Siz olsanız hangi kaskı alırdınız ?

z900 sahibiyim oturuş pozisyonu dik aşağıda ki kasklar arasında kaldım yazdığım liste yada liste dışı önerilerinize açığım bütçe 30k

Shoei nxr2

Scorpion EXO 1400 EVO II Air Carbon

HJC f71 carbon

Bu anı bekliyordum be :D

Vİdeoyu izlemek istemeyenler için özet:
Hangi kask kafama iyi oturuyorsa onu alır geçerim.

Bu bütçeyle sayılanlar arasında tercihim:
NXR2 kafama iyi oturuyorsa Exo Buxo falan bakmam.

z900'lük "dik" yeterince dik değil ve o sürüşe NXR gelmez; azıcık eğilmeye deli gibi ses yapıyor. eski NXR vardı bende, yenisi de aynı kabuk. öbür ikisi hakkında bilgim yok.

NXR ile Scorpion'un iç kalıbı da farklı, Scorpion yanlardan daha dar NXR'a göre.

Kartında limit varsa 3'ünü de al, dene, içine sinmeyenleri iade edersin.

valla şaşırdım hocam nxr'a ses yapıyor demenize açıkçası en karma kullanıma uygun kask diye biliyorum champion helmets'te izlemiştim. direkt ss kaskı alsam bu sefer de havalandırma sorunu olacak çünkü tamamen yatık kullanmıyorum. sport touring arasında farklı bir önerin var mı ?

Ses konusu kafa yapısına göre çok göreceli de olabiliyor.
Exo R1 Air'i en sessiz supersport kaskı seçmişti Champion sanırım, ben ana bacı sövüyorum sürekli.

senin önceliğin kafana uyan kask bulmak olsun; olanların arasından artık ses düzeyine göre eleme yaparsın.

istanbul'da ya da yakında bir şehirdeysen git mağazalara dene kaskları, marka model not al, ondan sonra sesini bilmem başka şeylerini araştır.

özellikleri süper; ama kafana uymayan kaskı n'apacan?

artı eksik özelliklerini yazar mısınız rica etsem?

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:09 ----------

4 ve üzeri farklı kabuk boyutlarına sahip kasklara bakıyorum hocam. hepsi uyacaktır genel olarak nxr2 tam uyuyor mesela. scorpionu denemedim hjc denedim bir tık rahatsız geldi. scorpion için motomax'ı bir darlayacağım bakalım.

exo hx1 kullaniyorum inanilmaz sessiz.1400 de sessizse 1400u al yada hx1 dene

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
30binlerde bütçelere çıkılabilecekse shoei neotech var, sanırım neotec 3 serisi de çıkmış.

30binlerde bütçelere çıkılabilecekse shoei neotech var, sanırım neotec 3 serisi de çıkmış.

hocam ona da baktım fakat 1700 gr gibi mükemmel bi ağırlığa sahip. Ek olarak çene açılır kaskları eski kafa olduğum için hala güvenli bulamıyorum maalesef

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
hocam ona da baktım fakat 1700 gr gibi mükemmel bi ağırlığa sahip. Ek olarak çene açılır kaskları eski kafa olduğum için hala güvenli bulamıyorum maalesef

Çene açılır kaskı sürüs esnasında kapalı turtarsanız bu shoei gibi arkalar fullface kasklar kadar güvenlidir. Zafer Akçay bile çene açılır kask kullanıyor. Dandikleri tehlikeli olabilir ama iyi markaların sertifikaları vb. tam olduğunda güvensiz diyemeyiz. Benzinci gibi kısa duraklamalarda çene açılır olması büyük konfor.

Çene açılır kaskı sürüs esnasında kapalı turtarsanız bu shoei gibi arkalar fullface kasklar kadar güvenlidir. Zafer Akçay bile çene açılır kask kullanıyor. Dandikleri tehlikeli olabilir ama iyi markaların sertifikaları vb. tam olduğunda güvensiz diyemeyiz. Benzinci gibi kısa duraklamalarda çene açılır olması büyük konfor.

Öyle hocam öyle de gel gelelim bu takıntıyı yıkamıyorum :)

Çene açılır bir kaskı alma arefesindeyim ama ben de hala güvenemiyorum da.
1700gr olunca ne oluyor? En çok bunu merak ediyorum.

Görece sınıfına göre ağır bir kasktan sonra R1 Carbon aldım, bu hafiflik sürüşte ne işime yarıyor halen çözebilmiş değilim =)

Daha önceden airohsv55 vardı şuan rapha 91 var ve bence gayet başarılı. 2206 testini geçmiş bir kask ise güvenebileceğimi düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar