1.0 TCe Clio Manuel vites 5.7 Lt/100Km
1.5 DCI Clio Sportourer EDC otomatik vites, 6.5litre/100km.
Ya şehir içi günde 10km yol yapıyor o da motoru çalıştır en fazla 2km git daha motor yeni ısınsın şeklinde, ya da otobanda 140-150 ile basıp gidiyorum, ortası yok, haliyle çok yakıyor. Bulgaristan'a geçince aman hızdan ceza yemeyelim diye tabelalara uyarak süründe 4.8litre/100km ortalama gördüm ama burada olmuyor öyle.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:30 ----------
Bugün şu meşhur Tekirdağ Uçmakdere virajlarını gezeyim diye yola çıktım. 15 yıl önce arabayla gezmiştim oraları, vstrom 650 ile keyifle gezdim, tabi lastiklerim eski,ben vstromda daha 3. ayım dolmak üzere ben acemi sayılırım, sakin sakin manzaranın tadını çıkara çıkara gezdim, devamında şarköyde Tomygun'ın keşfedip bize haber verdiği sağlamtaş köftecisine gittim, ayı gibi yedim, sonra malkara-Keşan-uzunköprü üzerinden eve döndüm, sabah geç kalkıp yola çıkmak da öğleden sonra saat 3'ü bulduğu içi karanlığa kaldım diye sakin sürdüm.
Toplam 325km yolda vstrom 650 ile 4.3litre/100km tüketimm olmuş. Eve varmadan depoyu doldurayım deyip evden 1km ötedeki benzincide baktım.
Hiç az yakayım diyerek sürmedim, kendimi güvende hissedeceğim hızlarda ve yokuşlu virajlı yollarda düşük viteste devirli sürdüm hatta yokuş inerken de çıktığın viteste in kuralını uyguladım, gayet güzel yaktı. 170-180 ile sürerken 7.8litre görmüştüm, o da helal olsun bu da helal olsun. bu kadar her işe her yola gelen motor olmaz, suzuki yapmış, otobana çıkıp basarsan 180 basıyor (fazlası da vardır belki ben 180 görünce yeter bu kadar deyip gaz kestim) toprak yola giresem rahatzır etmiyor gitmem demiyor hoplaya zıplaya katır gibi gidiyor, viraj falan da zevkli, yokuş yukarı vites düşürmeyi unutunca da gazı verince gayet güzel devirleniyor çok şikayet etmeden. daha ne olsun.