motoru bırakırkenki güvenlik önlemlerim

mahalle çok güvenli değil. bina içine alıyordum ama bina eşiği yüksek ve yardımsız sokup çıkartılmıyordu, baydı beni de bu durum. dışarı koymaya başladım ben de. bağlayabileceğim evin önünde tek yer olan kalın bir doğalgaz borusu var ona bağladım çelik halatla arka tekerden 16 mm armor u bar ile. ön diske de armorun 10 mmlik disk kilidini kullandım. iki kilit de sra sertifikalı, youtube da testleri var kesinlikle kırılmıyor. disk kilidini de bir lockpick girişimi ihtimaline karşın ters taktım. tek güvenmediğim çelik halat. kalın da bir şey aslında, alırken demir makası ile kesilmez yazıyordu. araştırdım biraz çelik halat makası da varmış ama küçükleri kestiklerini gördüm hep. ek olarak uyguladıklarım da gidon kilidi, benzin vanasını kapamak. akü zaten bitik. kickstart ile çalışıyor. yani özetle bu motor için sağlam hırsız gelmez de, gelirse pes eder diye düşünüyorum. çelik halat hakkında bilgisi olan paylaşabilir mi?

https://hizliresim.com/pvg8010

https://hizliresim.com/a1y9z3e

https://hizliresim.com/n2k299u

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Güzel önlem almışsınız, umarım hiçbir zaman kötü bir olay yaşamazsınız. Geçenlerde ofisteki pencere demirlerinden ikisini kesmemiz gerekti, demir dediğin de bir parmaktan kalın, aşağıdaki resimdekine benzer şarjlı bir canavarla iki demiri kesmemiz iki dakikamızı almadı. O sahneyi gördükten sonra hiçbir güvenlik önlemine tam olarak inancım kalmadı.

Açıkçası bu spiral baya yüksek sesle çalışır, bunu gece yada gündüz görünen bir yerden çalmaları biraz zor olur.

Mal canın yongası derler ama bunu da paranoya ya çevirmemek lazım.

Neredeyse bulsan Bizanslıların halicin girişine gerdiği söylenen zincirden bağlayacaksın.

Çalınacaksa çalınacak bu demek değil hiç tedbir almayalım.

Al standart bir zincir, al Cin malı bir takip cihazı olsun bitsin.

Kurye değilsen takip cihazı için aldığın hatta para yükle internet paketi alma daha ucuza geliyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Güzel önlem almışsınız, umarım hiçbir zaman kötü bir olay yaşamazsınız. Geçenlerde ofisteki pencere demirlerinden ikisini kesmemiz gerekti, demir dediğin de bir parmaktan kalın, aşağıdaki resimdekine benzer şarjlı bir canavarla iki demiri kesmemiz iki dakikamızı almadı. O sahneyi gördükten sonra hiçbir güvenlik önlemine tam olarak inancım kalmadı.

[url]https://i.hizliresim.com/c4h9ao4.jpg[/url]

Çok doğru, motoru çalmayı kafasına koyan çok rahat çalar. Maalesef kasko yaptırmak şart.

Mal canın yongası derler ama bunu da paranoya ya çevirmemek lazım.

Neredeyse bulsan Bizanslıların halicin girişine gerdiği söylenen zincirden bağlayacaksın.

Çalınacaksa çalınacak bu demek değil hiç tedbir almayalım.

Al standart bir zincir, al Cin malı bir takip cihazı olsun bitsin.

Kurye değilsen takip cihazı için aldığın hatta para yükle internet paketi alma daha ucuza geliyor.

ne yapmışım ki ben abartı😀 arka tekerden bağlı, ön tekerden disk kilitli. standart kilitleme budur zaten gerisi ufak tefek şeyler. maalesef kilide 4-5 bin harcayacak para var ama çalınsa geri motor alacak param yok. rahat uyutabiliyo bunlar beni. normal zincir disk kilidi taksam gelir cebindeki dandik levyeyle bile açar gider. geçen arkadaş zincir almaya gitti, satıcı gözünün önünde kesip vermiş, kullanmadı baya gülmüştük. maksat hırsıza yön değiştirtmek, yoksa kırılmaz, kesilmez bir madde yok sonuçta yarım saat otursa bunu da açar gider. ama 2 dk yürüse sadece gidon, dandik zincir kilitli bir motor bulabilecek adam buna bulaşmaz. hırsızların çalışma şekli, ne taşıdığı belli, çünkü iş kolay. ayakla gidonu kır, levyeyle kilidi aç, makasla zinciri kes. dolayısıyla bi yandan çoğu insanın sağlam kilitlememesi, hırsızların da daha fazla donanmasını engelliyor

Hocam hırsız görse küfrederek terk eder o ortamı zaten. Yeterince önlem almışsınız. Bu durum ikiye ayrılıyor. Fiziksel olarak motorun konumunu korumak açısından alınan güvenlik (zincirle bağlamak, disk kilitleri vs.) Çalındıktan sonra motorun takibini sağlayabilmek (gps aletleri vs.) Bağlarsın bir zincir, koyarsın bir takip cihazı. Varsa bina kamerasının olduğu bir yere koyarsın motoru gerisi nasip işi. Ben gözüme güzel gelen motorların yanına park ediyorum tek aldığım güvenlik önlemi bu, işe yarıyor gibi :D o kadar motoru salıp benim motora gelen hırsız da vizyonunu sorgulasın :D

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar