekrar bikaç gün deneyin.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Uzun süredir temizlik yapılmadıysa piston veya kaydırma pimi kitli sıkışmış olabilir.

Bitmiş olan balatanın yerine kullanılmamış balata takılınca fren hidroliğine ayar çekmek gerekir. 20mm'lik parçayı çıkarıp, 50 mm'lik parça takarsan kasar. Fren kaliperlerini sök ve balata spreyi ile (wd 40 filan sıkma sakın) temizle. Temizlerken pistonları tornavida ile yavaş yavaş kastırarak hareket ettir ki kir, pislik kalmasın. Kaliperleri tekrar taktıktan sonra fren hidroliğini ayarlarsın. Kendin yapamaz isen ustaya götür ama ben olsam bir daha o ustaya motor emanet etmezdim.

Beto87'nin dediğine katılıyorum orayı yumuşatıp takman veya ayar yapman lazım olur.

Motosikleti
Ns200 15"
Bitmiş olan balatanın yerine kullanılmamış balata takılınca fren hidroliğine ayar çekmek gerekir. 20mm'lik parçayı çıkarıp, 50 mm'lik parça takarsan kasar. Fren kaliperlerini sök ve balata spreyi ile (wd 40 filan sıkma sakın) temizle. Temizlerken pistonları tornavida ile yavaş yavaş kastırarak hareket ettir ki kir, pislik kalmasın. Kaliperleri tekrar taktıktan sonra fren hidroliğini ayarlarsın. Kendin yapamaz isen ustaya götür ama ben olsam bir daha o ustaya motor emanet etmezdim.
Eğer hazneye sonradan hidrolik eklemediyse hidrolik seviyesine ellemeye gerek yoktur, sadece haznenin kapağı açılması yeterli olacaktır.

Kıymetli yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar ama bir sorum olucak balata değişimini usta yaparken bu kaliper pistonlarını yukarıya itmişti hatta balatayı taktıktan sonra fren maneti başta boştu sonra sertleşti yani bahsettiğiniz tam olarak bu mu bilmiyorum ama bu şekilde yapınca hidroliğe ayar çekilmiş olmuyor mu yarın tekrar bi uğraşicam umarım halledebilirim ama bahsettiğiniz temizleme işlemini kesinlikle yapmadı ondan eminim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Uzun süredir temizlik yapılmadıysa piston veya kaydırma pimi kitli sıkışmış olabilir.
Eğer hazneye sonradan hidrolik eklemediyse hidrolik seviyesine ellemeye gerek yoktur, sadece haznenin kapağı açılması yeterli olacaktır.
Beto87'nin dediğine katılıyorum orayı yumuşatıp takman veya ayar yapman lazım olur.
Balata değişiminden önceki zamanlarda hidrolik eklediniz mi hiç
Bugün ustaya tekrar götürdüm balatayı tak çıkar yaptık freni henüz pompalamamıza rağmen yine kastı ön tekeri. usta da diskin bitmiş dedi ondan kasıyormuş herhalde. Bende motoru bıraktım yeni gelişme olursa yazarım tekrar. Balataların yan sanayi olmasından korkuyorum çünkü motorun parçası yok tek bulduğum buydu internette ama eski balatalara da tam anlamasamda bire bir benziyo

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar