Herkese merhaba. İlk motorumu aldım ve siteye yeni üye oldum. Başlık epeydir hareketsiz görünüyor ama belki Dominar 250 kullanıcıları görüp bilgi ve tecrübelerini paylaşır. Alır almaz Pirelli Angel City lastik taktırdım. Bildiğiniz gibi kılavuzda lastik basıncı 25-28 öneriliyor, sol maşa üzerinde ise 25-28,5 yazıyor. Takan usta 28-32 hava basmayı önerdi ve öyle kullanıyorum. Ama bu konu kafama takıldı. Sizler 25-28 mi kullanıyorsunuz yoksa herkes 28-32 civarı değerler mi kullanıyor? Henüz dijital pompam olmadığı için kendim deneyemedim. Deneyenler tecrübelerini aktarırsa memnun olurum.
Michelin Pilot street var ve her türlü havayı denedim paylaşalım bakalım;
Ekstra ağırlık yoksa (arka yan çantalar vs) + tek başına biniyorsan: Ön 25 Arka 28 >> Virajlarda şehir içinde vs en çok güven veren yere yapıştığını hissettiğim hava bu (Bir keresinde çantalarımı çıkartıp + artçım indikten sonra havayı ayarlamadım tekerler ön 29 arka 32 kaldı... virajda ürküttü)
Arka çantan var ve arada sırada artçı alıyorsan (5 kere çıkıyorsan 1 inde artçı oluyorsa) ön 26 arka 29 veya 30 sen karar verirsin kilona da bağlı biraz
Çantaların var ve genelde dolu + sık sık artçı alıyorsan 28-32 tartışmasız bence.
EN ÖNEMLİSİ > Zincir ayarı. Artçı ile bindiğinde doğal olarak zincir ayarı değişir eğer tek kişi için ayarlıysa bir ayar çekmeni öneririm aşırı gergin olursa mazallah yolda patlar.
Kendi bilgilerimi olabildiğince aktarmaya çalıştım Dominar 250 kullanıcısıyım. Yanlışım eksiğim varsa düzeltebilirsiniz. ÇANTALARIN DOLU OLDUĞUNU HESABA KATILMIŞTIR.