MOTOR MEN ALMAM LAZIM ACİL

Arkadaşlar selamın aleyküm bu sabah motorumu bağlattım ehliyetim yok 17 yaşındayım, Polis küçük plakadan motoru men etti ve motoru yedigün diye bir otoparka çekti ehliyetten cezayı yazmadı 1. derece yakının otoparka gelince yazacaz dedi. anne veya baba, Bu motoru arkadaşlarım kamyon ile gidip çekici parasını ödeyip plakayıda orda büyük plaka takıp alabilceğimi söylüyor doğru mu bu? ceza kağıdı imzalamadım ehliyet ile ilgili cezayı korkutmak için demiş olabilirlermi burda 1. derece yakınım yok ama babaanem yakın o imzalasa cezayı ona yollasak oluyormu? Yağmur başlayacak motor 0 motor çiziksiz motor anahtarıda aldılar içim hiç rahat etmiyor bilen biri yazabilirmi

Motorun trafikde kimin adina kayitli ise hem sana hem sahibine ceza yazilir,kücük plaka cezasinida motorun gercek sahibine yazilir,motorun gerek sahibi hazir bulunmadan motoru kimseye vermezler,ya ehliyetli birine yoksa nakliye araci ile imza karsiliginda ruhsattaki kayitli kisiye verirler de kulagina küpe olur belki.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
1- Önce Türkçe öğren. Bu halinle derdini kimseye anlatamazsın, daha fazla ceza yersin.
2- Trafikten men edilen aracı ancak tescil sahibi veya trafikten muvafakatname verdiği kişi teslim alabilir. Sürüp götürmek için aracın sınıfına uygun ehliyetli bir sürücü olması gerekir. Çekiciye bindirip götüreceksen ehliyetli sürücüye gerek yok.
3- Korkutmak için ceza uydurulmaz, 2x ceza yazılınca korkutur zaten. Çünkü hem sürücüye hem de tescil sahibine yazılacak.

Motor benim üstüme evet üstüme sadece app cezası yazıldı ehliyet cezası da yazılacak mı ben imza karşılığında kamyona yükleyebilir miyim?

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:13 ----------

Ruhsatın sahibi benim. Kamyonla motorumu almaya gideceğiz, kamyon sahibinin A ehliyeti yok. Bana 12.977TL ehliyetsizlik cezası yazılmadı sadece app yazdı ehliyetim yok diye yazamıyorlarmış. O cezayı ödemeyecek miyim? Türkçem için kusura bakma hemen cevap gelsin diye hızlı yazdım :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:14 ----------

Motor benim üstüme evet üstüme sadece app cezası yazıldı ehliyet cezası da yazılacak mı ben imza karşılığında kamyona yükleyebilir miyim?

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:13 ----------

Ruhsatın sahibi benim. Kamyonla motorumu almaya gideceğiz, kamyon sahibinin A ehliyeti yok. Bana 12.977TL ehliyetsizlik cezası yazılmadı sadece app yazdı ehliyetim yok diye yazamıyorlarmış. O cezayı ödemeyecek miyim? Türkçem için kusura bakma hemen cevap gelsin diye hızlı yazdım :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:14 ----------

Osman emicen zaten sorduğun soruya cevap vermiş. Bir daha dikkatli oku.

2- Trafikten men edilen aracı ancak tescil sahibi veya trafikten muvafakatname verdiği kişi teslim alabilir. Sürüp götürmek için aracın sınıfına uygun ehliyetli bir sürücü olması gerekir. Çekiciye bindirip götüreceksen ehliyetli sürücüye gerek yok.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.

Ehliyetin yok diye ehliyetsizlik cezası yazamıyorlar mıymış? Bu işte bir mantıksızlık yok mu sence? :santa:

Kamyoncunun kamyon ehliyeti var ise sorun olmaz.

Ehliyetin yok diye ehliyetsizlik cezası yazamıyorlar mıymış? Bu işte bir mantıksızlık yok mu sence? :santa:

Belki gencin cezai ehliyeti yoktur. O sebepten :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:00 ----------

Şakası bir yana eğer ismin altında ki yamaha mt09 sp ise bu yaşta sağlam motosiklete biniyor fazla hafife almamak lazım.

Evet, yazmadılar 1. derece yakının gelsin *baban* ona yazacaz dediler. Ama otoparktan alabiliyoruz sanırsam kamyon ehliyeti olan kamyoncuyla app cezası ödendi orjinal plaka alıp gitcem oraya doğru mudur

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:17 ----------

https://ibb.co/MpY3m4t

Poliste öyle dedi ama ne varsa yazdı ceza :cherry:

Evet, yazmadılar 1. derece yakının gelsin *baban* ona yazacaz dediler. Ama otoparktan alabiliyoruz sanırsam kamyon ehliyeti olan kamyoncuyla app cezası ödendi orjinal plaka alıp gitcem oraya doğru mudur

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:17 ----------

https://ibb.co/MpY3m4t

Poliste öyle dedi ama ne varsa yazdı ceza :cherry:

Yakınınla gidip alıcaksın veya yukarıda dendiği gibi taşıyıcıyla hallediceksin . Yedigün fanta gibi bişey yediemin'dir o :D

Kardeşim hadi ehliyetsiz motosiklet kullandın.
Motoru çektirmişsin yedigün diye bir otoparka demişsin.
Bu kadar önem veriyorsun çekildiği yeri yediğin cezayı iyice dinleyip anlasan ya.
Ehliyetsizliğin için ceza yememe durumun yok bir de babaannemi götürüp imzalatsam olur mu demişsin.
Kadının ne suçu var :)
Gencecik adamsın z kuşağısınız her şey elinizin altın da .
Yemişsin cezasını git otopark ücretinin öde kamyonla mı çekiciyle mi neyle alıyorsan al dert etme.
Ders olmuş sana işte.
Geçmiş olsun.

T.C kanunlarina göre kisinin kendi adina menkul-gayrimenkul tescili mümkün degildir, (bilumum kara,deniz,ve hava tasitlarinin ev,arsa vs gibi mgayri menkullerin kisiler adina ilgili kurumlarda tescili icin 18 yasinda olmasi sarttir, seni motorun nasil oluyorda senin adina tescil edilmis bunu bir sorgulanmak lazim,eger inandirici olmak istiyorsan ruhsat fotosunu linke koyda görelim,ha ssenin adina kayitli isede demekki sana ceza yazilmasi mümkündür,ya sen olayi oldugu gibi izah etmekte güclük cekiyorsun veyahut kuraldisi birseyler var,baska bir izahi yoktur.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
T.C kanunlarina göre kisinin kendi adina menkul-gayrimenkul tescili mümkün degildir, (bilumum kara,deniz,ve hava tasitlarinin ev,arsa vs gibi mgayri menkullerin kisiler adina ilgili kurumlarda tescili icin 18 yasinda olmasi sarttir.

Yanlış anlaşılmalara meydan vermemek adına tescille ilgili ek bilgi:
(Konu sahibinin trol olma ihtimalini göz ardı etmeyelim)
REŞİT OLMAYAN KÜÇÜKLER ADINA ARAÇ TESCİLİ
18.07.1997 tarihli ve 23053 (mükerrer) sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin “Reşit Olmayan Küçükler Adına Araç Tescili” madde başlıklı 74. maddesi uyarınca; zihinsel engelliler ile reşit olmayan küçüklerin sahibi bulundukları aracın, tescil kuruluşlarında adlarına tescillerinin yapılabilmesi için, ileride doğabilecek hukuki ve cezai sorumlulukları kabul ettiklerine dair, kanuni mümessillerince noterde tanzim ve tasdik edilmiş taahhütnameyi tescil anında vermeleri zorunludur.

31.01.2018 tarihli ve 30318 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Araçların Satış, Devir Ve Tescil Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Yönetmeliği’nin “Araçların tescil işlemleri” madde başlıklı 10. maddesinin 10. fıkrası ise “ergin olmayan küçüklere ait araçların tescili için kanuni temsilcileri tarafından araç nedeniyle doğabilecek hukuki ve cezai sorumlulukları kabul ettiklerine dair noterde düzenlenmiş taahhütnamenin tescil anında verilmesi zorunludur” hükmünü içermektedir.

İlgili düzenlemeler uyarınca adına araç alınacak veya araç tescili yapılacak reşit olmayan küçüklerin araç tescili anında kanuni temsilcileri tarafından noterde düzenlenmiş taahhütname vermeleri gerekmektedir.

Suçu yok. Parası ne ise veririm bu arada 30k yemişim ödedim hepsini motoru çıkarmaya gittim jandarmadan kağıt almam lazımmış pazartesi kağıdını alcam

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:30 ----------

Yaşım 17 ve üstüme motor aldım sıfır yamaha'dan
insta cemalssp bakabilirsin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:31 ----------

Ben radara girip kırmızıda geçip yaya geçidinden falan geçmişim ehliyette yok tabi kullandırmaktan da yazdılar banada yazcaklar sanırsam plakam sahte plaka mühürsüz onada yazdılar egzozun contası yok oksijen sensörünün orası boştu ondanda yazdılar bana sadece 2 madde den yazdılar sanıyordum plakayı yazınca bankaya gerçek gün yüzüne çıktı :( ama ben o cezaları bilmiyordum öncedende yemişim plakaya hepsi 30'a yakın tuttu motorun men'ini açmak için hepsini ödemek lazımmış sanırsam yeni bi yere taşındım her gün geçtiğim yolda kamera varmış

Suçu yok. Parası ne ise veririm bu arada 30k yemişim ödedim hepsini motoru çıkarmaya gittim jandarmadan kağıt almam lazımmış pazartesi kağıdını alcam

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:30 ----------

Yaşım 17 ve üstüme motor aldım sıfır yamaha'dan
insta cemalssp bakabilirsin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:31 ----------

Ben radara girip kırmızıda geçip yaya geçidinden falan geçmişim ehliyette yok tabi kullandırmaktan da yazdılar banada yazcaklar sanırsam plakam sahte plaka mühürsüz onada yazdılar egzozun contası yok oksijen sensörünün orası boştu ondanda yazdılar bana sadece 2 madde den yazdılar sanıyordum plakayı yazınca bankaya gerçek gün yüzüne çıktı :( ama ben o cezaları bilmiyordum öncedende yemişim plakaya hepsi 30'a yakın tuttu motorun men'ini açmak için hepsini ödemek lazımmış sanırsam yeni bi yere taşındım her gün geçtiğim yolda kamera varmış

Tek silindirlilerde oksijen sensörü pancar motoru gibi oluyor MT09'da nasıl dayanıyosun ona :D

Düz boru sc'ye takmak isterken zarar görmüştü önceden tüm cezalar birleşti

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:47 ----------

Arkadaşım sana yalanmı atayım 10 yaşındaki bir bebeye bile kaydettirebilirsin 1. derece yakının olsun yeterli. Bende senin antalyada yaşadığına inanmadım ikametgah atar mısın foto inanalım yoksa izah etmekte kuraldışı birşeyler var

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150

Trafik Kanunundaki bütün ihlalleri yapmışsın yav :)

Yapma, etme Cemal. Daha 17 yaşındasın. Reşit bile değilsin. Bu kafayla işin zor senin. Bak senden 5 yaş büyük oğlum var. Başına bir iş gelirse annen baban kahrolacak. Gençsiniz, kanınız kaynıyor, korkmuyorsunuz, risk almayı seviyorsunuz, tehlikeleri önemsemiyorsunuz biliyorum. Ama yaşam senin küçümsediğin kadar kolay değil.

Umursamayacağını bilerek yazıyorum ama işte dayanamadım...keşke akıllansan...

Abi Allah oğullarını bağışlasın cezalar zinciri oluştu normalde çok tehlikeli sürmüyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar