Kuba tk03 en iyi dişli boyutu hangisi ?

Öncelikle merhaba elimde kuba tk03 var fabrika çıkışı dişliler arka 50 önü tam olarak bilmiyorum arkanın 50 olması motoru çok yorduğunu düşünüyorum arka dişliyi 42 yapmayı düşünüyorum bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim (fanrika çıkışı ön dişli kaçtır)

Orjinali ön 13 bazılarında 12 oluyormuş arka 50, motor yükseltilmiş ise 125cc genelde 16 42 yada 15 42 kullanılıyor. ön iki dişliyi de alın zaten ön dişliler ucuzdur, 16 ile test edin tork düşük gelirse 15 e dönersiniz. karbüratörü de pz27 yap.

Arkaya 8 diş küçük dişli takarsan tork iyice azalacak motoru tersine daha çok yorarsın , üst viteslerde iki kişi yokuş çıkamazsın uzun süre bir yada 2. vitesle gitmek zorunda kalabilirsin..

Arkaya 8 diş küçük dişli takarsan tork iyice azalacak motoru tersine daha çok yorarsın , üst viteslerde iki kişi yokuş çıkamazsın uzun süre bir yada 2. vitesle gitmek zorunda kalabilirsin..

Hocam orjinal dişliler üzerinden hesap yapmayın orjinali 50cc, bu motorları direk 125cc ye yükseltiyorlar orjinal dişli oranında kullanmak imkansız oluyor.

Sağolasın reis bende aynısını düşündüm

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:37 ----------

Sana zahmet bi soru daha soracaktım bu motorda istop etme sorunu var motoru ilk çalıştırdığında gazı kesince istop ediyor bunu seyir halinde gaz gezincede yapıyor sence sorun karbüratör hava ayarındamı

Sağolasın reis bende aynısını düşündüm

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:37 ----------

Sana zahmet bi soru daha soracaktım bu motorda istop etme sorunu var motoru ilk çalıştırdığında gazı kesince istop ediyor bunu seyir halinde gaz gezincede yapıyor sence sorun karbüratör hava ayarındamı

İlk çalıştırdığında çalışmakta zorlanmıyorsa karbüratör ayarındandır büyük ihtimalle.

Zorlanma denemez ama tek marşta çalışmıyor motor oda bujidendir diye düşünüyorum reis sağolasın Allah razı olsun

Zorlanma denemez ama tek marşta çalışmıyor motor oda bujidendir diye düşünüyorum reis sağolasın Allah razı olsun

Sorun subapların sıkımı onu anlamak için sordum o durumda 10 15 dk uğraşırsın çalıştırmak için. Öyle bir durum yoksa önce güzel bir karbüratör ayarı yapıp dene. Duruma göre yazarsın sonucu

Aynı sorun bende de vardı supap ayarı yaptırdım düzeldi. Bu arada karbüratörde de bir ayar yaptı mı bilmiyorum.

Nası oluyoru reis sende bende sadece 1 2 kilometre gittikten yani motor ısındıktan sonra herhangi bi sıkıntı olmuyo ama ilk zamanlarda gaz kesince direk istop ediyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:36 ----------

Sorun subapların sıkımı onu anlamak için sordum o durumda 10 15 dk uğraşırsın çalıştırmak için. Öyle bir durum yoksa önce güzel bir karbüratör ayarı yapıp dene. Duruma göre yazarsın sonucu

Reis sence ilk dişlimi değiştireyim karbüratörmü tavsiye veririmsin (dişliyi 15 42 alcam)

Son düzenleme:
Nası oluyoru reis sende bende sadece 1 2 kilometre gittikten yani motor ısındıktan sonra herhangi bi sıkıntı olmuyo ama ilk zamanlarda gaz kesince direk istop ediyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:36 ----------

Reis sence ilk dişlimi değiştireyim karbüratörmü tavsiye veririmsin (dişliyi 15 42 alcam)

Motorun 125cc ye yükselttiniz değilmi ona göre dişli vs değişimi yapın, karbüratörün 26 yada 27 likse değiştirme üzerinde yazar pz27 vs gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar