Güncelleme:
Biraz geç oldu ama güncellememi gene yapayım.
Bir önceki güncellemede istemeye istemeye öteki bayinin servisine götürmüştüm honda türkiyenin ısrarıyla.
Dediğim gibi ustanın sorunu bilmesi ve çözüm odaklı yaklaşması bana sıcak gelmişti ama birazdan anlayacaksınız ki adamlar büyük tezgah kurmuş.
Öncelikle o gün 1. gidişimde gidonu tekrar söküp yağlayıp bilyaları oturtup verdiler.
Motor çıktığında gidondaki sağa sola çevirme sertliği kaybolmuş yağ gibi olmuştu hatta fazla bile rahat dönüyordu.
Ustanın bana dediği şu kelimesi kelimesine "Belki gene boşluk oluşabilir
ama oluşmaması lazım! Sen gene bin dene bilyalar yerine alışsın."
Dediğim gibi oluşabilir ama oluşmaması lazım demişti.
Motoru aldıktan tam 1 gün 150km sonra motorda baya öküz gibi gidonda boşluk oluştu frene bastıkça tak tak tak vuruyor gidon öne gidiyordu.
Açıkcası ben zaten boşluk oluşacağını düşünüyordum çünkü ayıplı mal oldugundan ve bir türlü ayar tutmadığından eminim. Ancak ben en azından 2-3 bin km gider diye düşünürken ertesi gün olması beni bile hayrete düşürdü.
Hemen tekrar sıra aldım ve gittim.
Ustanın bana karşılama cümlesi "
ben zaten boşluk oluşacak demiştim" :king:
Neyse eyvallah, gene aldılar içeri bu seferde sıktılar gidonu.
Sürprizzz tabiki de gidonun sağa sola dönmesi zorlaştı! Allah allah ne kadar tuhaf değil mi 6. kez götürdüğüm motor ilk günkü haline gene döndü neden çünkü AYIPLI BOZUK AYAR TUTMUYOR ***** ****** MOTORU1!!!
Küfür etmedim bu arada yıldız onlar
neyse bunu usta başı gördü ve kendisi de içeri yapsın diye gönderdiği ustayı çağırıp sordu, o da böyle oluyor yani dedi. Sonra beni alışır bu alışır sen gene sorun olursa getir sürüşünde bi problem yok şuan diye bana geri KAKALADILAR.
Ben honda türkiyeyi gene aradım ve bu sefer şikayet etmeden bakın lütfen bu motoru götür dediğiniz heryere götürdüm 6 oldu artık düzelmiyor dedim ve kayıt oluşturdum tekrar.,
Gene genel merkezden aradı aynı adam ve dalga geçercesine "daha ne kadar götürmeliyim" soruma "DÜZELENE KADAR GÖTÜRMELİSİNİZ" gibi bir cevap verdi

"Ben her gün oraya gidiyorum alalı 2 ay oldu 6 kere servise gittim benim böyle uğraşmam bile müşteri memnuniyetsizliğine girmez mi hiç mi müşteri memnuniyeti politikanız yok" deyince "Hakkınızı yasal yoldan arayabilirsiniz" dedi. Ben ne diyeceğimi bilemedim açıkcası sövsen sövemezsin, bari biraz daha durumu anlatıyım dedim ama nafile baktım of pof yapmaya üflemeye başladı tamam teşekkürler dedim kapattım.
Motoru öyle sürmeye devam ettim.
İşte 4 bin km'ye kadar sürdüm. Şaşırtıcı bir şekilde gidondaki sertlik ve dalgalanma yavaş yavaş düzelmeye başladı sanıyordum ki meğer gidon boşalıyormuş

Gidonda gene boşluk oluştu. Bu daha önce yaşamadığım bir sorundu normalde sertlikte dalgalanma olur, gevşetince boşluk oluşurdu, döngü bu şekildeyken sürpriz bi şekilde sertlikten boşluğa geçiş yaptık beni de şaşırttı bu durum

Neyse başustaya wp'den videolu ve sesli olarak tak tak vurduğunu boşluk oluştuğunu söyledim.
Bakıma getirdiğinde getir bakalım dedi. Bakım için yaklaşık 2 hafta 1 ay falan tam emin değilim sonrasına randevu alıp gidon boşluğuyla zorlana zorlana ön frene basmaya korka korka sürdüm motoru içimde bir heycan belki bu sefer düzelir umuduyla.
Derken o gün geldi çattı, şansıma da yağmur yağan bir gündü, sabah 8.30 daki randevuya geç kalmamak ve bir an önce çözülsün de kurtulayım diye 7.30 da yola çıktım yağmuru yiye yiye içime kadar ıslana ıslana 30 dk çektim. 8'de orada oldum.
Dona dona bi bardak çay içerek personeli bekledim.
Personel geldi ve kaydımı açtı, kayda
gidonda boşluk olduğunu yazdırdım. - burayı hatırlayın geleceğiz. Ayrıca 6 bin bakımı ama ben 5 bin de getirdim.
Neyse benim motoru baktım içeri götürüyorlar, dedim durun usta başının bilgisi var ona söyleyelim bi dk. Adamı aradım, geldi.
2 geliş öncesinde bi önceki güncellemede sizlere övdüğüm adam 360 derece döndü ve beni adeta .... takmayarak yüzüme bile bakmadan "gidonda boşluk yok" falan dedi. İki frene bastı bişeyler yaptı, yok yaptı boşluk, yemin ederim var abi diye resmen ağlayacak duruma geldim çünkü güvendiğim dağlara karlar yağdı, abi valla var bak vuruyor diyorum yok diyor. Ayrıca yağmur durmuş olmasına rağmen yerler ıslak diye kışlık tekerim falan olmasına rağmen ve hondanın test politikası olmasına rağmen "ben yağmurda teste çıkmam personelimi de çıkartmam" dedi. Abi gerekirse akşama kadar beklerim yerler kuruyunca çıkın ne olur diye yalvardım resmen çünkü boşluk olduğuna yemin edebilirim var çünkü.
Neyse baktı ikna olmuyorum motoru yaptıracağı ustanın yanına gitti bişeyler dedi, günahını almak istemiyorum ama muhtemelen baktım falan de dedi, sonra yanıma geldi biz içerde bakacağız dedi tamam abi teşekkürler dedim.
Bu arada bu ustabaşı öteki ustanın yanına gidince orda çalışan başka bir usta gelip halime acımış olacak ki test etti ve "VAR GİBİ" DEDİ...
Ben kimse işinden olmasın sonuçta bu personel var dese ona da sen yap ozaman veya cebinden öde ozaman derler diye bunu usta başına demedim...
Neyse aldılar motoru, elbette yapmadılar hiçbir şey, sadece yağ bakımı ve sonuç formuna yazılan koca bir "GİDONDA PROBLEM GÖRÜLMEMİŞTİR" yazısıyla beni gönderdiler.
Ha bu arada demiştim ya burayı hatırlayın açılış formuna "gidonda boşluk var" yazdırmıştım diye, bunu gören usta başı açılış tezgahındaki personele fırça çekti neden yazıyorsunuz bunu yazarak kabul etmiş oluyorsun diye....
Yani o kadar büyük bir tezgah dönüyor ki sizin her istediğinizi yazdırma hakkınız olan müşteri beyanı formuna dahi şikayeti yazdırmayacaklar, ustabaşı geç gelmemiş olsa beni ikna edip forma dahi bu sorunu yazdırmayacaktı!!!
Allahtan erken gidip yazdırmışım ki elimde kapı gibi "GİDONDA BOŞLUK VAR" beyanım ve "GİDONDA BOŞLUK YOKTUR" yazan bir cevap kağıdım ve EŞŞŞEK GİBİ GİDONDA BOŞLUK OLAN bir motorsikletim var.
Bundan sonrasını devletin adaletine bırakıyorum....
Ayrıca boşluk sebebiyle yağmurlu zeminde ön fren yapınca ön teker yalpalıyor ve tak tak vuruyor, eğer kaza yapıp başıma bir şey gelirse, hondaya da, iki servisteki iki usta başına da hakkım haram olsun zehir zıkkım olsun.