Merhaba arkadaşlar;
3 ay,10500 Km. İç anadaolu ege akdeniz tamamladım ve geldim

Motorda bu süre içerisinde karşılaştığım problemler,Düzcede elektrik arızası(Farlar gitti) İstanbulda zincir arızası ve Ankarada lastik patladı.O kadar gezmeye bu arızalar birşey değil gibi geliyor ama size bir kaç bilgi vereyim istedim.
Düzcede farlar gittiği zaman hemen sonradan motoruma taktığım elektrikli aletleri çıkarttım(Amfi,hoparlör,araba çakmağı yatağı ve çoklayıcı,cep telefonu şarj aleti

) Arından iyice araştırdım arızayı.Sağ kolcuğun arasında bir yerden su girmiş ve farları yakmamızı sağlayan düğme üzerinden kısadevre yaptırmıştı.Ayrıca Malesef motorum falardan su alıyor. DAmla damla da olsa benim sol sis farından giren su bütün devreyi etkiledi.
Motoru yağmur çamur demeden kullanıyordum,bundan sonra daha dikkatli olmam gerekecek.Sizde uzun yola çıkacaksanız ya gündüz çıkın ya da yağmura kalmayın arkadaşlar.
İkinci arıza Zincir arızası. dÜZENLİ OLARAK ZİNCİR GERDİRME ayarlarımı yaparım.Zİra sol taraftaki gerdirme vidasının yalama olacağı aklımın ucundan bile geçmezdi. Acıbadem hastanesinin orda giderken bir köşeden döndüm,gaz vememle birlikte motordan acayip sesler çıktı. Panik yaptım. Motor gitti sandım

Allahtan sadece Zincir yerinden çıkmış.Sizinde başınıza böyle bir durum gelirse ilk önce Zinciri arka çarkın üstüne yerleştirin.Motoru boşa alıp geri geri çekin.Sonra en kısa zamanda GErgi ayarınızı yaptırın.
TEkerlerğin patlaması gayet normal bir olay.Zira kocaman çiviye ne dayanır.İşişn garip yanı Ankarada ZEALSUN BAYİSİNİN BULUNMAMASI. İç lastik bulamadım arkadaşlar. Adanadan ithalatçıdan sipariş ettirdim.EDem sağolsun ilgilendi ama bana ÖN LASTİK göndermiş.Yahu yapılır mı bu.Bizim lastikler çok kalın.Tam uzun yolluk ama piyasade bulamıyorsunuz arkadaşlar. Ona göre temkinli davranın,yanınızda sprey falan mutlaka bulundurun
Bunca yolda büyük bir problem yaşamadım,bilakis keyif aldım. Yağmur çamur dağ bayır demedi,gözümün yemediği yokuşları çıktı. Ama malesef belli bir süreden sonra titreşim artıyor.
Motoruna elektrikli ekleme yapan arkadaşlar,cihazların gövdeye temasından kaçının.Zira elektrik kaçırıp akünüzü bitiriyor Aklıma bişiler geldikçe yazarım arkadaşlar

Hepinize iyi günler.