Yazlık Eldiven Önerisi (Güncel 2025 Ocak)

Merhabalar iyi akşamlar iyi forumlar.
Daha çok yeni Dainese Lıvıgno Gore-tex Eldiven aldım. Fazlasıyla kışlık bir eldiven gerçekten çok memnunum. Ama şöyle bir kusuru var (kusur mu denir bilemiyorum siz düzeltin beni) geçen gün yola çıktıktan 3 dakika sonra telefona bakmam gerektiği için eldiveni çıkardım, çıkarmaz olaydım 10 dakika boyunca tekrar giymek için uğraştım. Havalar biraz ısındı mı bana biraz zorluk yaratacağa benziyor. Soğukken sıfır sıkıntı, hatta istanbul'un son 1 aydır havası mağlumunuzdadır yağmur rüzgar bana mısın demiyor. Neyse çok uzatmadan sonuç olarak bana yazlık eldiven lazım ve değerli tavsiyelerinizi bekliyorum.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Selamlar bugün Durt Hasanpaşa'dan bu eldiveni aldım. İnanılmaz rahat geldi ve dana derisi olması, koruma yerleşimleri, delikli nefes alan yapısıyla gönlümü çeldi. Eve geldiğimde hemen sıvı vazelin ile biraz sildim, özellikle parmak boğumlarını ve iç kısımda kalan tarafları sildim ki yumuşasın diye. Bir saat sonra kahve içmeye dışarı çıktığımda ise yumoş yumoş bir eldiven haline geldi. Kendi parmaklarım özelinde konuşacak olursam el ayası geniş, parnaklar(!) kısa küt olduğundan bir terzi işlemine tabi olacak gözüküyor. Tavsiye eder miyim, ederim. Mutlaka yolunuz düştüğünde gibi deneyin. Fiyatı tek çekime 2200 TL yapıyorlar. Piyasada 2K lira mertebesinde, dana derisinden imalatlı, bileği kapsayan, cırt bantlı, yazlık eldivenler 5-6K lira civarlarında. Mutlaka listeye eklenmeli.

Eldivenin Linki

Selametler.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Revit mosca, 2 takım eskittim. içi deri olması güzel. Rahatta bir eldiven.

Komple deri tavsiye etmem yukarıda paylaşılan gibi. Eli terleyen biri iseniz özellikle. Yazın sürekli nemleneceği için çabuk bozulacaktır.

Mosca en son şu hale gelip gruptan ayrıldı;

Ekipmanın eskidikçe değerlendiğini düşünürüm. O yüzden sonuna kadar kullanmaya çalışırım. Eskimiş ekipman binilmiş kullanılmış km yapılmış anılar biriktirilmiş ekipmandır.

Pırıl pırıl ekipmanla binen sürücü motoruna pek binmiyordur :)

Komple deri tavsiye etmem yukarıda paylaşılan gibi. Eli terleyen biri iseniz özellikle. Yazın sürekli nemleneceği için çabuk bozulacaktır.

Ekipmanın eskidikçe değerlendiğini düşünürüm. O yüzden sonuna kadar kullanmaya çalışırım. Eskimiş ekipman binilmiş kullanılmış km yapılmış anılar biriktirilmiş ekipmandır.

Motoru ve ekipmanları pırıl pırıl adamdan hiç bir şey alınmaz diye düşünüyorum o motorda göz kalmıştır gezicem diyip gezilememiştir diye. Mosca'nın dikişleri biraz zayıf kalıyor ben 1 yıldır kullanıyorum ve şuana kadar hiç bir sıkıntı yaşatmadı dikişlerinin minik minik ucu atmaya başladı ama 1,5-2 yıl daha gider diye düşünüyorum. Cırt cırt yerlerinin tüyleri de hafiften kalkmaya başladı bu biraz daha kullanıma bağlı ben ilk başlarda çok dikkat ederdim ama eskidiçe davar gibi davranıyorum tüm ekipmanlara ondan da olabilir.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Motoru ve ekipmanları pırıl pırıl adamdan hiç bir şey alınmaz diye düşünüyorum o motorda göz kalmıştır gezicem diyip gezilememiştir diye. Mosca'nın dikişleri biraz zayıf kalıyor ben 1 yıldır kullanıyorum ve şuana kadar hiç bir sıkıntı yaşatmadı dikişlerinin minik minik ucu atmaya başladı ama 1,5-2 yıl daha gider diye düşünüyorum. Cırt cırt yerlerinin tüyleri de hafiften kalkmaya başladı bu biraz daha kullanıma bağlı ben ilk başlarda çok dikkat ederdim ama eskidiçe davar gibi davranıyorum tüm ekipmanlara ondan da olabilir.
pek öyle değil benim ekipmanlar pahalı diye gözüm gibi bakıyorum çizik bile yok hatta en son protestolara giderken başımıza bir şey gelir kapışırız biriyle diye eski ekipmanlarımı giyip gittim iyi de yapmışım uçan tekme attı biri :D

pek öyle değil benim ekipmanlar pahalı diye gözüm gibi bakıyorum çizik bile yok hatta en son protestolara giderken başımıza bir şey gelir kapışırız biriyle diye eski ekipmanlarımı giyip gittim iyi de yapmışım uçan tekme attı biri :D
Benim motorda da ekipmanda da hayatımda ki çoğu şeyde de aynı şeyi yapıyorum. Çalmış gibi kullan ama ona göre bakımlarını da yap kanım hızlı akıyo tabi zamanla değişebilir. Pedlerini yıkıyorum ediyorum eve gelince yerli yerine askılıgına vs. koyuyorum ama bu ekipmanlara vs. her şeye özen gösterirsem gözüm gibi bakarsam illa zamanla eskiyecek veya çizilecek diyip gerek duymuyorum.

Motosikleti
V-Strom 800 DE

Hocam memnun muydun? Ben de revit boxerlardan sonra iki sezondur bikerjeansin eldivenlerini kullanıyordum. Yarı yarıya gibiydi fiyatları. Ama şu an aradaki makas biraz daha daralmış moska modeline bakıyordum ben de.

https://www.motomax.com.tr/klim-marrakesh-korumali-motosikletci-eldiveni

Aklımda şu vardı da motomax ürün getirmiyor sanırım, uygun beden bekliyorum iki aydır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Gerçi memnun olmasan neden iki takım eskitesin, yavaşça uzaklaşıyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar