sertleşme sorunu

malûm; yıllar acımasızca geçiyor. bu süreçte motosikletin kauçuk parçalarında sertleşme ve esnekliğini kaybetme sorunları kaçınılmaz bir gerçek.

işte böyle durumlar için son keşfim; keklik üzümü yağı. kauçuk parçayı bir kabın içerisine koyup üstüne 2 yemek kaşığı keklik üzümü yağı ve bir su bardağı kaynar su döküp 20 dakika beklettim. kauçuk pambık gibi yumuşadı ve bir parça sündü.

denemeye değer bir teknik bence...

kuvvetmira geri dönüşüm hırdavat ve madeni yağlar komandit şirketi
hekimhan - malatya

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Çok güzel bir başlık seçiminiz var :D

yıllar geçtikçe bu tip sorunların baş göstermesi beklenen bir şey

Tam tersine çözüm bulursan paraya para demezsin gardaşşş.. yerler kauçuğu...:queen:

malûm; yıllar acımasızca geçiyor. bu süreçte motosikletin kauçuk parçalarında sertleşme ve esnekliğini kaybetme sorunları kaçınılmaz bir gerçek.

işte böyle durumlar için son keşfim; keklik üzümü yağı. kauçuk parçayı bir kabın içerisine koyup üstüne 2 yemek kaşığı keklik üzümü yağı ve bir su bardağı kaynar su döküp 20 dakika beklettim. kauçuk pambık gibi yumuşadı ve bir parça sündü.

hekimhan - malatya

Dönüşün muhteşem olmuş
Akıllarda tek bir soru var peki bu yumuşama sonrası kauçuk aynı işlevi görecek mi?
veya mukavvemeti eskisi gibi olacak mı?
Uzzun vadede denemek lazım

Motosikleti
D400
belli bir yaştan sonra olur abi

(bu yorum sadece başlığa göre yazılmıştır)

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Başlığa bakıp gelenler derneği üyelerine selam olsun.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Belki başlıktaki soruna da çözümdür? Eğer istenen sonuç yumuşama yerine sertleşmeyse, kaynar su yerine donmuş su kullanın, oldu bitti.

Sertleşme mesele değil de zamanla boşa alamama sorunu da çıkabiliyor. Vites ya 1'e ya da 2'ye geçiyor ikisinin arasını tutturamıyorsunuz.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport

hekimhan - malatya

Ben keci boynuzu pekmezi , bal ,kuvvet macunu diye biliyordum ama vardir üstadin bir bildiigi.:cherry:

Konuya girerken içindeki fotolar konusunda korkum vardı neyseki başa bişeymiş:cherry:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Belli süre geçince sertleşme maalesef kaçınılmaz oluyor dimi macuncum..Ama kasko sertleşme giderlerini karşılıyormuş..Silikon falan ekliyormuş ... Sonrası non stop... :mrgreen:

Motosikleti
KTM 790 Adventure
Sertleşme mesele değil de zamanla boşa alamama sorunu da çıkabiliyor. Vites ya 1'e ya da 2'ye geçiyor ikisinin arasını tutturamıyorsunuz.

Aynen bunu bu aralar sık yaşamaya başladım. Tam ışıklara yaklaşıyorum, boşa almam gerek ama bir türlü boşaalamıyorum. Debriyajımda haddinden fazla sertleşme var. Aslında çok sorun değil benim için. Kimisi ışıklara daha çok varken erkenden boşa alıyor, metrelerce motorunu rölantide çalıştırıyor.

Aynen bunu bu aralar sık yaşamaya başladım. Tam ışıklara yaklaşıyorum, boşa almam gerek ama bir türlü boşaalamıyorum. Debriyajımda haddinden fazla sertleşme var. Aslında çok sorun değil benim için. Kimisi ışıklara daha çok varken erkenden boşa alıyor, metrelerce motorunu rölantide çalıştırıyor.

kayganlaştırıcın tam işe yaramıyordur. genelde yağ ömrünü tamamladığı zaman baskı balatayı bırakmama yapıyor ondan oluyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar