İngiltere veya Japonya'da İkamet Eden Arkadaşlar Var Mı ?

Motosikleti
Tiger Sport 800- Yamaha D'elight 115
Merhabalar,
Öncelikle tüm motosiklet sever forum halkının 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramını kutlarım.
K.K.T.C'de ikamet etmekteyim , Türkiye'ye nazaran araç getirtme işlemleri daha kolay ve uygun oluyor (yeni veya kullanılmış). Bir galerici dostum vasıtasıyla kargo ücreti(konteyner) ödemeden motosiklet getirtme fırsatı çıktı karşıma ve bunu değerlendirmek istiyorum. İnternet üzerinden uygun ve temiz bir kaç model buldum lakin iş yoğunluğundan ve mesafeden dolayı aracı canlı olarak görüp deneme fırsatım maalesef bulunmuyor bundan dolayı İngiltere veya Japonya'da yaşayan bir arkadaşımızın yardımına ihtiyacım var. Forumda İngiltere veya Japonya'da ikamet eden bir arkadaşımız varsa ücret-i mukabilinde destek sağlayabilirse çok sevinirim. Bu konuyu çözdükten sonra Model tavsiyesi olarak da ayrı bir başlık açmayı düşünüyorum :) şimdiden cevap yazacak olan herkese teşekkür eder, kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.

Motosikleti
ama Konya’nın da etli ekmeği çok güzel …

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Pek olası değil ama yine de bulduğunuz motosikletin konumu hakkında daha spesifik bilgi verseniz, belki bir şansınız olur.

Diğer seçenek (ve muhtemelen tek seçenek), satıcının size video ile motosikleti göstermesi ve test etmesi. İngiliz veya Japonların bu konuda bizden daha ahlaklı olduklarını (genel olarak) sanıyorum.

Motosikleti
Pek olası değil ama yine de bulduğunuz motosikletin konumu hakkında daha spesifik bilgi verseniz, belki bir şansınız olur.

Diğer seçenek (ve muhtemelen tek seçenek), satıcının size video ile motosikleti göstermesi ve test etmesi. İngiliz veya Japonların bu konuda bizden daha ahlaklı olduklarını (genel olarak) sanıyorum.

teşekkür ederim cevabınız için. Bölge çok önemli değil aslında, eğer yardımcı olabilecek bir arkadaşımız varsa onun olduğu bölgede de bulabilirim zira istediğim modeller kolay tedarik edilen modeller.
Satıcılar mecburi olarak ekspertiz raporu yayımlıyor ayrıca Cat N-C vs. sisteminde (ingiltere için konuşuyorum) hasar tespiti resmi olarak belgelendirilmekte. Açıkcası bu konular ile ilgili bir problemim yok ve üzülerek size katılmakla beraber Alım-Satım Ahlakı konusunda maalesef bizim coğrafyamızdan daha güvenilirler... Aracımı japonyadan getirttim ama arada galerici bir dostum olduğundan hiç bir şeyi ile uğraşmadım ve japonyada'da arabalardan anlayan güzel bir dost çevresi var bundan dolayı gayet kolay tedarik sağlıyor ama motosikletlerden maalesef anlamıyorlar :) ben bir şansımı denemek istedim eğer olmazsa satıcılar ile birebir iletişime geçip güvenilir başka bir aracı firma ile anlaşmak durumunda kalacağım. Hayırlısı bakalım .

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
teşekkür ederim cevabınız için. Bölge çok önemli değil aslında, eğer yardımcı olabilecek bir arkadaşımız varsa onun olduğu bölgede de bulabilirim zira istediğim modeller kolay tedarik edilen modeller.
Satıcılar mecburi olarak ekspertiz raporu yayımlıyor ayrıca Cat N-C vs. sisteminde (ingiltere için konuşuyorum) hasar tespiti resmi olarak belgelendirilmekte. Açıkcası bu konular ile ilgili bir problemim yok ve üzülerek size katılmakla beraber Alım-Satım Ahlakı konusunda maalesef bizim coğrafyamızdan daha güvenilirler... Aracımı japonyadan getirttim ama arada galerici bir dostum olduğundan hiç bir şeyi ile uğraşmadım ve japonyada'da arabalardan anlayan güzel bir dost çevresi var bundan dolayı gayet kolay tedarik sağlıyor ama motosikletlerden maalesef anlamıyorlar :) ben bir şansımı denemek istedim eğer olmazsa satıcılar ile birebir iletişime geçip güvenilir başka bir aracı firma ile anlaşmak durumunda kalacağım. Hayırlısı bakalım .

Londra'da eşimin kuzeni var. Ama motosiklet konusunda hiçbir bilgisi yok. Çok zorda kalırsanız ondan rica ederim, zamanı olursa bakabilir. Ama yine de onun adına söz vermiş olmayayım...

Ayrıca Singapur'da yine eşimin yeğeni yaşıyor. Ama o da anlamaz motosikletten. Yine rica ederim eğer orada bir seçenek olursa...

Son düzenleme:
Tayland'da, görünürde motosiklet servis, satış işi yapmaya gitmiş bir arkadaşım var ama, iletişim kurarsan başın ağrıyabilir.

Ben arabayı İzmirden aldım.Adamla konuştum benim istediğim expertize götürdü.Ekpertiz raporu bana gönderdi.Adamla İzmirde noterin önünde buluştuk satışı yaptık aldım geldim.

Bunu niye yazdım.Aynı şekilde almak istediğin motor çıkarsa karşına oraya yakın servisle sen iletişime geçip ücreti karşılığı senin için motora bakabilirler.Buradan bir tanıdık denk getirip onunda motordan anlamasını ummak düşük ihtimal.Hani ben orada yaşıyor olsam bana söylesen bende anlamam motor kullandığım halde.Expertiz işi başka bir tecrübe işi.

Motosikleti
Londra'da eşimin kuzeni var. Ama motosiklet konusunda hiçbir bilgisi yok. Çok zorda kalırsanız ondan rica ederim, zamanı olursa bakabilir. Ama yine de onun adına söz vermiş olmayayım...

Ayrıca Singapur'da yine eşimin yeğeni yaşıyor. Ama o da anlamaz motosikletten. Yine rica ederim eğer orada bir seçenek olursa...

yardım etmeye çalışmanızdan ötürü çok teşekkür ederim . Dün motosikletimi bakıma götürmüştüm tamirci arkadaşla sohbet ettik sağ olsun yardımcı olacağını söyledi. Zaten sürekli sipariş üzerine motosiklet getiriyorlarmış üzerine cüzi bir miktar ekleyip. Motosiklet geldiğinde de bakım konusunda da güvenebileceğim biri olmuş oldu :) tekraren teşekkür ederim yardımlarınzdan ötürü.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:06 ----------

yunanistandan alsan daha ucuz olmazmi kargo yol kisa :)

K.K.T.C tanınmayan bölge olduğundan limanlara giriş yapan gemiler sınırlı ülkelerden gelmekte. Zaten böyle bir sorun olmasa rum tarafında fiyatlar çok çok daha uygun ama maalesef o taraftan bizim tarafa araç geçiremiyoruz ama parça temini konusunda kolaylık oluyor onları geçirebiliyoruz. :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:09 ----------

Tayland'da, görünürde motosiklet servis, satış işi yapmaya gitmiş bir arkadaşım var ama, iletişim kurarsan başın ağrıyabilir.

yardımınız için teşekkür ederim ama sadece İngiltere ve Japonya'dan araç getirtebiliyoruz K.K.T.C'ye.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:10 ----------

Ben arabayı İzmirden aldım.Adamla konuştum benim istediğim expertize götürdü.Ekpertiz raporu bana gönderdi.Adamla İzmirde noterin önünde buluştuk satışı yaptık aldım geldim.

Bunu niye yazdım.Aynı şekilde almak istediğin motor çıkarsa karşına oraya yakın servisle sen iletişime geçip ücreti karşılığı senin için motora bakabilirler.Buradan bir tanıdık denk getirip onunda motordan anlamasını ummak düşük ihtimal.Hani ben orada yaşıyor olsam bana söylesen bende anlamam motor kullandığım halde.Expertiz işi başka bir tecrübe işi.

tabi dediğiniz çok mantıklı lakin ben bir şansımı denemek istedim belki bir arkadaşımız vardır diye ama sorunu çözdüm teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için .

Motosikleti
Mondial Vulture 125
Ben de KKTC'de öğrenci olarak ikamet ediyorum ama motosiklet getirtme hakkında daha detaylı bilgilendirme yapma şansınız var mıydı bana?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar