Plakada ceza olan motosiklet satışı alınabilir mi?

Öncelikle merhaba , alacağım motosikletin üzerinde 10binTL ceza gözüküyor . Satışı nasıl yapacağız adamla noterde öyle satın alıp sonrasında cezayı kendim mi ödüyorum? , arkadaşa ceza parasını verip mi üzerime alıyorum?

ceza varken zaten satış olmuyor bildiğim kadarıyla.

satıcı ödeyecek.

Cezayı neden kendin ödüyorsun ki? :) Eğer motora bakmaya gittiğinde test sürüşü aşamasında sen yediysen o ayrı bir şey ki zannetmiyorum böyle bişey olduğunu. Ayrıca satıcı ben bu cezayı ödemek istemiyorum sen öde sana öyle devir vereyim der ise yine ödememenden yanayım ama olurda ödersen o ödediğin miktarı kesinlikle motorun fiyatından düşmelisin

Cezayı neden kendin ödüyorsun ki? :) Eğer motora bakmaya gittiğinde test sürüşü aşamasında sen yediysen o ayrı bir şey ki zannetmiyorum böyle bişey olduğunu. Ayrıca satıcı ben bu cezayı ödemek istemiyorum sen öde sana öyle devir vereyim der ise yine ödememenden yanayım ama olurda ödersen o ödediğin miktarı kesinlikle motorun fiyatından düşmelisin

Test sürüşünde vesaire olmadı şuan sahibindende bir ilan gördüm ve üzerinde 10binTL ceza var yazıyor , noterdeyken üzerime alırken herhangi bir sıkıntı çıkartır mı üstüme alırken?

Böyle abudik gubidik işlere girme.

Satıcı motosikletin üzerinde ki her türlü şeyi ( ceza, sigorta, haciz, muayene gibi ) temizlesin ondan sonra alım satım işine gir.

Elden para verme makbuza plakayı yaz alım bedeli diye açıklama kısmına ekle.

Ceza, muayene, sigorta, hgs borcu, üzerine icra olan araç satışı noterde gerçekleşmez.

Ceza, muayene, sigorta, hgs borcu, üzerine icra olan araç satışı noterde gerçekleşmez.

Maalesef bizim millet böyle araç, ev, arsa gibi üzerinde kısıtlama olan şeylerin fiyatı cazip diye alım, satım işine giriyor. Kurnaz ya. :)

Abi tamam sen şu kadar ver üzerinde ki kısıtlamayı ( haciz, ceza, vergi borcu gibi ) kaldıralım fiyattan düşeriz diye yola çıkıyorlar sonra başka işlerde çıkıyor pirincin taşını ayıklayamıyorlar.

En iyisi hiç bir şekilde sorunlu şeylerin alım, satım işine girmemek.

Elden para alıp vermemek. Makbuzun açıklama kısmına mutlaka yazmalı falanca şeyin alım bedeli diye.

Maalesef bizim millet böyle araç, ev, arsa gibi üzerinde kısıtlama olan şeylerin fiyatı cazip diye alım, satım işine giriyor. Kurnaz ya. :)

Abi tamam sen şu kadar ver üzerinde ki kısıtlamayı ( haciz, ceza, vergi borcu gibi ) kaldıralım fiyattan düşeriz diye yola çıkıyorlar sonra başka işlerde çıkıyor pirincin taşını ayıklayamıyorlar.

En iyisi hiç bir şekilde sorunlu şeylerin alım, satım işine girmemek.

Elden para alıp vermemek. Makbuzun açıklama kısmına mutlaka yazmalı falanca şeyin alım bedeli diye.

yok benim üstüme taşıtın kendi fiyatından alıp sonrasında kendim cezasını ödemeyi yada alırken arkadaş ödesin sonrasında satışı gerçekleştirelim diye sormuştum . Teşekkürler cevaplar için

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar