- Motosikleti
- BMW F650 GS (2006)
- Konu Yazar
Merhabalar herkese,
Yaklaşık bir ay önce, arka frene bastığımda tuttuğunu ama freni bıraktığımda diski bırakmadığını fark ettim.
Motoru ne park edebiliyorum, ne yokuş çıkabiliyorum, ne gazlayabiliyorum.
Gittim ustaya.
Fren pompasındaki oringler değişti.
Değişim sonrası ilk kullanımlarımda sorun yoktu ama aynı problem, biraz daha farklı şekilde tekrar ortaya çıktı.
Şimdilerde frene basıyorum, bıraktığımda hemen olmuyor ama birkaç yüz metre gidince diski sıkmaya başlıyor, sonrasında da disk çok ısındığı için fren tutmamaya başlıyor.
Diski sıkma problemi maalesef bitmedi yani.
Aynı sorun devam ederse arka fren pompasını değiştiririz demişti usta.
Dolayısıyla sırada pompa değişimi var.
Sizce problem tam olarak ne olabilir?
Pompa değişince de sorun çözülmezse, neresine baktırmak gerekir?
Bu arada, arka fren diski, balatası vs. değişmedi.
O parçaları yenilediysen sorun onlardan kaynaklabilir diyebilirsiniz ama disk, balata vs. eskiden beri duran parçalar.
Frenin diski bırakmaması sorunu durduk yere ortaya çıktı.
Bu konuyla ilgili birkaç arama yaptım ama net cevap bulamadım, o yüzden yeni konu açtım, gerekirse bir süre sonra konu silinebilir.
Yaklaşık bir ay önce, arka frene bastığımda tuttuğunu ama freni bıraktığımda diski bırakmadığını fark ettim.
Motoru ne park edebiliyorum, ne yokuş çıkabiliyorum, ne gazlayabiliyorum.
Gittim ustaya.
Fren pompasındaki oringler değişti.
Değişim sonrası ilk kullanımlarımda sorun yoktu ama aynı problem, biraz daha farklı şekilde tekrar ortaya çıktı.
Şimdilerde frene basıyorum, bıraktığımda hemen olmuyor ama birkaç yüz metre gidince diski sıkmaya başlıyor, sonrasında da disk çok ısındığı için fren tutmamaya başlıyor.
Diski sıkma problemi maalesef bitmedi yani.
Aynı sorun devam ederse arka fren pompasını değiştiririz demişti usta.
Dolayısıyla sırada pompa değişimi var.
Sizce problem tam olarak ne olabilir?
Pompa değişince de sorun çözülmezse, neresine baktırmak gerekir?
Bu arada, arka fren diski, balatası vs. değişmedi.
O parçaları yenilediysen sorun onlardan kaynaklabilir diyebilirsiniz ama disk, balata vs. eskiden beri duran parçalar.
Frenin diski bırakmaması sorunu durduk yere ortaya çıktı.
Bu konuyla ilgili birkaç arama yaptım ama net cevap bulamadım, o yüzden yeni konu açtım, gerekirse bir süre sonra konu silinebilir.