Merhaba arkadaşlar. 143,5€ ürün + 26€ kargo şeklinde siparişimi vermiştim. Gümrükte 1048 TL normal vergi çıktı, ödedim ve gümrükten dün çıkışı yapıldı bilgisi geldi.
Sorunsuz geçti ürün, sadece, henüz elime ulaşmadı. Hala beklemekteyim. :mrgreen:
150 EUR ve altı sadece mal bedeli oluyor. Kargo bedeli dahil değil. Mal bedeli 143 EUR olup Kargo ile beraber 168 EUR olan alışveriş yaptım. Sorunsuz teslim edildi. Ayrıca Gümrük tutarı mal bedeli üzerinden hesaplanır. Yanlış bilgi vermeyin insanlara.
Alışverişlere yönelik farklı bir uygulama varsa bir şey diyemem. Ama zamanında ticari olarak ithalat da yapmış biri olarak, gümrük vergisi ve kdv hesaplanırken kargo bedeli hatta ardiyenin de dahil edildiğini net olarak söyleyebilirim. Merak eden araştırabilir.
Diğer yandan, bizde düzenlemeler rastgele yapıldığı ve bazen kısa sürelere özel olarak durum değiştirilebildiği için durum nedir bilemiyorum.
Bugün senin 168 euroluk malına sıkıntı çıkarmazlar, yarın ötekine 151 euro diye arıza çıkarırlar. Görevli kişiye göre bile değişiyor bu işler.
Ben de senin gibi iskontolu yapmak istedim alışverişi. Almak istediğim kaskın sevdiğim rengi 151 EUR başka rengi ise 143 EUR a düşmüştü. 151 EUR olanı biraz daha düşürmelerini istedim ama düşürmeyince fiyatını ben de mecbur 143 EUR olan kaskı aldım. Kaskı aldıktan sonra bana %5 iskonto kuponu verdiler. Bilseydim senin gibi iskontolu fiyattan baz aldıklarını beklerdim ben de kupon kazanmayı.
Alışverişlere yönelik farklı bir uygulama varsa bir şey diyemem. Ama zamanında ticari olarak ithalat da yapmış biri olarak, gümrük vergisi ve kdv hesaplanırken kargo bedeli hatta ardiyenin de dahil edildiğini net olarak söyleyebilirim. Merak eden araştırabilir.
Diğer yandan, bizde düzenlemeler rastgele yapıldığı ve bazen kısa sürelere özel olarak durum değiştirilebildiği için durum nedir bilemiyorum.
Bugün senin 168 euroluk malına sıkıntı çıkarmazlar, yarın ötekine 151 euro diye arıza çıkarırlar. Görevli kişiye göre bile değişiyor bu işler.
Bakalım kargo dahil 97 euroya knox aldım. Ne kadar vergi çıkacak.
Bakalım kargo dahil 97 euroya knox aldım. Ne kadar vergi çıkacak.
Benim 143,5 € ürün + 26 € kargoluk ürüne, 1048 TL vergi çıktı. %20'ye geliyo. 97'nin ne kadarı kargo bilmiyorum ama 17 €'su kargo olsa 80*0,2'den 16€*36,1'den 577 TL vergi çıkarmaları lazım.
Gümrük vergisine girmediği için, sadece KDV tutarını tahsil etmişler. Bir ara ilave olarak her kargo başına ptt inceleme zartu zurtu falan da alıyorlardı ama kabaca %20kdv kesiliyor.
%30 değil miydi vergi?
avrupadan gelenlerde %20 mi acaba?
[/URL]
[/URL]
[/URL]