Yeni aldığım Kymco Dowtown 250i motorumdaki sorunlar

Arkadaşlar selam,

Öncelikler motor konusunda çok yeniyim yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum ::149:: ::149::

Geçen hafta yeni aldığım downtown 250i motorumun(ilk motorum) 30.kmsinde hararet göstergesinin ve motor arıza ışığının yandığını ve sönmediğini farkettim. Ek olarak motoru orta ayağa aldığımda arka teker baya hızlı dönüyordu. Motorun rölanti devri 2000-3000 rpm arasında. Servise götürdüğümde oradaki arkadaş debriyaj tasının içerisindeki balatanın açıldığını fakat kapanmadığını ek olarak hararet sensörünün bozuk olduğunu söyledi. Bana verdikleri kağıtta(İş Emri);

- HARARET GÖSTERGESİ YAKIYOR.
- KAVRAMAYI AYIRMIYOR.
- ARIZA IŞIĞINI YAKIYOR.

yazıyor.

Motoru çarşamba günü servise bıraktım, cuma günü parça gelmiş. Takıp test edeceğiz, tahmini pazartesi günü motorunuzu alırsınız dediler. Sizce ne yapmalıyım ? Motorum bu işlemden sonra değer kaybeder mi ? Birde satışçı arkadaş satın almaya gittiğimde motoru direkt vermedi. Motor depoda kutu içerisinde, parçaları birleştirip aküyü doldurmamız lazım dedi. Aküyü doldurmak falan biraz şüphelendim, normalde de motorlar satılırken parçaları birleştirilip aküsü dolduruluyor mu ? Motoru, satın alımdan 4 gün sonra gidip aldım. Son olarak motorun özelliklerinin(model yılı v.s) doğrulatabilmenin bir yolu var mı ?

Son düzenleme:
Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
Garanti hususnda bence güzel ilgilenmişler. Satılırken hiç bir sorun teşkil etmez. Sürüp keyif almaya bak cok keyifli ve rahat bir motosiklettir Downtown 250

Birde satışçı arkadaş satın almaya gittiğimde motoru direkt vermedi. Motor depoda kutu içerisinde, parçaları birleştirip aküyü doldurmamız lazım dedi. Aküyü doldurmak falan biraz şüphelendim, normalde de motorlar satılırken parçaları birleştirilip aküsü dolduruluyor mu ? Motoru, satın alımdan 4 gün sonra gidip aldım. Son olarak motorun özelliklerinin(model yılı v.s) doğrulatabilmenin bir yolu var mı ?

Eskiden çalıştığım bayide Kymco bayiliğide vardı ve bu dedikleri doğru. Motosikletler sandık içinde geliyor ve kuruluyor, genellikle akülerde fabrikadan hazır olarak gelmediği içinde servis şarjı hazırlayıp size hazır ediyor. Birleştirilen parçalarda ufak tefek parçalar ayna ve ön cam gibi parçalar, belki bayii ötv yatırmak içinde böyle bir süre istemişte olabilirler ama orasını artık bilemeyiz. Motosikletin özelliklerini görebileceğiniz arabalardaki gibi bir sistem maalesef yok fakat gerekte yok, çünkü çıkan modellerin hepsi standart ve opsiyon seçeneği olmadığı için (aksesuarları saymıyorum) böyle bir sistemede gerek yok. Model yılını merak edersenizde ruhsattaki model yılı size istediğiniz bilgiyi verecektir.

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Merhaba,
Canını sıkmaya değer bir durum yok gibi gözüküyor.
Bunun dışında son derece ilgili davranmışlar yazılana bakılırsa. Ayrıca parçanın hızlı bir şekilde gelmiş olması, sorunun giderilmiş olması son derece iyi.
Bu işlemle alakalı İkinci elde kesinlikle olumsuz bir durum yaşamayacağına inanabilirsin.
Motosikletin yeni olduğu için rodaj kısmına özen gösterebilirsin hepi bu.
İlk motor için 250 cc ( motor konusunda yeniyim demişsin, yeni sürücü olduğunu varsayarak yazıyorum ) biraz iddialı olsa da ben de 250 cc Svartpilen ile motor sürmeye başlamıştım. O nedenle tam konsantrasyon ile macera aramadan 4-5 bin km tecrübe kazanmaya bak diye dostane bir tavsiyede bulunmak isterim.
Selamlar.

Arkadaşlar selam,

Öncelikler motor konusunda çok yeniyim yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum ::149:: ::149::

Geçen hafta yeni aldığım downtown 250i motorumun(ilk motorum) 30.kmsinde hararet göstergesinin ve motor arıza ışığının yandığını ve sönmediğini farkettim. Ek olarak motoru orta ayağa aldığımda arka teker baya hızlı dönüyordu. Motorun rölanti devri 2000-3000 rpm arasında. Servise götürdüğümde oradaki arkadaş debriyaj tasının içerisindeki balatanın açıldığını fakat kapanmadığını ek olarak hararet sensörünün bozuk olduğunu söyledi. Bana verdikleri kağıtta(İş Emri);

- KAVRAMAYI AYIRMIYOR.
- ARIZA IŞIĞINI YAKIYOR.

yazıyor.

Motoru çarşamba günü servise bıraktım, cuma günü parça gelmiş. Takıp test edeceğiz, tahmini pazartesi günü motorunuzu alırsınız dediler. Sizce ne yapmalıyım ? Motorum bu işlemden sonra değer kaybeder mi ? Birde satışçı arkadaş satın almaya gittiğimde motoru direkt vermedi. Motor depoda kutu içerisinde, parçaları birleştirip aküyü doldurmamız lazım dedi. Aküyü doldurmak falan biraz şüphelendim, normalde de motorlar satılırken parçaları birleştirilip aküsü dolduruluyor mu ? Motoru, satın alımdan 4 gün sonra gidip aldım. Son olarak motorun özelliklerinin(model yılı v.s) doğrulatabilmenin bir yolu var mı ?

Akü kısmında en doğrusunu yapmışlar çünkü benim akümü yüksek iht doldurmadan vermişler ve ben de gelmelerini bekliyorum senin gibi. Senin diğer olaylar biraz şanssızlık olmuş gibi. Hayırlı olsun

Kaza bela olmadıktan sonra fazla düşünme keyfini çıkarmaya bak.

Sonuçta sana özel bir şey yapmıyorlar herkese neyse sana da o.

Sorun teşkil edecek bir durum yok. 2023 model vardı bende de sizin gibi arıza ışıkları yandı. İşin tuhaf tarafı soğuk havalarda sapitiyordu. Keyifli bir motosiklettir. Bu tür ufak şeyler can sıkabilir ama kafanıza takmayın

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Bana verdikleri kağıtta(İş Emri);

- KAVRAMAYI AYIRMIYOR.
- ARIZA IŞIĞINI YAKIYOR.

yazıyor.

Motoru çarşamba günü servise bıraktım, cuma günü parça gelmiş. Takıp test edeceğiz, tahmini pazartesi günü motorunuzu alırsınız dediler. Sizce ne yapmalıyım ?

Herkes, "servis doğru olanı yapmış", "takma kafana", "olur öyle şeyler", "parçan hızlı gelmiş, sorun giderilmiş", vb. babında şeyler söylemiş de, tamir sonrası aynı problemleri veya farklı sorunları yaşama ihtimalinden bahsetmemiş. Ki, benzer hikayeler var. Sonra ne yapacaksınız?

Her zaman söylüyorum ama kimsenin umursadığı yok! Sonra burada konu üstüne konu açıyorsunuz...

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'un Madde 8 ve 11'i okursanız, tüketici olarak tamir haricinde seçimlik haklarınızın olduğunu da göreceksiniz. Ama hem satıcı ve servislerin işine gelmediği, hem de bizim insanımızın haklarını bilmediği/umursamadığı için, ilk problemde hemen servislere koşup, parça bekleyip, onarım yapılmasını bekliyoruz. Tabii bu iyi ihtimal. Bir de servislerin "kullanıcı hatası" kaçamakları var...

Ben sizin yerinizde olsam, daha 30 km'deki motorumun onarılmasını değil, aynısı ile değiştirilmesini "yazılı olarak" talep ederdim. Bakın madde 11 (4) üncü bendi ne diyor;

(4) Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi haklarından birinin seçilmesi durumunda bu talebin satıcıya, üreticiye veya ithalatçıya yöneltilmesinden itibaren azami otuz iş günü, konut ve tatil amaçlı taşınmazlarda ise altmış iş günü içinde yerine getirilmesi zorunludur.

Yani neymiş; bozuk motoru alıp, size en geç bir ay içinde yeni motor vermekle mükelleflermiş.

Ama tabii biz bunlardan bir haber olduğumuz için, servislerin nazına, satıcıların kaprislerine katlanıyoruz...

Ne diyeyim daha...

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=6502&MevzuatTur=1&MevzuatTertip=5

Motosikleti
Honda Forza 250
Geçen sene bende xtown 250 aldım kronik sorunlar vardı acayip zarar ederek sattım kurtuldum,

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar