Ben aldım hocam... 2023 Ağustos ayında 350 cc Voge sr4 max Maxi scooter aldım.
Neden mi aldım, anlatayım.
O dönem karaborsa almış başını gitmiş, ş.refsiz Honda ve Yamaha'nın gelen sıfır motorları el altından galericilere peşkeş çekip, biz asıl tüketicinin ebesine atladığı dönemler. Rüşvet verip motor alındığı dönemler yani. Bayiye aksesuar parası altında sorma ver parası verip yalvarmamak için, bu adi zihniyete daha fazla prim vermemek için gittim Çin malı Voge sr4 max aldım.
Zerre pişman değilim.
Neden mi aldım, ister çançinçon diyen olsun, ister benim yazımı okurken ağzını yüzünü eğen olsun, hee hee diyen olsun zerre umrumda değil... Ben 1,5 yıl boyunca motordan aldığım zevki bilirim.
Motorun şasesi BMW C400 GT ile aynı şase...
Motorun motoru BMW C400 GT ile aynı motor...
Motorun somunları BMW nin motorlarında kullandığı özel somunlardan...
Varyatör tasında BMW amblemi var mı, var...
Motorun bi çok noktasında BMW amblemi var mı, var...
Lütfen bu motoru hiç kullanmayan kimse, yorum yapmasın.
Ben riske girip sevdiğim motoru aldım. Allaha şükür 8500 km boyunca en ufak bir sıkıntı yaşamadım. Yaşayanlar olmadı mı, oldu. Sorunları Yuki tarafından çözüldü. En çok yaşanan marş motoru problemi bile İstanbulda olanlar için aynı gün yada iki gün içinde çözülüyordu. Şuan durum nedir bilemiyorum.
Motor haliyle 250 cc xmax yada forza ile kıyaslanacak motor değil. Ama 250 cc xmax yada forza ile yanıma gelip de yaa abi, honda yada yamahadan şaşmican, illa xmax yada forza diyenlere ayar oluyordum. Ama ışıklardan kalkınca da içlerinden geçiyordum.
Yani bu motoru kullanmayan, virajlardaki kabiliyetini bilmeyen lütfen motor hakkında atıp tutmasın.
Diyeceğim o ki, ben o dönem bir kumar oynadım. 295 bine aldım motoru. Geçen ayda 250-260 civarına takas ile sattım.
Malesef memlekette bi ön yargı var ve o kırılamıyor. Japon da japon. Ben de bundan sonra herkesin gittiği yoldan gitmeye karar verdim.
Bakalım hakkımızda hayırlısı