2025 Honda Forza çok kötü olmuş yorumlarınızı alalım?

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Talep ve şartlar meselesi. Genel olarak scooter tercih etmem aslında ama şehiriçi f/p rahat yolculuk için mantıklı. Vitesle debriyajla oynamak istemeyen için ideal. Uzun yol ayrı konu.
Tercihim yuvarlak far, analog+dijital göstergedir. Ama elzem de değildir. İsteyene de neden istiyorsun diyemeyiz.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Ankara'da olanlar için;

Bu hafta Cumartesi günü Honda Tansoy'da yeni Forza'nın tanıtım günü var. Zamanı olan gelsin. Motoru beğenmeseniz de bedava çay, kurabiye falan yersiniz :)

Motosikleti
Honda Forza
Tablet - Analog tartışması bi yana ben 3 ay sonra Forza almayı düşünüyorum. Limitim Max 300.000

Forza ile ilgili malum bazı şikayetler var. Başta tas ve kafa sallama ile alakalı. Sizce Forza mı tercih etmeliyim yoksa X Max mi?

Harici seçeneklerim de bunlar olmazsa Voge sr4 ve QJ 250

Sizin tavsiyeniz nedir?

Niye ayak uyduracaz,ben piyasaya değil piyasa bana ayak uydursun ben hiçbir ortama ayak uydurma çabasında değilim,hiç kimseye birşeyi beğendirme çabasında değilim,dikkat çekme çabasında değilim ben böyle bir modelim, o yüzden ben mecbur değilim,tabletin ne işi vae motorda

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:03 ----------

Evet zaten maliyeti düşük olduğu için öyle birşey yaptılar,Hani çocuğu markete götürürsün kaliteli çikolatayı beğendiremezsin gider ilgisini çeken ucuz çikolatayı ister, aynı o hesap. Çoluk çocuk motora binince durumlar bu hale geldi

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:07 ----------

Freni niye koyuyosun? Takip mesafeni koru,araçların fazla arasına girme,virajlara hızlı girme freni koymana gerek kalmaz, yavaş dokunursun durursun anladınnn ;)

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:09 ----------

Ne tabure? Scooterlarmı tabure?Japon Scooterları tüm racinglerden güvenli,çünkü racinglerde motoru iki bacağının ortasına alıyorsun direk tehlike! Evli barklı değilmisin sen ne işin var racingle mesela? Yarışçımıyız ki firmalar yarış motoru kovalasın?

Zaten piyasa da dediğim üreticiler değil kullanıcılar hocam. Çoğunluk bunu istediği için böyle oluyo. Ayak uydursak da uydurmasak da bikaç yıla analog gösterge hiç kalmayacak. Markaların da azınlığı umursayacağını sanmıyorum.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Tablet - Analog tartışması bi yana ben 3 ay sonra Forza almayı düşünüyorum. Limitim Max 300.000

Forza ile ilgili malum bazı şikayetler var. Başta tas ve kafa sallama ile alakalı. Sizce Forza mı tercih etmeliyim yoksa X Max mi?

Harici seçeneklerim de bunlar olmazsa Voge sr4 ve QJ 250

Sizin tavsiyeniz nedir?

Kymco.+++++

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
ben yamahacıyım ve forzayı tek geçerdim ama şu baş tas ve kafa sallamaya çok şaşırdım. yeni forza ile bence forza da standart bir motor oldu o klasiklik gitti. xmax tmax devam ederdim sıfır değilse illaha veya temiz 2.el çok çok düşük km kroniksiz forza

Motosikleti
Honda Forza

Evet yazmayı unuttum o da var seçeneklerim arasında.

Uzun vadeli binebileceğim ama olurda bir problemle karşılaşırsam da kolayca elden çıkaracağım bir motosiklet istiyorum. Şu ana kadar 8000km scooter tecrübem var 125cc ile. Günlük 30km kullanıyorum işe gel git yaparken. %90 şehir içi asfaltta sürüyorum ama nadiren de olsa köy yollarında geziye gidiyorum yazın arkadaşlarla.

Neyi tercih etmeliyim. Forumun tecrübelilerinin tavsiyesine ihtiyacım var.

Bu sene yapılan Forza güncellemesi yeni bir kasa mıdır, makyaj mı?
Sene sonunda yepyeni bir forza görme ihtimalimiz var mı, malum bu kasa çıkalı 5 sene olmuş.

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Bu sene yapılan Forza güncellemesi yeni bir kasa mıdır, makyaj mı?
Sene sonunda yepyeni bir forza görme ihtimalimiz var mı, malum bu kasa çıkalı 5 sene olmuş.
Forza 2023 yılında makyajlandı, ön far tasarımı değişti, bluetooth özelliği de geldi. Daha başka bir özellik geldi mi vs bilmiyorum ama önden bakınca bariz bir "kafa büyüklüğü" olduğunu görürsünüz. 2026 yılında yeni kasa gelir belki bilemiyorum.
Konuyu açan arkadaş uzaklaştırılmış siteden ama mesajında şunu okudum " motosiklet deyince aklıma iki şey geliyor, biri egzoz biri de hız verdikçe oynayan kadran". Yahu 250 cc forzanın kadranı oynasa ne oynamasa ne! Zaten motor gitmiyor, 140 km ye 1 saatte çıkıyor. 2025 Forzada tabletin olmasına negatif bir eleştirim yok fakat tabletin boyutu konusunda Hondaya bir kez daha sallayabiliriz bence.

Ben de eski ekranı daha çok sevenlerdenim, görmem gereken her şey tuşa basmadan elimin altındaydı.
Tek saçmalık vardı, o da sol kütük;
1- selektör tuşu, Forza kullanan bir sürücü kaç kere çekiş kontrol ayarı yapar ki,
2- korna ve sinyal konumu,
3- entegre edilmemiş Bluetooth kontrolleri.

Olması gereken şuydu; mevcut kadranı olduğu gibi muhafaza edip, ortasındaki ekranı geliştirmek. Hiç olmadı Pcxdeki gibi müşteriye opsiyon sunmak.

Yeni gelen forzaların çok zayıf kaldığını düşünüyorum, sele altına ışık, dashboarda ekran takmak makyaj bile sayılmaz. Zaten 23 den 24 e geçişte de bir güncelleme gelmemişti. Dolayısı ile bu sene sonu büyük bir değişiklik bekliyorum.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bence bütün bunlar o navigasyona değer tabi biraz güncellenmesi gerekli kavşaktan kaçıncı çıkışa çıkman gerektiğini vs söylemiyor

Motosikleti
Honda Forza
bence bütün bunlar o navigasyona değer tabi biraz güncellenmesi gerekli kavşaktan kaçıncı çıkışa çıkman gerektiğini vs söylemiyor
Valla ben bu turn by turn sisteminin nasıl çalıştığını dahi bilmiyordum. İşe yaramaz diye düşünüp (biraz yön bulma özürlü olduğum için navigasyon şart bana) gidip direkt 1750 TL bayılıp telefon tutucu aldım. Bu hidrolik sıvısı yanındaki vidada da sağlam olmaz deyip Navi Bar takdırdım ilk gün. Sonra bi baktım aslında o kadar da kötü değilmiş. Çıkan resim ile hangi çıkışa gitmen gerektiğini de gösteriyor.

Ha direkt cillop gibi harita görmenin yerini tutmaz tabi ama o kadar da kötü değilmiş diye düşünüyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Konuyu açan arkadaşımız iyi niyetli yaklaşmış ama şahsi kanaatim; Forza'ya Akrapoviç de taksan ses osuruk gibi gelecektir. Forza süper bir maxiscooterdir , ben Forza'yı kendi sınıfında çok beğeniyorum ama en nihayetinde skuterdir.

Motosikleti
Honda Forza
Konuyu açan arkadaşımız iyi niyetli yaklaşmış ama şahsi kanaatim; Forza'ya Akrapoviç de taksan ses osuruk gibi gelecektir. Forza süper bir maxiscooterdir , ben Forza'yı kendi sınıfında çok beğeniyorum ama en nihayetinde skuterdir.
Zaten scooter'den ses, viraj vs beklemeyi hala idrak edebilmiş değilim. Kendi adıma konfor ve sele altı ihtiyacım sebebiyle scooter tercih ettim. Ses, görüntü bekleseydim yakışıklı bir spor motosiklet alırdım. Hepsi bir arada olsa herkes onu alırdı zaten.

Kamyon alıp hız ve kıvraklık, cabrio alıp yük ve yolcu kapasitesi beklemek gibi bir şey bu

Motosikleti
Honda Forza 250
Düdük gibi bir ekran koydular bende hiç yakıştıramadım,

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
abi vallahi senin yolun yol değil scooter alacakmışsın gibi geliyor bana

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar