Motorum yamuk gidiyor

Merhaba, 2024 model mt-25 e sahibim. Bugün yağmurlu havada her gün geçtiğim yoldan yoldan işe giderken yerde farketmeden benzin akıntısından geçip kaydım sağ kısım ile sürüklendi motor. Biraz sürüklendim sağlığımda pek sorun yok ama motorda biraz hasar kaldı neyse desim işe gideyim derken motor yamuk gidiyor. Sanki gidonun sol kısmı yüksek geliyor ve moralimi bozdu. Bunun sebebi nedir? Gidondan mıdır? yoksa amortisörlerde mi sorun var? Çözümü zor mudur?

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:26 ----------

Not: yaşadığım yerde yamaha bayisi yok sizce ustalara güvenmeli miyim?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
görmeden bakmadan bilmek zor jant bile olabilir gidon ve amortisör de

Motosikleti
Ns200 15"
Gidondan elinizi çektiğinizde motosiklette sağa veya sola çekme var mı? Eğer yoksa gidon yamulmuştur.

Motosikleti
Ns200 15"
Valla deneyemedim yağmur çok fena

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:37 ----------

o zaman bi ustaya götüreyim ne diyecek bakalım

Ustaya gitmeden evvel ilk dediğimi deneyin, kötü bir ustaya denk gelirseniz saçma sapan işlerle karşılaşabilirsiniz.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Gidon yamulmuşsa boruyla çektirerek düzeltilebilir.

Motosikleti
Ns200 15"
hocam denedim şimdi 100 ile 40 ile çekme muhabbeti olmadı hiç

Tamamdır gidonunuz yamulmuş, eğer kurtarılabilecek gibiyse boru ile düzeltilebilir veya yeni gidon lazım olabilir, geçmiş olsun. Siz kazayı atlattıktan sonra kas hafızanız gidonun eski haline alıştığı için yamuk hali yüzünden garip hissetmeye başlamışsınız.

alışılmış kas hafızası.
elin kolun hep belli bir açıya alıştığı için sürerken öyle hissediyorsun. Ellerini bırakınca düz gidiyorsa gidon yamuktur düzeltilir adaş sorun yok

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sym Wolf ile kaza yaptığımda motorun gidonunun sol tarafı aşağı doğru eğilmişti, yaptırana kadar bir kaç gün o halde sürüp gidonun o haline alışmıştım. Gidonu düzelttirip eski haline getirttiğimde yadırgamıştım motoru, bir tuhaf gelmişti.

bende teker yaparken kafama geçirmiştim. Eski kasa drift gidon yamuldu ama ben nasıl korktum amasör yamuldu falan diye. Elleri salınca düz gidiyordu dedimki bişi yok devam :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
bende teker yaparken kafama geçirmiştim. Eski kasa drift gidon yamuldu ama ben nasıl korktum amasör yamuldu falan diye. Elleri salınca düz gidiyordu dedimki bişi yok devam :)

Benim kaza daha saçmaydı, dağ yollarında akşam sürerken gruba o gün katılmış olup önümde süren denyo rehavete kapılıp motordan düştü (motoru düz gitmeye devam etti) , ben de o an kadrana bakıyordum, kafayı bir kaldırdım yerde yuvarlanan hımbılın kafasının üzerinden geçmek üzereyim, hemen panik fren, abs yok, yanlış frenlemeyle sola yatıp sürüklendim.

hadi ben kaşınıyordum da sen direkten dönmüşsün abi :cherry:
(teker yapmak bana iyi bir motosiklet kontrolü ve ağırlık dengesini öğretti. İnanmayabilirsiniz fakat tüm bu işleri kapalı yollarda denedim özellikle çorlu tekirdağ arasında sarılar yolu denen otoban yeni yapıldığında orada çalışıyordum. Eski kasa drift sağlamdı dediğimde hep bundan bahsediyordum)
blog-mh-125.png

Motosikleti
Ns200 15"
Benim kaza daha saçmaydı, dağ yollarında akşam sürerken gruba o gün katılmış olup önümde süren denyo rehavete kapılıp motordan düştü (motoru düz gitmeye devam etti) , ben de o an kadrana bakıyordum, kafayı bir kaldırdım yerde yuvarlanan hımbılın kafasının üzerinden geçmek üzereyim, hemen panik fren, abs yok, yanlış frenlemeyle sola yatıp sürüklendim.

Bu tarz sebeplerden ötürü her türlü gruba karşıyım :).

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu tarz sebeplerden ötürü her türlü gruba karşıyım :).

Yok aslında o dönemki grubum da şimdiki ağalar gibi sağlamdı, iyiydi, beraber çok km yaptık, deli gibi sürdük her hafta sonu. Cb 650F , Caponord 1200, Street Triple Rs, Nc 750 X, ben de onları yakalamaya çalışıyordum 250 cc ile.

Bir gün bir iş arkadaşları gruba denk geldi de olay bana patladı.

Motosikleti
Ns200 15"
Yok aslında o dönemki grubum da şimdiki ağalar gibi sağlamdı, iyiydi, beraber çok km yaptık, deli gibi sürdük her hafta sonu. Cb 650F , Caponord 1200, Street Triple Rs, Nc 750 X, ben de onları yakalamaya çalışıyordum 250 cc ile.

Bir gün bir iş arkadaşları gruba denk geldi de olay bana patladı.

Kalıcı bir hasar yoksa abi tatlı bir anı olarak kalır.

Teşekkürler herkese, yollara güvenmemek çok önemli olduğunu öğrendim. Çoğu dostum motor hakkında bilmiyorsan binme, gibi muhabbetler yaptı. Yerdeki yağ veya benzin gibi sıvının bu kadar korkutucu bir şeyler yapacağını beklemezdim. Tekerin sarma olayını bir kaç kere yaşadım ve düzeltmesinin dengesini sağladığımı düşünürdüm yanılmışım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar