Motorum sabah 5 6 kere marş bastıktan sonra zor çalıştı neden ?

Motosikleti
(yok)
Merhabalar herkese iyi forumlar dilerim, sabah erken saatlerde soğuk saatlerde kalkıp işe gitmem gerekiyor iş durumum gereği fakat motorum bugün beş altı kere marş bastıktan sonra anca çalıştı ve rölantim dengesizdi devamlı oynuyordu 1 buçuk 2 arası gidip geliyordu deli gibi ayrıca motorumun gaz tepkisine de yansıyordu bu rölanti dalgalanması, fikir sahibi olan abilerim ve kardeşlerim yardımcı olursa çok sevinirim iyi günler :)(unutmuşum antifrizim yeni)

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Akü, Buji, ilk aklıma gelenler.

Motosikleti
(yok)
motorum 3000 kmde sizce hangisi daha yüksek ihtimalle sıkıntılıdır ?

Motosikleti
Akünüz ve motosikletiniz nedir ve kaç yıllık? Öncelikle akünüzü ölçtürmenizi öneririm. Motosiklet ekranında akü voltajı okuyabiliyorsanız, kontağı çevirdiğinizde 10 V civarındaki değerler, akünüzün sülfatlaşmaya başladığının göstergesidir. Bujilerin bozulması 3000 km'de düşük ihtimal. Belki de yakıt akışında bir problem vardır. Siz öncelikle aküyü kontrol edin.

Motosikleti
Ns200 15"
Yüksek ihtimalle aküdür fakat boğaz kelebeğindeki sensörlerde buna sebep verir.

Motosikleti
(yok)
Motorsikletim 250SR ve jel akü kullanıyor, her sabah motoru çalıştırdığımda akünün voltajı 14.3 ten 12.5 arası voltajlarda gider gelir genelde. Akümün sağlam olduğunu düşünüyorum çünkü motorum yatan bir motor değil aktif olarak da kullanıyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yüksek ihtimalle aküdür fakat boğaz kelebeğindeki sensörlerde buna sebep verir.
Peki bişey sorsam ? boğaz kelebeğindeki sensör neden zarar görür sebepleri nelerdir

Motosikleti
Motorsikletim 250SR ve jel akü kullanıyor, her sabah motoru çalıştırdığımda akünün voltajı 14.3 ten 12.5 arası voltajlarda gider gelir genelde. Akümün sağlam olduğunu düşünüyorum çünkü motorum yatan bir motor değil aktif olarak da kullanıyorum.

Peki bişey sorsam ? boğaz kelebeğindeki sensör neden zarar görür sebepleri nelerdir
Çalışır durumda 12.5 Volta düşüyorsa sıkıntı var. Ayrıca aküler sadece yatarken değil, çalışırken de bitiyorlar :)

Motosikleti
D400
Akü de problem yoksa gaz kelebeğinde bence problem. 250sr'de çok sık rastlanan bir problem diye biliyorum bu.

Motosikleti
Ns200 15"
Elektronik parçaların en büyük düşmanı genelde düzensiz voltajdır, tabi her sensör hatası o sensörün bozuk olduğu manasına gelmez. Mesela rölanti motoru aşırı kurum bağladığında yeteri kadar sağlıklı çalışmaz, rölanti dalgalanmaları ve stop etme problemi yapar (düşük kilometrede kolay kolay bir manifold kurum bağlamaz), Tps sensörü kimi motosikletlerde kalibrasyona sahip eğer kalibrasyonu düzgün değilse veya sensör sağlıklı çalışmazsa gaz tepkilerinde sapıtma, stop etme ve saçma sapan rölanti gibi problemlere sebep olur. Maf sensörüde kolay kolay bozulan bir sensör değil fakat sıkıntı olması zengin veya fakir karışıma sebebiyet verebilir, oksijen sensörüde gene aynı şekilde.

Bogaz kelebeginden söz edildigine göre motorunuz karbüratörlü, dolayisiyle jikleli bir sisteme sahip ya soguk havalarda kolay calismasi icin elektrikli veya elle calisan manuel jikle var, elektrikli jikle olmasi durumunda rezistansli jiklenizi bir kontrol ettirin,manuel jikleniz var ise jikle telininin karbüratördeki acip kapama fonksiyonunu gözden gecirin,kolay gelsin.

Merhabalar herkese iyi forumlar dilerim, sabah erken saatlerde soğuk saatlerde kalkıp işe gitmem gerekiyor iş durumum gereği fakat motorum bugün beş altı kere marş bastıktan sonra anca çalıştı ve rölantim dengesizdi devamlı oynuyordu 1 buçuk 2 arası gidip geliyordu deli gibi ayrıca motorumun gaz tepkisine de yansıyordu bu rölanti dalgalanması, fikir sahibi olan abilerim ve kardeşlerim yardımcı olursa çok sevinirim iyi günler :)(unutmuşum antifrizim yeni)
Aküleri genelde dandik koyuyore Çin ve Hintli markalar o yüzden illa ki bir sensör veya bir şeyler bozulduğu için bunu anlamak için bir servise göstermek gerekli çünkü akü dersek aküyü değiştirsen de önceden bozulan bir sensör bozulduysa geri düzeltemezsin. Akü , buji , enjeksiyon veya başka bir gaz kelebegi vs. gibi şeylerde bozulmuş olabilir . Aküyü voltmetre'yle ölç sonra bujini kontrol et sonra ustaya götürmek senin için daha iyi olur akü ve buji gibi bir şeyse hemen halledersin onun dışında sensörün tespit edilmesi vs. lazım.

Motosikleti
(yok)
cevaplarınız için teşekkür ediyorum en kısa sürede ustama uğrayıp genel bi check-up yaptırcağım :)

Bogaz kelebeginden söz edildigine göre motorunuz karbüratörlü, dolayisiyle jikleli bir sisteme sahip ya soguk havalarda kolay calismasi icin elektrikli veya elle calisan manuel jikle var, elektrikli jikle olmasi durumunda rezistansli jiklenizi bir kontrol ettirin,manuel jikleniz var ise jikle telininin karbüratördeki acip kapama fonksiyonunu gözden gecirin,kolay gelsin.
Motosiklet enjeksiyonlu 250SR jel akü kullanıyormuş o yüzden bir sensör , akü veya bujidendir.

Motosikleti
(yok)
Bir de şeyi eklemeyi unutmuşum gün içinde bu marş sorunu olmuyor sadece motor ilk çalıştığında zorlanıyor motordan soğutuyor insanı

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Akü fabrika aküsü olduğunu farz ediyorum. Hava sıcaklığı - değerlerse ve motor dışarıda duruyorsa yapabilir.

Ya ardaslar o zaman neden Bogaz kelebeginden söz ediyorsunuz, enjeksiyonlu motorda bogaz kelebegi olurmu, bogaz kelebegi Karbüratörlü motorda olur,fesuphanallah!!!!!!!!!

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S

Gaz Kelebeği Nedir?

Gaz kelebeği, motorun içerisine giren havanın miktarını kontrol eden parçadır. Bu parça genellikle benzinli araçlarda tanınır. Dizel motorlar da bulunur fakat çalışma prensibi daha farklıdır. Emme manifolduna girecek havanın miktarını ayarlamakla görevlidir. Boğaz kelebeği olarak da isimlendirilir.

Gaz Kelebeği Ne İşe Yarar?

Benzinli araçların hareket edebilmesi için motor içerisinde yakıtın hava ile karışarak yanması gerekir. Bu nedenle de motor sistemine hava akışı sağlayan önemli parçalar yer alır. Bunlardan biri olan gaz kelebeği de motorun düzgün çalışmasını sağlar. Siz gaza bastığınız anda konum sensöründen elektronik kontrol ünitesine (ECU) bilgi aktarılır. ECU sistemi de bu komutu gaz kelebeğine ileterek bu parçanın açılmasını sağlar. Bu sayede sizin belirlediğiniz gazın motor sayesinde hıza dönüşebilmesi için ihtiyaç duyulan hava motorun içerisine alınmış olur.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx

Ya ardaslar o zaman neden Bogaz kelebeginden söz ediyorsunuz, enjeksiyonlu motorda bogaz kelebegi olurmu, bogaz kelebegi Karbüratörlü motorda olur,fesuphanallah!!!!!!!!!

Olur şampiyon, sakin ol😅 Şaka bir yana,
önce bilgimizden emin olalım sonra tavsiye verelim. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim.
Gaz kelebeği ya da boğaz kelebeği nedir?
El cevap:
Benzinli motorlarda emme manifoldundan silindirlere alınan hava miktarını ayarlamaya yarayan parçaya verilen isimdir. Gaz pedalına basmagaz kolunu çevirme miktarına göre açılıp kapanan gaz kelebeği, silindirlere giren hava miktarını belirler.
Arkadaşımızın sorunu olan esas konuya gelince aküden eminsek, buji kontrolü/değişimi öneririm. Yine basit bir test ile yakıt pompası kontrolü öneririm; sabah ilk marş basmadan önce kontağı açın 2-3 saniye bekleyin ve geri kapatın hemen akabinde yeniden 2.kez açın ve marş yapın. O da çözüm olmazsa genel olarak ateşleme ve yakıt sistemini kontrol ettirin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar