En zevkli motosiklet tipi nedir sizce ?

Öncelikle merhabalar abilerim/ablalarım sizce en zevkli motosiklet tipi nedir yüksek bir touring mi yoksa yere daha yakın bir racing mi veya rüzgarın daha sert estiği bir naked mı kısacası zevki en dorukta hangi motosiklet de hissettiniz?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
kişiden kişiye değişir

supersportlar kesinlikle yol motosikleri değil pist motosikleri pist dışında zevkli değil işkence

şehir içinde nakedlar manevra kabiliyetleri torkları ve hafifliğiyle çok daha zevkli ama otobanda işkence

motosiklet sürmek yol yapmak için bir araç ve buna en uygun tür touringler ama şehir içinde ağırlığı biraz işkence gibi geliyor

vallaha ben touringten yanayım motosiklet sürmenin keyfi bir yere kadar önemli olan motosikletle yol yapmak bunu en keyifli en pratik yapan alet de bunlar

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
En zevkli motosiklet modeli olmaz, binmekten en çok zevk aldığın motosiklet modeli olur.

Motosikleti
Ns200 15"
Bu kişiden kişiye değişen bir durum, kimisi sakin sakin gitmeyi evde koltukta oturur gibi oturmayı sever kimiside dağ yollarında viraj yapmayı sever. Sakin süren adama Panigale versen beğenmez viraj yapan adamada Goldwing versen beğenmez. Fakat günün sonunda her 2 teker zevklidir, ister 50cc ister 2500cc olsun indiğinizde hep yüzünüz güler.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Scrambler ve naked seviyorum. Favorilerim arasında Bmw R nine t, Triumph T120 ve Yamaha XSR700-900 var.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Scrambler ve naked seviyorum. Favorilerim arasında Bmw R nine t, Triumph T120 ve Yamaha XSR700-900 var.
Triumph T120 yerine Triumph Scrambler 1200 daha güzel olabilir. Bitim kanlanır da motorları koyabilecek bir garajım olursa kesinlikle alacağım bir motosiklet. Alsam %90 bunu kullanırım herhalde, çok hoşuma gidiyor.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Triumph T120 yerine Triumph Scrambler 1200 daha güzel olabilir. Bitim kanlanır da motorları koyabilecek bir garajım olursa kesinlikle alacağım bir motosiklet. Alsam %90 bunu kullanırım herhalde, çok hoşuma gidiyor.
O da güzel ama ben egzoz tasarımına pek ısınamadım. T120'nin tipi daha çok hoşuma gidiyor o yüzden. Benim de en büyük eksiğim kapalı garaj. Sokağa park etmeyi hiç istemem böyle motorları.

Motosikleti
Ns200 15"
Harley Davidson'a genelde sallarım ama kimi zaman istemiyor değil canım, Road Glide ve Scream Eagle ikilisi ile dağ yollarında etrafı seyrederek gitmekte bir ayrı güzel olur.

supersporttan nakeda geçtim, rüzgar yemekten motordan soğudum. satabilirsem yeniden ss alıcam.
rüzgar severlere satılık hornet var :)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Harley Davidson'a genelde sallarım ama kimi zaman istemiyor değil canım, Road Glide ve Scream Eagle ikilisi ile dağ yollarında etrafı seyrederek gitmekte bir ayrı güzel olur.
bana hiç mantıklı gelmiyorlar ben de cruiser sevgisinden başlamıştım motosiklet sürmeye sonra bi bakınca hiçbir özelliği yok havalı olması dışında ne uzun yol yapabilirsin ne konforlu ne az yakıyor ne hızlı hiçbir şeyi olmayan tarz motoru hiç pratik değiller :/

Motosikleti
Ns200 15"
bana hiç mantıklı gelmiyorlar ben de cruiser sevgisinden başlamıştım motosiklet sürmeye sonra bi bakınca hiçbir özelliği yok havalı olması dışında ne uzun yol yapabilirsin ne konforlu ne az yakıyor ne hızlı hiçbir şeyi olmayan tarz motoru hiç pratik değiller :/
Öyle ama rahat bir ergonomisi var, eminimki hiç bir motosiklette o oturuş rahatlığı yoktur çünkü ayakların önde olması ayrı bir rahatlık katıyor. Motorları bizimkilere çok daha uzun ömürlü çünkü sıkıştırma oranlarıda çok düşük ve devir çevirmezler. Cruiser dediğimde öyle Regal falan değil, minimum araba motoru gibi motoru olan makinalar :).

Motosikleti
Yamaha XSR700
Öyle ama rahat bir ergonomisi var, eminimki hiç bir motosiklette o oturuş rahatlığı yoktur çünkü ayakların önde olması ayrı bir rahatlık katıyor. Motorları bizimkilere çok daha uzun ömürlü çünkü sıkıştırma oranlarıda çok düşük ve devir çevirmezler. Cruiser dediğimde öyle Regal falan değil, minimum araba motoru gibi motoru olan makinalar :).
C şeklinde oturmak bana hiç mantıklı gelmiyor açıkçası. Hem kollar hem ayaklar önde kalıyor. Dik oturuşlu motorlar çok daha rahat oluyor. En rahat sürüşümü arkadaşımın r1200gs'i ile yapmıştım. Kendi motorumun oturma pozisyonu da oldukça dik. O yüzden onda da oldukça rahat ediyorum.

Motosikleti
Ns200 15"
C şeklinde oturmak bana hiç mantıklı gelmiyor açıkçası. Hem kollar hem ayaklar önde kalıyor. Dik oturuşlu motorlar çok daha rahat oluyor. En rahat sürüşümü arkadaşımın r1200gs'i ile yapmıştım. Kendi motorumun oturma pozisyonu da oldukça dik. O yüzden onda da oldukça rahat ediyorum.
Benim Spontini ergonomisi kurye çanta demiri taktığımdan itibaren cruiser gibi :), sırtımı sepete yaslıyorum ayaklarımı öne uzatıyorum tamamen en rahat sürüş o oluyor :).

Söylendiği üzere tamamen kişisel bir şey bu. En güzel renk hangisi gibi bir durum.

Şehir içinde supersport kullanmanın gereksizliği vs üzerine de paragraflarca yazabilirim, ama hafif kıvrak bir orta sınıf supersport ile yaptığın viraj sırasında aldığın hissi herhangi bir motosikletten, taşıttan, uçaktan ottan boktan falan alamazsın. Değer mi değmez mi? Kırmızı mı siyah mı? Öte yandan biraz kırpılmış, supersport sanılan biraz büyükçe sport touringlerdeki konforu da göz ardı etmemek lazım.

Resmin öbür ucuna geçiyorum, yeni nesil adv'lerle yüksek pozisyonda hele genişçe de bir gidonu varsa acayip zevkli asfalt sürüşleri yapmak da mümkün. Bazen "nolur bunu yapma artık" diye ağlayabiliyor makina, bazen o yakarış da zevkli gelebiliyor. Deneye deneye kişi kendi formülünü bulmalı. Cruiser'dan aldığın zevki sayfalarca yazabilecek olan insan da var, neden cruiser kullanmayacağını saatlerce anlatabilecek insan da.

Motosikleti
cbf 150
Bana hayabusa rahat geliyor keza vespamda rahatsız. Dik oturamıyorum çünkü. Hafif eğildiğim zaman kuyruk sokumuma az yük biniyor. Senelerce harleyde kullandım heleki bacağım öndeyse hiç rahat gelmiyor. Tamamen ergonomine fiziğine bağlı. Ha en çok hangi motordan zevk alıyorsan derseniz bana Vespa derim. Sesini rengini herşeyini seviyorum.

1-Sport touring(Cbr 650f/r)
2-Naked(speed triple/mt01-olsa da yesek)
Cruiser motorlar rahattır kesin fakat şehir içinde aradan, dereden geçemiyorlar, araba gibi kalıyor trafikte.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar