Yamter kıvırma. Sen önce #358 mesajda sorduğum soruya yanıt ver...boşver gevelemeyi...
(cevap verene kadar devam)
hocam çok eskiden de kedileri kutsal sayıp tahtın yanına oturtuyorlarmış napalım onu da mı uygulayalım?
100 yıl önceki şeyi destek olarak alacaksak osmanlı bu ülkeyi 600 yıl yönetti napalım eskiden olan herşey dogrudur diye cumhuriyeti mi yıkalım?
Atatürk 1932 idi sanırım bu yasayı onayladıgındaki şartları bilemeyiz, dogrulugu tartışılır ki Atatürk tanrı değil kendisine tapılmıyor, dogru yanlış bir çok kararı vardı. Bütünüyle kabul görmüş bir liderdir kendisi.
Yaptıgı köpek itlafı ile ilgili gerekçeyi anlatan, neden böyle bir kanun cıkarmış onu paylaşır mısın öncelikle.
Ben araştırdım; ekonomik kriz nedeniyle nedeniyle köpeklerin insanlar için olan kaynaklara zarar verilmesi ve önüne geçilemeyen bir kuduz / hastalık salgını nedeniyle bunu yaptıgını buldum.
Ayrıca sokaktaki sahipli köpeklere de maske / agızlık şartı koyulmuş.
Öldürmek dogru bir seçim olmasa da ülkede insanlar açlıktan ölürken , kuduz vakası gibi şeylerin önüne bu şekilde geçmiş olabilir.
Dediğim gibi , gerekcelerini bulabilirsen paylaşrsan sevinirim.
1932 yılında yeni kurulmuş bir devlet ile, 2024 yılında ekonomisi çok daha iyi olan bir devletin kararlarını kıyaslamak mantıklı değil.
Ama duymak istediğin cevabını vereyim;
1932'de Atatürk "ulan çok hayvan oldu,, aslında bu problemi çözmeye gücümüz var ama biz hepsini öldürelim" diye bunu yaptıysa, yanlıştır ve yaptıgı insanlıga sığmaz.
1932'de Atatürk "ulan çok hayvan oldu, bu problemi çözmeye gücümüz yetmiyor, kuduz / haslık vakalarının önüne geçemiyoruz" dediyse yaptıgı mecburi bir dogruluktur.