ilk motorunuz olacaksa evladiyelik diye düşünmeyin, bir tane alın geçin. O motoru sürerken ne istediğinizi daha iyi anlayıp karar vermiş olursunuz.
Gönül isterdi ki bütçeyi arttırabileyim ama maalesef. Honda CB250R bütçeye uysa bile çok fazla KM yapmış ve çoğu hor kullanılmış gibi duruyor. CL250 ikinci elleri sıfır liste fiyatına satılıyor. V-Storm bütçeyi aşıyor ve pek bana uyduğu söylenemez. XSR 125 düşünüyorum ama nedense herkes tok satıcı. Hero ilk 4 bakımı hediye ediyor ayrıca. Galiba Hero şu anda çok mantıklı. Hem tasarım açısından hem de arazi açısından optimum nokta gibi duruyor.
Şu anda düşünme aşamasındayım ve yanlış karar vermekten kaçınmaya çalışıyorum. Galiba XPulse 200 4V Pro veya Honda CB125F modelini alacağım. Aklımda bu motosikletlerden birini alıp Scrambler'a çevirmek var ama çok uğraş veya para isteyecek gibi duruyor. Yarın Honda ve Hero bayisine gidip modelleri deneyeceğim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:02 ----------
Ben nedense ilklere çok bağlanıyorum. İlk telefonum ve bilgisayarım bile duruyor. Ayrıca bundan sonra ev almak için para biriktirmek istiyorum. Yani uzunca bir süre motosiklet alamam.
YBR derim, Yakından tanıştığım en sağlam motordur.
Hala üretilse xmax'ı satıp sıfır YBR alırdım, arkasına bir çanta taknca burada şehir içi çarşı pazar işlerine onu kullanırdım, burada xmax bu işler için fazla büyük geliyor, 2km öteye yürümek 20dk ama üşeiyorum, motor için de ekipmanları giyene kadar gidip gelirim diyorum, bu yüzden çehir içi her yere arabayla gider oldum. ybr olsa kafama kask elime eldiven, üzerime montu geçirip pantalon ve botla uğraşmadan gidip gelirdim zaten en fazla 30la falan gidicem. 50cc scooter bile yetebilir buralarda ama çin malı scooter istemiyorum.
Sym Orbit 50 yada Peugeot Kissbe 50 ikiside aynı motor karenaj farklı temiz bulursan al vergisi sigortası yok tam 3-5 km gitgel sukuturu , öyle coğrafyalarda 50 lik 100 lük cupları çok tercih ediyorlar , özellikle Kuba Ege çok gördüm , sanırım vitesli olması yüklü iken yokuşlarda ciddi avantaj..