Motorsiklet Seçimi Konusunda Yardım (DL650-CBF600)

Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim ve kıymetli yardımlarınız için önceden teşekkürlerimi sunarım. Bir süredir yurtdışında yaşıyorum ve artık bir motosiklet almaya karar verdim. Bütçemi limitli tutuyorum çünkü yağmura oldukça yatkın bir coğrafya ve çok fazla kilometreler yapmak gerek iş hayatım gerekse sosyal hayatım açısından çok mümkün olmayabiliyor.

Ayrıca yaşadığım yerde maalesef ülkenin neredeyse en kısır bölgelerinden biri olduğu için çok fazla seçeneğe erişimim de mümkün olmuyor - çok uzapa gidip alabilecek bir zamanımda pek olmuyor maalesef, çünkü çalışma saatleri çok sınırlı ülkede- .

Aşağıda kısa özetle bilgilerini ve fiyatlarını paylaşacağım motorlar arasında kaldım ve kıymetli yorumlarınız benim için çok önemli

Öncelikle kendimden ve kullanım senaryosudan biraz bahsedeyim : 190 boy 125 kg çekesindeyim ekseriyetle asfalt yollarda ve yüzde 80 artçılı süreceğim.

1. Vstorm DL650: ABS ve enjeksiyonlu, 60k kilometrede oldukça temiz - zaten burada kazalı bişeyi tamir etmezler pek- 0 bridgestone lastikler, 0 zincir ve ciddi anlamda elden geçmiş vaziyette geliyor. Normalde fiyatta bir çanta yoktu fakat honda bir topcase hediye edecek yanında. fiyat €4250,- , garantide veriyor kısa bir süre için.

2. 2006 CBF600 : 30k kilometre, karbüratör ve abssiz, 8/10 temizliğinde,lastikleri 2 sezon daha çıkarır sırt çantası mevcut. fiyatı €3500,- belki yüzde 5-7 bir indirim alabilirim, satıcı üsttekiyle aynı.

Sizce bu iki motordan hangisini tercih etmeliyim?

Not : aslında bu senaryoya çok daha fazla uyan bir f800st kaçırdım - fiyatı da 3150 bandındaydı - maalesef o yüzden acele etmekte istiyorum.

190 boyla konfor arıyorsan vede Abs nedeniyle Vstrom diyorum , Cbf 600 daha sportifdir dört silindirin sesi ve akselerasyonu keyif verebilir ama uzun boylu biri için hele yolcuda olacaksa Vstrom doğru tercih derim..

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
Öncelikle kendimden ve kullanım senaryosudan biraz bahsedeyim : 190 boy 125 kg çekesindeyim ekseriyetle asfalt yollarda ve yüzde 80 artçılı süreceğim.
...

Yukarıdaki cümleden sonra DL650 ve CBF600 arasında hangisinin seçilmesi gerektiği çok belli değil mi? :)

Tabii ki DL650...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Artçının sağlığı açısından DL.. Ama Tek bineyim 4 silindirin tadını alayım diyorsan başka..

Motosikleti
Honda CB125F
Konfor, ABS ve enjektörlü olması gibi özellikleri bence DL650'i ön plana çıkarıyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
O boyla konfor lazımsa özellikle artçı konforu da önemliyse tabi ki DL650. ABS de varmış, diğerinde abs yok zaten baştan eleyin.

Motosikleti
V-Strom L4 Youtube&Insta: Dengeliyorum
Yorumlardan zaten durum belli ama, belli ki içinize tam olarak sinsin istiyorsunuz.
Belirtilen şartlar ve motorlar arasında sizin için V-strom daha iyi bir seçenek, içiniz rahat olsun. :cat:

tabii ki dl hocam şu devirde karbüratör denen illeti anca harleylerde çekebilirim şahsen

Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
CBF600 uzun süre kullandım. 2008 sonrası enjeksiyonlu modeli tavsiye ederim.

Biraz ayırmak istediğim bütçeyi aşsada benimde gönlümden geçen DL650 için galeriye tamam dedim bugün.

Galeri sahibi topcase montajı için 1 hafta istedi :D - avrupa müthiş canım- cumartesi sabah alayım motoru lütfen dedim.

Bu süreçte baktığım diğer motorları da sobet diye aşağıya yazayım

- F800st €3150, 2007 60k kilometre 2 yan çanta fakat satıcı şahıs şirketi olunca uzak durdum.
- Burgman 650 Executive, €3750 60k kilometre, satan galerinin yorumları çok iyi değildi, bakmaya gittik yüzümüze bile bakmadı - muhtemelen yabancı olduğumuzu anladığı için- scooter almak istemedim.
-Dragstar 650 €3750, 1998 30k kilometre hanım chopper sevmiyorum dedi konuyu kapattık.

yardımcı olan herkese tekrardan teşekkürler.

Motosikleti
V-Strom L4 Youtube&Insta: Dengeliyorum
Hayırlı olsun. Sizinle birlikte, eşinizin de çok seveceği, rahat edeceği bir motosiklet sahibi oldunuz. Tekeriniz düz bassın.✌

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar