Ön Lastiğin Sekmesi

Merhabalar Öncelikle Baslıkta Belirttiğim gibi Motorumun Ön Lastiğinde Sanki Tümsek Varmıs Gibi Sekerek Gidiyor Abartı Derecede Değil Ama Yinede Hissettiriyor Diyebilirim Motorum Kazalıydı O Yüzden Sıfır Jant Ve Sıfır Anlas Marka Lastik Takıldı Lastik Daha 100 Km Bile Olmamıstır Bu Durum Sonradan Düzelirmi Yoksa Ne Yapmam Gerekiyor? lastikci Hava Basıncı İyi Dedi Motorumun Markası Mondial Rx3i Evo

Lastikte yamukluk olabilir. Bazı anlaş lastiklerde bu şikayet vardı lastiği aldığın yere bir götür baktır

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Lastik balansı da düzgün yapılmamış olabilir, ya da lastikte hata vardır balans tutmuyordur, ya da jant yamuktur balans turmuyordur.

Motosikleti
Ns200 15"
Sanırsam motosikletiniz jantları telli, fabrikasyon akort ayarı düzgün değilse bu tarz problemde yaşabilirsiniz. Jant akortu bozuk olduğunda sadece sağ ve sola yalpa yapmaz yukarı aşağıda yapar, bununda sebebi sıralı gelen tellerin diğerlerine göre fazla sıkı veya gevşek olmasıdır. Asfalt dışına çıkılmıyorsa tel jant dertten başka bişe değildir.

Motosikleti
Sanırsam motosikletiniz jantları telli, fabrikasyon akort ayarı düzgün değilse bu tarz problemde yaşabilirsiniz. Jant akortu bozuk olduğunda sadece sağ ve sola yalpa yapmaz yukarı aşağıda yapar, bununda sebebi sıralı gelen tellerin diğerlerine göre fazla sıkı veya gevşek olmasıdır. Asfalt dışına çıkılmıyorsa tel jant dertten başka bişe değildir.

Tel jant konusu açılmışken sorayım, bu akort konusunu kimler yapar? Kendi motorumda lastik değiştirmeden önce bir kontrol ettirmek istiyorum. Lastikçiler yapar mı?

Motosikleti
Ns200 15"
Tel jant konusu açılmışken sorayım, bu akort konusunu kimler yapar? Kendi motorumda lastik değiştirmeden önce bir kontrol ettirmek istiyorum. Lastikçiler yapar mı?

Abi bu konuda pek bilgim yok fakat yüksek hızlarda bi keleklik hissetmiyorsan pekte kurcalamaya gerek yok, birde elle arada tellerin gerginliğine kontrol etmekte fayda var.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Lastiği tamamen indir ve tekrar hava bas, eğer lastikte bir üretim hatası yoksa düzelecektir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:50 ----------

Lastikçiler yapmaz istanbulda yapan 1-2 yer var diye biliyorum

Motosikleti
Abi bu konuda pek bilgim yok fakat yüksek hızlarda bi keleklik hissetmiyorsan pekte kurcalamaya gerek yok, birde elle arada tellerin gerginliğine kontrol etmekte fayda var.

toprak yolda bir sıkıntı hissetmedim, otobanda 170-180'le giderken de bir sıkıntı yok. o zaman ellemeyeyim.
2015 model motor, görünüşte sağlam görünse de belki bir ayarları bozulmuş mudur diye merak etmiştim.
zaten ilk fırsatta lastikleri yenilemem lazım, 4. levent'deki buzlas şubesinden alacağım lastikleri, lastik değişimi yapılırken kontrol ederiz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:53 ----------

Lastiği tamamen indir ve tekrar hava bas, eğer lastikte bir üretim hatası yoksa düzelecektir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:50 ----------

Lastikçiler yapmaz istanbulda yapan 1-2 yer var diye biliyorum

İstanbul'da neresi yapar? Lastikleri değiştirdikten sonra bir uğrarım belki, olmadı neresi olduğunu bileyim lazım olunca giderim.

Evet Tel Jant , Jant Akortuna Nasıl Baktırabilirim Lastikciler Yapıyor mu ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:07 ----------

Sol amortisör de yağ kaçağı var amortisör kaynaklı lastik sekme yapar mı ki?

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S

Abi kulağın iyiyse, tellere tek tek aynı yerden vur. Sesi farklı olan var mı? Birde jantın yanına kerteriz alacağın bir tel bağla böyle ibre gibi. Tekerleği yavaş yavaş çevir ve aradaki mesafeyi kontrol et. mesafe eşitse sıkıntı yoktur.

Motosikleti
Abi kulağın iyiyse, tellere tek tek aynı yerden vur. Sesi farklı olan var mı? Birde jantın yanına kerteriz alacağın bir tel bağla böyle ibre gibi. Tekerleği yavaş yavaş çevir ve aradaki mesafeyi kontrol et. mesafe eşitse sıkıntı yoktur.

bendeki kulakla sesi farklı olanı ayırmak çok zor olur, yok bende müzik kulağı. :)
Ama bir tel ile kerteriz alıp tekeri çevirmek mantıklıymış, denerim. Şimdi havalar soğudu, motoru görmeye bahçeye inmiyorum, ancak üst katta o tarafa bakan pencereden bakıyorum. :)

Lastikler nasıl olsa değişecek, buzlas da daha önce xmax lastik değişimi için gittiğimde işçilikleri düzgün bir yer gibi gelmişti. Tellerde sorun olsa balan makinasında ortaya çıkar herhalde söylerler. gerginliklerini de orada kontrol ederiz. lastik değişimi için 170km yol yapıcam zaten
dönüş de 170km lastik rodajını otobanda yapmış olucam ama hava soğudu. Artık şubat ayına falan kalır bu iş.

Motosikleti
Hero Dash 125
İzmir'de tel jant akord ayarını Moto Mekhan adındaki işletme yapar. Instagramda "motosikletjantakort" ismi ile bir sayfaları da bulunmakta. Kargo ile gönderilen jantları da kabul ediyorlar sanırım.

İstanbul'da Lastik Point - MotoLastik Point Taner'e de bir danışabilirsiniz konu ile alakalı.

Motosikleti
Ns200 15"
Evet Tel Jant , Jant Akortuna Nasıl Baktırabilirim Lastikciler Yapıyor mu ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:07 ----------

Sol amortisör de yağ kaçağı var amortisör kaynaklı lastik sekme yapar mı ki?

Eğer motosikletin önünü kaldırabilirseniz ön tekeri çevirin ve inceleyin, amortisör yağ kaçağı böyle bir şey yapmaz komple patlak olsa belki.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:18 ----------

bendeki kulakla sesi farklı olanı ayırmak çok zor olur, yok bende müzik kulağı. :)
Ama bir tel ile kerteriz alıp tekeri çevirmek mantıklıymış, denerim. Şimdi havalar soğudu, motoru görmeye bahçeye inmiyorum, ancak üst katta o tarafa bakan pencereden bakıyorum. :)

Lastikler nasıl olsa değişecek, buzlas da daha önce xmax lastik değişimi için gittiğimde işçilikleri düzgün bir yer gibi gelmişti. Tellerde sorun olsa balan makinasında ortaya çıkar herhalde söylerler. gerginliklerini de orada kontrol ederiz. lastik değişimi için 170km yol yapıcam zaten
dönüş de 170km lastik rodajını otobanda yapmış olucam ama hava soğudu. Artık şubat ayına falan kalır bu iş.

Abi bütçe varsa zamlar gelmeden alsan iyi olur gibi, giderken arkaya bağlayabilirsen problemde olmaz bence.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Yav abi sanki sana la minör ile si bemol farkı sorduk. Yavaşça tellere vur ufak metal bir şeyle. Gergin olan tiz, gevşek olan tok ses verir. Ses değişimi varsa zaten sıkıntı vardır. Yoksa zaten telle baktığında göreceksin. Yoksa yola devam.

Motosikleti
Yav abi sanki sana la minör ile si bemol farkı sorduk. Yavaşça tellere vur ufak metal bir şeyle. Gergin olan tiz, gevşek olan tok ses verir. Ses değişimi varsa zaten sıkıntı vardır. Yoksa zaten telle baktığında göreceksin. Yoksa yola devam.

tellere bakmıştım, gerginliklerinde bir sorun yok gibi, yani dediğin gibi baktım da çok hassas ses farkını anlamam zaten, ama görünüşte sorunu yoktu, telleri tek tek elimle yokladım gerginliklerinde deiğiklik oynama falan da yok. Yine de lastik değişiminde kontrolden geçirmek lazım tabi ki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar