Brava motor yağı

Motosikleti
D400
Almayın.

%90 üretici bir yerden alıp içine 1-2 katkı maddesi atıp markasını basıp satıyor.

Motomania Gökhan abi ile konuşmuştuk bunu, o da bulunduruyor ama güvenmiyor o nedenle castrol ile devam ediyor.

Bilinen 1-2 güzel marka varken 3 kuruş için heyecan aramaya gerek yok.

Reklamlar tam Türk usulüne uygun, "abi yağı koydum motora top speed arttı yea" gibi reklam stratejileri var. Başarılı mı? Evet gayette başarılı :). Yağa gelecek olursak sertifikaları belli olmayan bir yağ, verecek olursalar belki zincirimi yağlamak için kullanabilirim.

Böyle reklamların tutuyor olması beni üzüyor :D

Şu vatandaş 170'i geçemiyormuş bunu koyduktan sonra 189 görmüş :D dişli mi atıyor motora ektra ne bu yaw.:d
https://www.instagram.com/reel/C6g7jWWI6-p/

Motosikleti
KAWASAKI Z500SE- HONDA SH125İ
Motor yağı yakmaya başlarsa güzel kaçar :)
Demekki yanma odasina kimseden habersiz sızıyor

Motosikleti
DUKE 250
yakın zamanlarda whatsapp gruplarında da benzer şeyleri söyleyenler oldu,
yağı öneren videolar çekip yayınlarsan,bizlerde görünürlüğünü arttırırız ve ücretsiz yağ veririz gibisinden teklifte bulunanlar oluyormuş.

2013 de kurulmus eminim uluslararasi standarti yakalamislardir.normal.sartlar altinda da gerekli korumayi saglmasi lazim.
gene de 4-5 buyuk firmayi tercih ederim.

Ote yandan motul 1950lerden beri yaris sporlarinin icinde ve ona gore arge yapiyor arada fark olmasi lazim
liqui molly,putoline,ipone,motorex bunlarin gecmislerine bakarsaniz 60lar ve 70lerde ise baslamislar.castrol ve shelli yszmiyorum bile.

Motosikleti
D400
Şu vatandaş 170'i geçe:queen:miyormuş bunu koyduktan sonra 189 görmüş :D dişli mi atıyor motora ektra ne bu yaw.:d
https://www.instagram.com/reel/C6g7jWWI6-p/

need for speed 2'de shift tuşuna basılı tutunca nitro açılıyordu ya, aha bu yağ o nitro işte

İçindeki yağın ne olduğu bir önceki sayfada var yahu =)

Bu arada bir yağ koyarak top speed kazanmak imkansız bir şey de değil. Ama bu yağ ile olur mu başka =))

İnstagramda dolaşan pcxin son hızını bu kadar artırdı, beygirini şöyle yaptı böyle etti saçma sapan videolardan sonra inceleme gereği bile duymadım açıkçası. Alan arkadaşlara bol şans diliyorum. Hani ucuz da değilmiş enteresan. Ucuz, yerli ve makul yağ arayanlar lubex markasına bakabilir. Geçmişi olan, belgesi olan bir yağ. Kullandım, gayet memnun da kaldım. Tavsiye ederim.

Ben senelerdir LUBEX ve SPEEDOL kullanıyorum. Cup , scooter, tvs ve dominarda kullanıyorum.

Motosikleti
CBR 1000RR
Yağın inceleme videolarını izlediğimde hayretler içerisinde kaldım ve içten içe ulan insanlar ne ara bu kadar avanak oldu diye düşündüm. Yok efendim bütün dünya markalarını koymuş 170 kmyi geçemiyormuş ama brava yağını koyunca 189 km yapmış daha da bassa gidecekmiş yok efendim önceki yağ değişimlerinde motordan çapak çıkıyormuş ama bu sihirli yağı koyunca motor çapak atmayı kesmiş. Vay be demek ki milyonlarca dolar yatırım yapan ve binlerce mühendisi olan yıllanmış markalar sizin kadar zeki değil...

Geçtiğimiz aylarda bu yağın (Mersin'di galiba) bayii bir arkadaşla tartışmasını yapmıştık , ben kendi arkadaşımın motorunda yaşadığımız tecrübeyi yukarda yazmıştım yağ eksiltmeyen motorda sorun yaşadık buyrun bu ustada yaşadıkları bir değil iki değil sorunları videoda anlatıyor , videonun sonunda debriyaj kaçırması ve yağ arasındaki ilişki hakkında da yorum yapmış usta , ilginize..

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda Forza
Yağ kalın olursa yağı alsa bile sürtmemeye devam edebilir. Bunu gres yağı sürerekte başarabiliriz ama mevzu o mu? Mesela 5-30 ile çalışan bir arabaya 20-50 koyup kullanabiliriz ama 3 sene sonra 5-30u koyunca egzozdan atan kara dumanı izleriz. Neden çünkü pistonlar arasındaki boşluğu arttırır. Onun için 250-300k'ya gelen, yağ yakmaya başlayan arabalarda daha kalın yağ kullanılmaya başlanır.

Velhasıl konuyu toparlarsak öyle castrolde yağdan çekti sürtmeye başladı ama brava da sürtmedi diye bişeyi kanıylamaz alakasız bir kıyas olur.

Uygun motor - uygun yağ = Mutlu şoför.

Bilindik markaları kullanın arkadaşlar araba - motosiklet farketmez. Saygılar.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
X pulse a planladığım gezi öncesi götürdüğüm servisin tavsiyesi üzerine Brava koydurmuştum. Sonrasında 3000 km Toroslar gezisi yaptım. Motorun titreşimi önceki -rodaj öncesi fabrikada konulan da dahil olmak üzere- yağlara göre daha yumuşak bir sürüş ve vites değişimi hissettim. Bir sorun yaşamadım. Değişim periyodu 3000 km gibi nispeten düşük bir km olunca aynı yağdan devam ettim. Bu arada Brava harici aynı motorda Petrol Ofisi (ücrestsiz servisin kullandığı yağ) ve Castrol kullanmıştırm. Aralarında en çok Brava'dan memnun kaldım.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Galiba bu da yeni girmiş piyasaya veya ben yeni gördüm. Baya eski firmaymış.
Kixx

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar