Lane splitting yaparken aynalara vuruyorum.

Ufak aletten pcx e geçtiysen ki pcx te ufak bir motosiklet alışman lazım. Ha 1/2 hafta sür yne vuruyorsan ciddi bir kordinasyon bozukluğun vardır..

Hocam sadece duran trafikte aralardan giderken oluyor motorun kendisini hiç vurmadım sadece ayna payını hesaplamakta zorluk çekiyorum bi tık normaldede zaten çoğu racing naked kullanan kişiler ayna kapatır aralara girerken haksız mıyım? Şayet bunda kapanmıyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hocam sadece duran trafikte aralardan giderken oluyor motorun kendisini hiç vurmadım sadece ayna payını hesaplamakta zorluk çekiyorum bi tık normaldede zaten çoğu racing naked kullanan kişiler ayna kapatır aralara girerken haksız mıyım? Şayet bunda kapanmıyor.

O ayna kapatanlar idiot, onlara uymayın, onları örnek almayın. Onlar başka bir tür motorcu, yollarda onları görünce uzak duruyoruz.
Aynalar geçmiyorsa değiyorsa demek ki geçilecek yer değişdir, geçmeye kalkışmayın.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aralarından gectiginiz arabaların aynalarını elinizle kapatabilirsiniz.

tam anlatabilecek miyim emin değilim ama iki araba arasından geçerken gidonu sağa kırıp sol ayna için yer açıp sonra aynı şeyi tersine yapıp araba aynalarına denk getirmeden geçebilirsin belki

Motosikleti
Honda CBF 250
Aynalarin vuracagini hesap edemiyorsan o topa girmeyeceksin.

lane spilitting nedir ? Turkcesi yok mu bu terimin ?

Motosikleti
CBR 125 R 2014
büyük ihtimalle şerit çizgisinden gitmenin ecnebicesi gibi. Buradan konusu açılmışken trafik sıkışıkken aradan giderken yol veren araç sürücülerine buradan teşekkürlerimi iletiyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
O hesaplama motorunuza alıştığınızda kafanızda otomatik olarak yapılacak. Şu anki bence durumunuzun özeti motorunuza tam anlamıyla alışmamış olmanız.

benim bildiğim pcx'le lane splitting yapılmaz aralardan geçilir. triumph, aprilia, bmw, mv agusta vs lazım lane splitting için.

Motosikleti
Suzuki Inazuma
lane spilitting nedir ? Turkcesi yok mu bu terimin ?

Hızlı trafikte makas atmak. Apaçilik/Mallık yani

Hiç küçükken sen elini değdirme diye elini sobaya hafifçe falan dokundurdular mı? Hani "Bir kere görsün başına neler gelebileceğini bir daha yapmasın" demek için...

kontra dan nerelere geldik! Uyuşturucu ismi gibi terimler...

Vay vay vay motosiklet değil helikopter kullanıyorlar...

Valla ben hep arabaların arkasında bekleyen bir vatandaştım. Bir iki kere araçlar taciz ettiği için kırmızı ışıktayken iki ayağım açık emekleye emekleye iki motorluk koca alandan geçiyorum. Işık yeşile döndüğünde kendimi atacak şerit arıyorum. Sağ olsun genellikle platin sarısı mercedes şoförü ablalar şeride girmeme izin vermeyip kasıtlı olarak üstüme kırdı, o korku ve tecrübe bana yetti. Millet hareket halinde iki aracın arasından geçiyor. Allah akıl fikir versin, insanların kusursuz şoför olduğunu ve seni görüp bilinçli hareket edeceklerini düşünmenin sonu hastanede bitiyor arkadaşlar. Ben gibi senin de zamana ihtiyacın var dostum aralarda derelerde tecrübe kazanmaya çalışma derim.

Motosikleti
Ducati 848, Suzuki SV650
Girmeyecek yere sokmaya çalışıyorsun.

Bir de aynalara bakmaman lazım, geçeceğin boşluğa bakarken göz ucuyla görmen lazım, Honda ileri sürüş eğitiminde böyle demişlerdi, ben faydasını gördüm.

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Valla ben hep arabaların arkasında bekleyen bir vatandaştım. Bir iki kere araçlar taciz ettiği için kırmızı ışıktayken iki ayağım açık emekleye emekleye iki motorluk koca alandan geçiyorum. Işık yeşile döndüğünde kendimi atacak şerit arıyorum. Sağ olsun genellikle platin sarısı mercedes şoförü ablalar şeride girmeme izin vermeyip kasıtlı olarak üstüme kırdı, o korku ve tecrübe bana yetti. Millet hareket halinde iki aracın arasından geçiyor. Allah akıl fikir versin, insanların kusursuz şoför olduğunu ve seni görüp bilinçli hareket edeceklerini düşünmenin sonu hastanede bitiyor arkadaşlar. Ben gibi senin de zamana ihtiyacın var dostum aralarda derelerde tecrübe kazanmaya çalışma derim.

Ben de normalde böyle sürerim ama geçtiğimiz hafta araç kullanırken bir ticari frene bile basmadan arkadan çarptı. Daha arabadan inmeden motorun üstünde olduğumu hayal ettim. O günden beri iki araç arasında pek durmuyorum. Özellikle kırmızı ışıklarda ya da duran trafikte. Emniyet şeridi varsa direkt oraya geçiyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
4 Senedir kullanmakta olduğum motorun boyutlarına öyle alıştım ki hiç kimsenin malına, canına zarar vermeden milimetrik yerlerden rahatlıkla çarpmadan geçebiliyorum. Lakin geçen sene farklı bir kazada aynamı kırdığımda geçici süre Aliexpress'ten aldığım hafif daha uzun ve kenarları sivri ayna takımını takmıştım. O aynalarla motosikletin sanki eni bir değişmişti, hiç vurmadığım kadar araba aynasına vurup sürekli adamlardan özür dilemiştim, kabus gibi bir haftaydı.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
O ayna kapatanlar idiot, onlara uymayın, onları örnek almayın. Onlar başka bir tür motorcu, yollarda onları görünce uzak duruyoruz.
Aynalar geçmiyorsa değiyorsa demek ki geçilecek yer değildir, geçmeye kalkışmayın.

+ Kabağı da çözün.
m3ytxyd.jpg

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar