Tek değerlerlendirme kriteri tamamen kullanım kolaylığı ve konfor ise, scooter varken motosiklet kullanmak bir nev'i salaklık olur, bunu teslim etmek lazım.
Freasy altındakinin "güçlü ve atik" olması tamamen senin kişisel algın; 50hp 226kg bir scooter ancak "kendi çapında" güçlü ve atik olarak nitelendirilebilir, mutlak değerlerle öyle değil maalesef.
Keşke önyargı ve korkularından sıyrılıp manuel vites bir motosiklet kullanmak konusunda ustalaşsan da ondan sonra değerlendirsen? Buradan yaptığın değerlendirmeler bir tecrübe temeline dayanıyormuş gibi görünmüyor çünkü.
nc750'den bahsediyordum. şimdi onu da beğenmezsiniz tabii. çünkü size göre motosiklet kullanıcısı ya v strom'a biner ya da tenere'ye ya da tracer'a falan. scooter da ya burgmandır ya tmax'tir. olmadı nmax ya da dio'dur

o kadar çok önyargınız var ki yeni bir motosiklet kullanıcısını anlamanız mümkün değil.
kardeşim scooter'la sınırlanmak istemiyorum, istediğim tarzda motosiklet kullanmak istiyorum ve bunu otomatik vitesle yapmak istiyorum. sağolsun markalar da bunu gerçekleştirmek için çalışıyor. bana göre de dururken, kalkarken debriyaja basmak, trafikte bin tane şeyle uğraşırken bir de vitesle, motorun devriyle, vites geçişiyle vs uğraşmak salaklık ama bu çok kişisel bir şey olduğu için kalkıp da kimseye böyle söylemiyorum.
yaptığım bir değerlendirme de yok. dolayısıyla ustalaşma ihtiyacı da hissetmiyorum konuşmak için şurada. soranlara acemi sürücüyüm diyorum zaten. kendi deneyimlerimi ve düşüncelerimi paylaşıyorum. şu motora binilmez, şu yapılmaz, bu böyledir vs demiyorum forumun %80'i gibi.
önceden açtığım konulara bakarsanız genellike otomatik şanzıman konusundaki gelişmeleri paylaşıyorum. sonra da sırayla gelen "ya bir de debriyaja bas nolcaak yaaaa" tarzı mesajlara sabırla cevap veriyorum.