Ducati değilse korkmayın.
Sebebi; yan ayak motor bloğuna bağlı ve sadece motosikletin ağırlığı için tasarlanmıştır.
Önceki motorum Ducati 950S idi. Nasılsa koca motorum var tabiki peg' e basıp bineceğim düşüncesi ile 2 ay sonra peg, vites (hepsi bir birine bağlı) bağlantı vidası kırıldı. Ducatilerde maalesef CBF 150 ye biner gibi ayağınızı atmak durumundasınız.
Yeterki Ducati sahibi olayım ona en nazik şekilde iner binerim problem değil. Ama olsun her gülün bir dikeni var sonuçta.
Hiç bir zaman pege basıp binmek zorunda kalmadım. Ki benim arka selede çanta var hep, normalden daha yüksek. Arka seledeki çantanın körüğünü açıp doldurduğum zaman bile bacağımı ön sele üzerinden diğer tarafa atabiliyorum.
Boy çok kısaysa yapacak bir şey yok ama diğer türlü azıcık pilates falan yapın esnetin bacaklarınızı. İki örnek:
Tendon incinmesi olduğunda esnetme egzersizi vermişti doktor. Bileğinizi ters yönde büküp esnetiyorsunuz. İlk başta 70 derece anca yaparken İki üç hafta içinde 100 dereceyi geçti.
Yurt dışında konferans gibi organizasyonlar oluyor bazen, aynı işi yapan binbir milletten insan bir arada buluşuyor. Haliyle akşamları birlikte yemek yiyoruz. Kore ve Japonya'da geleneksel iyi restoranların bazılarında yere oturuyorsunuz. İşte o durumda Amerikalıları izlemek süper zevkli oluyor. Yere oturamıyor adamlar. Tek tük yoga yapan varsa bağdaş kuruyor. Yoksa durum feci.
Alaturka tuvalete oturur gibi cömeşemiyorlar da, "squat" pozisyonu yani. Bir çoğu ayakkabısını bağlamak için bile kıçını yere yaklaştıramıyor. Youtube da "Asian squat" öğreten ve alıştırma egzersizleri gösteren videolar var
Velhasıl uğrasın azcık kaldırın bacağınızı. Yapabilirsiniz!
Pilates belli bir yaştan sonra şart tommygun. Öteki türlü sırt ve bel ağrısı kaçınılmaz. Genetik yapın çok çok iyiyse ve işin çok aktifse bu gecikebilir. Ama işi benim gibi masa başı olanlar için kırk yaşından sonra başlıyor bu. 50 yaşına yaklaşıyorum. Haftada üç kez 15 dakika pilates sonrası 50 dakika ağırlık çalışıyorum. Aradaki günlerde de ya bisiklet, ya yürüme, ya başka tür bir fiziki aktivite, hiç olmazsa da günün sonunda eliptikte takılıyorum yarım saat. Yaş elliye yaklaşıyor ama 30 yaşımdan daha iyi durumdayım. Türkiye'deki kel göbekli tipik orta yaşlı adam profili kader değil.hasmet harbi harbi popo mu çalışıyorsun? pilates ne hiç mi utanmıyorsun koca adam olarak? bir de tayt giyip hamaklı yoga tavsiyesi mi var sırada?
Türkiye'deki kel göbekli tipik orta yaşlı adam profili kader değil.
hasmet harbi harbi popo mu çalışıyorsun? pilates ne hiç mi utanmıyorsun koca adam olarak? bir de tayt giyip hamaklı yoga tavsiyesi mi var sırada?
Tommy spor yapan adamı niye demoralize ediyorsun bana da paten ne alaka dediydin de![]()
Seni yakından görmüş biri olarak paten hakikaten senin olayın değil, tamam ortamı eğlenceli ve güzel olabilir ama senin olayın daha vurdulu kırdılı işler.
Bir dönem MMA ile de ilgilendim![]()
Bana bak efendi!! Enine çizgili tshirt giymiş, telefonunu belindeki telefon çantasında taşıyan emekçi dedelerimizi sana ezdirmeyiz.