cehennem sıcağında kask problemi

Motosikleti
Yamaha x-max 250 ABS (2025)
adana gibi bir yerde büyük problem. duşta bile terlediğimiz bu cehennemde kask davul fırın görevi görüyor. kafam nar gibi kızarıyor. şimdi diyeceksiniz ölmekten daha mı önemli. vallahi önemli. 3 km lik iş mesafemde takmıyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bize itirafta bulunduğunuz için çok teşekkürler. Ne diyelim, nasip kısmet hayırlısı.

6 sene yaşadım. Akşamları supersport sürenler dışında takan görmedim. Oda nadiren. Adana'da takılması gerçekten bu yaz dönemleri için çok ama çok zor. Ölürsün havasızlıktan sanırım. Ama kask olmadan da baya riskli. Ben Adana'da çok fazla motor kazası gördüm.

Motosikleti
Ducati 848, Suzuki SV650
Şu kaynatmış ve sıcaktan erimiş bir beyni patlak bir beyine tercih ederim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kaskı takmadan önce kafana teri emecek bir buff geçir, kaskın da koyu renk olmasın, mümkünse en iyisi düz beyaz olsun güneşi yansıtır koyu renk kaska göre farkeder. Sürerken de vizörü yarım santim aralık bıraksan o havalandırma az da olsa ferahlatır. Başka çaresi yok. İnsanlar Afrika çöllerini aşıyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İzmir ve Aydın'ın köylerinde de turistik ilçelerinde de kask takan sürücü sayısı çok az. Hatta beni öyle bot, motor pantolonu, eldiven ve montla gördüklerinde muhtemelen benimle maytap geçmişlerdir.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Kafa olmasa, kask takmaya gerek olmaz. Sorun kafadadır.

Motosikleti
İzmir ve Aydın'ın köylerinde de turistik ilçelerinde de kask takan sürücü sayısı çok az. Hatta beni öyle bot, motor pantolonu, eldiven ve montla gördüklerinde muhtemelen benimle maytap geçmişlerdir.

Geçen gün Kırklareli köfteci dönüşünde bizi polis çevirmişti ya, sen en öndeydin duymamışsındır, biz 4 motor dizildik, en arkadaki polis benim yanımdaydı, arkamızda iki tane üzerinde ikişer kişi şortlu kasksız ekipmansız scooter durdurdu, kaskınız nerde sizin dedi polis, adamlar da "abi yanıyoz bu sıcakta yaa" deyip geçiştirmek istedi, polis bizi gösterdi bak onlar yanmıyor mu dedi, sanırım bizi saldıktan sonra bastı cezayı onlara.

Kaskı takmadan önce kafana teri emecek bir buff geçir, kaskın da koyu renk olmasın, mümkünse en iyisi düz beyaz olsun güneşi yansıtır koyu renk kaska göre farkeder. Sürerken de vizörü yarım santim aralık bıraksan o havalandırma az da olsa ferahlatır. Başka çaresi yok. İnsanlar Afrika çöllerini aşıyor.

Sen yeter ki iste diyorsun.

Kask üretenler Adana'da da kask takılacağını hesap etmemişler etseler di muhakkak bir düzenleme yaparlardı. :)

Motosikleti
Sen yeter ki iste diyorsun.

Kask üretenler Adana'da da kask takılacağını hesap etmemişler etseler di muhakkak bir düzenleme yaparlardı. :)

Hindistan'ın sıcak bölgelerinde, moğolistan steplerinde, afrika çöllerinde insanlar kask ve tam ekipman giyinip motor sürüyorlar, demek ki kask takmamanın mazereti yok. istenirse her türlü takılır.
Hem kafada kask olmazsa daha fazla güneş geçer kafaya.

Keşke istanbulun en çok milletli ilçesinde gördüğüm kasksız manzaranın fotoğrafını çekip atsaydım size kesin kasksız kapıdan bile çıkamazdınız ama kan tuttuğu için ben bile çok uzun süre bakamadım.

Buff 'ı ıslayın kafanıza takın , kaskın havalandırmalarını açın , arada ensenize mesh eder gibi su sürün .

Motosikleti
Ns200 15"
40 derecede eldiven ve motosiklet botu hariç tüm ekipmanlarım ile bütün gün paket attım, 3 kilometrelik sürüşte kask takmanız zorlayıcı olmaz. Ekipmanları giymemin sebepleri birinin yırtılması birininde kaybolması, bunlar bile yokken tedirgin olurken sizler nasıl rahat oluyorsunuz anlamış değilim.

Son düzenleme:
40 derecede eldiven ve motosiklet botu hariç tüm ekipmanlarım ile bütün gün paket attım, 3 kilometrelik sürüşte kask takmanız zorlayıcı olmaz. Ekipmanları giymemin sebepleri birinin yırtılması birininde kaybolması, bunlar bile yokken tedirgin olurken sizler nasıl rahat oluyorsunuz anlamış değilim.

Ellerin siyah kolların beyaz olacak desene :D ben de öyle yapmıştım %8 engelliyim şuan :) kazada da 8/8 haklıydım.

Botdeyip geçmeyin çok işe yarıyor. Vexonun uyduruk botlarından bahsetmiyorum ama onlar da hiç yoktan iyidir belki topuğu korur.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Beyaz renk kask al. Sıcaklık konusunda çok faydasını görürsün

Ben de ilk kaskımı hem daha görünür olmak hem de pişmemek için beyaz almıştım. Beyaz kasklar markasına göre desenli olanlardan ciddi ucuz da oluyor.

Motosikleti
Ben de ilk kaskımı hem daha görünür olmak hem de pişmemek için beyaz almıştım. Beyaz kasklar markasına göre desenli olanlardan ciddi ucuz da oluyor.

Ben de ilk kaskımı alırken Nolan markasının düz beyaz olanı daha ucuzdu, ben acemi halimle "kırmızı olsun on kuruş fazla olsun" diyerek kırmızı almıştım.
Sonraki kaskımı alırken akıllanıp beyaz olanını aradım ama beyaz olanı eski tarihliydi mecburen lacivert aldım.

Bizim buraların sıcağında lacivert kask o kadar aşırı sıcak yapmıyor, hatta kafamda kask olmasa güneş geçerdi, güneşten de korumuş oluyor ama buralar da 35 derece ve nemli değil fazla, adana gibi değildir.

Motosikleti
Ns200 15"
Ellerin siyah kolların beyaz olacak desene :D ben de öyle yapmıştım %8 engelliyim şuan :) kazada da 8/8 haklıydım.

Botdeyip geçmeyin çok işe yarıyor. Vexonun uyduruk botlarından bahsetmiyorum ama onlar da hiç yoktan iyidir belki topuğu korur.

Esmer tene sahibim, ellerim siyahiler gibi kollarım ise normal :). Eldiven ve bot eksiğimi gidereceğim halbuki vardı ama dayanmadı. Yeri geldi 7 litre su içtim ama kan akacağına ter aksın daha iyi.

Yazın uzun yolda beyaz harici kask kullanmam , Adana'da Urfa'da 48 derecede saatlerce motosiklet kullandım dediğin gibi bir durum yaşamadım tam tersine o güneşin altında asıl kasksız sürmek perişan eder..şapkasız güneş altında durulur mu ? aynı şey..

Super Moderator
Bir keresinde İspanya / Sevilla'da skuter kiralamıştım, hava 49 derece, hissedilen ise 52 fln idi yanılmıyorsam. Açık bir kask vermişlerdi, ve o kask olmasa motosikleti süremezdim, çünkü vizörü olmasaydı sıcaktan kavrulurdum, hayatımda böyle bir sıcak görmemiştim.. Esen sıcak havadan korunmak için vizör kapatmak ne demek.

Bu işlerin bahanesi olmaz. Kaskınızı takın, taktırın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar