Peki son soru tek gün sabahdan hem Bulgaristan hem Romanya bitirebilirmiyim sizce? Schengen sonrası Bulgaristan girişinden sonra artık sınır olmaması gerekiyor dimi yada daha o sistemi oturtmadılar mı?
Shengen'e girsede sınır kontrolleri halen var, sadece hava yolu kimlik kontrolü kaldırıldı ama Bulgaristan/Romanya sınırı kolay, sıra olsa bile çabuk geçiyor çünkü araçtan inmiyorsunuz. Kimlikleri araçtan uzatıyorsunuz sadece.
Ben Bükreş'e Burgaz'dan araba ile gittim, 350 küsür km olmasına rağmen beni yordu. Yollar virajlı ve zaman zaman büyük araçlardan dolayı yavaşlamak zorunda kalıyorsunuz. Normalde hafta sonu motorsikletle günlük 300 km'den aşağı yol yapmayan insanım.
Kırklareliden hesaplarsanız Bükreşe bir günde çok rahat gidilir üzerine epeyde zaman kalır ama dediğim gibi mesafe yanıltmasın biraz yorucu olabilir. Başka bir rota izleyecekseniz bilemeyeceğim.
9 saat ortalama bence gerçekçi bir rakam, en az 9 saat sürer.Maltepe - Bükreş Kapıkule'den de Dereköy'den de 680km civarında. Bence tabi motorlar ve sürüş alışkanlıklarına da bağlı ama rota uzunsa ilk gün Bükreş'e kadar gitmek makul bir yaklaşım. Yalnız Google Maps 9 saate yakın sürüş veriyor.
Arkadaşınızın hayrına olmuş sorması, çift vatandaşta olsa ülkeye girişlerde Türk kimliğini göstermek zorunda yoksa bir dahaki çıkışında muhtemelen ceza yiyecekti.En son girerken yanımdaki arkadaşın Bulgar kimliği vardı, Türkiye'ye girerken Türk kimliğin var mı diye onu istediler arkadaştan. Neden diye sorsan iş uzayacak![]()