Güzel kardeşim; yazılanın tamamını okumanda bir problem mi var, durumu bilmediğim için 2 durum içinde yorum yaptım hatta bulabilirsen senin paylaşıp bilgi eksikliğimi tamamlamanı istedim.
Ancak işine gelmediğin için sadece bir kısmını alıntılıyorsun.
Senle daha ne tartışalım; iletişi kuramıyoruz ki.
Güzel kardeşim (yaşça büyük olduğum için yazıyorum),
Tamamını okumadan hiç bir yazıya yanıt vermem. 1932'de alınan kararın gerekçesinin bugüne hiçbir yararı yok diyorum kısaca. Keşke Cumhuriyetimizin ilk yıllarında alınan tüm kararları günümüze uyarlayabilsek. İnan 100 yıl geriye gitsek, 200 yıl ilerlemiş gibi olacağız ama nafile...neyse bu ayrı tartışma...
O gün de sahipsiz başıboş köpekleri önüne geçilemez bir sorunmuş, bugün de önüne geçilemez bir sorun. Ama bugünkü sorun son 20 yılın eseri. 2004 yılında önü arkası düşünülmeden çıkarılan bir yasa, görevini savsaklayan kurumlar, görevini yapmasını engelleyen çakma hayvan severler, rant, reklam, popülizm, oportünizm, vs. vs. Bunları bin defa yazdık, artık midem bulandı tekrarlamaktan.
Diyoruz ki,
aynı şeyleri yaparak farklı sonuç alamazsınız! Bunun nesi anlaşılmıyor hayret ediyorum. 20 yıldır bu sorun Hollanda'da mı yaşanıyordu ve biz şimdi mi fark ettik? 20 yıldır mevcut yöntemle sorunu çözemeyen bir aygıttan, 2 sene içinde bütün sorunu sıfırlamayı beklemek hayalcilik ve melankolizm. Bu kadar net!
Daha ne kadar açık yazmak gerekiyor...