google maps km ile gösterge km farkı neden olur

Merhaba arkadaşlar,

Mondial x treme 200i kullanıyorum. Gittiğim yol için maliyet hesabı yapmam gerekiyor ve km bilgisi gerekiyor. Bunun içinde tripmetreyi sıfırlayıp ölçüyorum. Veriler aşağıdaki gibi.

tripmetre: 43,5 km
google maps: 25 km

aradaki fark fazla geldi bana. Hangisini baz almam gerektiğine karar veremedim, sağlıklı bir şekilde nasıl ölçebilirim.

Motosikleti
1190 ADV
Google maps yani GPS ile ölçülen daha sağlıklı sonuç verir. Motorunun göstergesinde bir sorun var büyük ihtimal.

Google maps te gidecegin güzergahi isaretlemek ile navigasyonunu baslattiktan sonraki km de degisiklik olabiliyor. Sebebini bilmiyorum ama oluyor.

Google maps te gidecegin güzergahi isaretlemek ile navigasyonunu baslattiktan sonraki km de degisiklik olabiliyor. Sebebini bilmiyorum ama oluyor.

zaman çizelgesinden kontrol ediyorum hocam. o gün gittiğim tüm yolları gösteriyor tam olarak yani. herhangi bir konum girmem gerekmiyor bunun için.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:18 ----------

Google maps yani GPS ile ölçülen daha sağlıklı sonuç verir. Motorunun göstergesinde bir sorun var büyük ihtimal.

vakit bulduğumda google earth üzerinden gittiğim yollar ile bir rota oluşturacağım. Oradan hangisinin daha doğru sonuç verdiğini çözebilirim sanırım.

depoyu boşalt yarım litre su şişesine benzini alıp depoya koy sonra bak ne kadar yakıyor. teknolojiden azıcık uzak durun kardeşim :cherry:

*konuyu yanlış anlamışım ama olsun gene de uzak durun :)

Son düzenleme:
İlk başlangıçta hele gps bilgisi kapalıysa hata çıkar.
En doğru ölçüm yol kenarlarında bulunan km kontrol tabelasıyla olur. Ama o küçük tabelalar şehir içinde bulunmaz.
Bunlar mavi olan değil, küçük beyaz km kontrol tabelası.

Birde en doğru ölçüm düz yolda yapılır.
Yani viraj olmayacak, iniş çıkış olmayacak.

depoyu boşalt yarım litre su şişesine benzini alıp depoya koy sonra bak ne kadar yakıyor. teknolojiden azıcık uzak durun kardeşim :cherry:

*konuyu yanlış anlamışım ama olsun gene de uzak durun :)

teşekkürler hocam :cherry:

İlk başlangıçta hele gps bilgisi kapalıysa hata çıkar.
En doğru ölçüm yol kenarlarında bulunan km kontrol tabelasıyla olur. Ama o küçük tabelalar şehir içinde bulunmaz.
Bunlar mavi olan değil, küçük beyaz km kontrol tabelası.

Birde en doğru ölçüm düz yolda yapılır.
Yani viraj olmayacak, iniş çıkış olmayacak.

GPS hep açık, kapatmıyorum google geçmişi için.
dediğiniz gibi, şehir içinde bahsettiğiniz tabelalar olmadığı faydalanamıyorum maalesef :)

istanbul gibi bir şehirde imkansız hocam düz yol, bir tek e5 var, o da anadolu yakası tarafı kısmı için geçerli :cherry:

Şöyle düşünüyorum, google earth üzerinden oluşturduğum rotayı da işin içine katıp, bu üç veri üzerinden ortalama bir değer çıkartabilirim. Sanırım en doğrusu bu olacak. :pr:

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Bireysel araçlarda sapma olur ama ticari olarak kullanımlarda hiç bir şekilde sapma olmaz mersinden adanaya havaş otobüs ile şöför arkasındaki koltukta giderken açtım haritayı hız birebir aynı gösteriyordu. Çalıştığım yere gelen moto kuryeye sordum bireysel taşıtlarda sapma normal olduğunu söyledi ama ticari araçlarda 1 km hız sapsa bile ciddi para cezaları ödüyorlar dedi. Herhangi bir şeyin bozuk olduğu falan yok yani.

Motosikleti
CB650R
Xtreme için normal

Eski motorumdur kendileri
Aynı motor aynı dişli seti ile arkadaşla yanyana otobanda 120 giderken onun gösterge 145 gösteriyordu hatta gösterge deviriyordu
Xtreme göstergesine güvenmeyin, google maps doğru sonuç veriyor.

Xtreme için normal

Eski motorumdur kendileri
Aynı motor aynı dişli seti ile arkadaşla yanyana otobanda 120 giderken onun gösterge 145 gösteriyordu hatta gösterge deviriyordu
Xtreme göstergesine güvenmeyin, google maps doğru sonuç veriyor.

:cherry: iyiymiş. xtreme ile 145 yapmak :D

teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için :bestmt:

Motosikleti
KAWASAKI Z500SE- HONDA SH125İ
GPS ile araç odometreleri hiçbir zaman birbirlerini tutmaz
sebebi şöyle ki GPS yolu kuş bakı çizer o yüzden sizin çıktığını ve indiğiniz rampaları bilmezler
o yüzden arada ölçüm farkı çıkar

bu arada elektrikli araçlar yüzünden şuan tüm haritacılar eğim haritası da hazırlıyorlar çünkü menzilde gösterdiği ve gittiği arasında ciddi fark oluşuyor

Ne meraklısınız ya motoru gömmeye =))

Google Maps timeline(zaman çizelgesi) saniye saniye GPS konumunu takip etmiyor. Belirli aralıklarla bakıyor.
Bugün benim için tuttuğu rota bilgisi bu. Ataşehir'e giderkenki yolumun bir kısmını kırmızıyla çizdim, Google'ın tuttuğu ize bakın bir de.

dWIXhCv.md.jpg

Ben bugün 60-62km araba yolculuğu yaptım. 21km araba kullandığımı, 23km de motosiklete bindiğimi iddia ediyor. Motosiklete nasıl kanaat getirdi orası da ilginç.

Kaydettiği yer bir kısmı da "yola hizala" diyerek düzeltebiliyorum, hemen hemen doğru şekilde gerçek yola hizalıyor hareketi, ama hala km az. 9,6km'lik yolu 6km olarak gösteriyor.

+
@Cenk Ayvaz'ın dediği ayrıca bir konu, bununla alakalı olmasa da doğru. Maps ilk olarak bir konuma bakarken kuş uçuşu mesafeyi söylüyor, neyimize yarayacaksa. Nav başlatılınca sürüş mesafesi çıkıyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar