İlk Motor Önerileri

Merhabalar arkadaşlar, forumda yeni sayılırım. Motosiklet tecrübem henüz yok. İlk olacak olan motoruma ortalama 100 bin ₺ bir bütçe ayırmak istiyorum(ekipmanlar hariç, sadece motosiklet parası). Normalde gönlümden geçen tabii ki sıfır Dominar 400 Ug modeli fakat şu sıralar maddiyattan dolayı bunu 100 bin ₺'ye düşürdüm kendimi. Güzel bir ikinci el motor istiyorum. Naked, super sport modeller ilgimi çekmekte. Daha çok şehir içinde kullanacağım. Görüntüye de önem veren birisiyim. Şimdiden önerileriniz için çok teşekkür ediyorum. Geçmiş olan Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.

İlk defa motosiklet alacaksanız naçizane tavsiyem sıfır alın.

Yeni heves, yeni motosiklet güzel oluyor.

Motosikleti
V-Strom 800 DE
Sıfır tvs reider 125 belki?

Görüntüye önem verdiğini söylemişsin de genelde o segmentte seveceğin tarzda motorların ikinci elleri bana riskli geliyor. Ortalık rodajda top speed deneyen adam dolu. Hayırlı olsun şimdiden. Önerilir mi bilmem ama benellinin de şekil şemal güzel geliyor bana. ama nasıl motorlar bilmiyorum

Ns 200 önerebilirim parçası bol ustası bol bence öğrenmek için ideal bir motor illa tarz olsun diyosan 2. el nk250lerde olabilir ama motordan hiç anlamıyorsan herhangi bir arızada servis seni motordan soğutabilir

Bajaj Pulsar Ns200
Cf Moto 250Nk
Bajaj Pulsar N250
Bajaj Pulsar Rs200
Bajaj Pulsar F250
Bajaj Dominar D250
Cf Moto 250Sr
Voge 250RR
Bajaj Dominar 400 Ug

Fiyat artana göre sıralama yaptım. Sıfır olarak düşünürsek zorlarsam ns200, 250nk alırım. Diğer modeller ise anca 2.el olarak alabilirim. Bu modeller arasında önerileriniz nelerdir? Rks ve Tvs markalarında bu fiyat aralarında modeller var ama onları otomatikman sildim kafada sizce iyi yaptım mı?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
2. el bile olsa Dominar 400 Ug'yi 100.000 TL bütçeyle alabiliyorsanız hemen alın, diğerlerine bakmayın bile.

2. el bile olsa Dominar 400 Ug'yi 100.000 TL bütçeyle alabiliyorsanız hemen alın, diğerlerine bakmayın bile.

Yok onun için 170 bandına çıkmam gerekiyor. 400 Ug alabileceğim en üst model zaten onun için biraz daha birikim yapmam gerekecek tabi. Veya kredi çekmem lazım.

Sıfır alabiliyorsan bence NS 200 ama gönül kimi severse güzel o.

Su soğutmalı, enjeksiyon yakıt besleme, abs, ön arka disk fren bu fiyata gayet iyi.

Son düzenleme:
Sıfır motorlarda bildiğimiz üzere rodaj gibi bir olay var ve motoru bilmeyen biri bu rodajı yapamaz. Elbette hızlı alışıp rodaja uygun sürenler vardır.
Haa ortalama başlangıç motorları 125cc civarında oluyor ben rodajına dikkat ederek süren pek görmedim bu motorlarda orası ayrı mesele. Şahsen ben de dikkat etmemiştim sıfır motor aldığım zaman.
Bence 2.el almak en mantıklısı mümkünse fazla km yapmamış ve en önemlisi parçası ucuz bir motor bulmak çok önemli. Benim ilk motorum svartpilen 250 idi ve ben bu olayı çok acı tecrübe ettim. Sırf yaşadığım kazanın bende yarattığı ekonomik çöküş yüzünden şuan sürdüğüm motorun kalitesini görüyorsunuz.
Ben yandım siz yanmayın çinli bile olsa parçası ucuz olan motor alın.
Ben düzgün sürüyorum, kaza yapmam vb demeyin yapıyorsunuz sonra işin içinden çıkılmıyor.

Haklısınız fakat trafikte gördüğüm serseri kullanıcılardan dolayı rodajına güvenip 2.el almakta istemiyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Haklısınız fakat trafikte gördüğüm serseri kullanıcılardan dolayı rodajına güvenip 2.el almakta istemiyorum.

Bunları çok dert etmeyin, bilebildiğim kadarıyla 2 defa yatak sarmış, krank kırmış 16 senelik bir motorla 125.000 km.ye geldim. Çok uzun yıllar ve uzun km.ler aynı motoru değiştirmeden kullanmayı düşünmüyorsanız bir başkasının rodajı nasıl yaptığını çok önemsemeyin. En nihayetinde seçtiğiniz motorlar mütevazi makineler, rodajı kitabına uygun da yapsanız her şeyin dört dörtlük olacağının garantisi yok.

Motosikleti
D400
ns200 alın üzmez.

ilk motor bence sıfır olmamalı, temiz ve düşük km 2. el olmalı.

sıfırı devirince kalbinize bıçak saplanır, ikinci eli devirince yüreğiniz sızlar.

Merhaba,

Öncelikle hayırlı olsun. Marka-Model'den önce alacağınız motosikletin ABS'li olmasını tavsiye ederim(CBS değil).

Sıfır alınmasını tavsiye edenler çok olmuş fakat feleğin çemberinden geçmemiş ikinci el almanızı tavsiye ederim. Çünkü acemisiniz ve o motor bir şekilde düşer kalkar. Siz düşürmeseniz de başkası düşürür o sebepten ucuz tecrübe yaşamak adına olaylara o yönden bakmanızı tavsiye ederim.

Ek olarak motosiklet bütçenizi belirtmişsiniz ama eğer ekipmanlarınız yok ise öncelikle bütün ekipmanlarınızı tamamlayın kalan paranız ile motosiklet alın. Alacağınız motosikletin işletme maliyetlerine de bakın. Rutin bakım maliyetlerini göz önünde bulundurun.

Belirttiğiniz limitin üstünde ama TNT249-S almanızı tavsiye ederim. Dengeli ve ciddi anlamda iyi frenlere sahip. Youtube videolarına baktığımda ben bunu almam diyordum ama kullanmaya başladığımda "bunu satıp ne alacağım ki" fikri oluşmaya başladı açıkçası.

Merhaba,

Öncelikle hayırlı olsun. Marka-Model'den önce alacağınız motosikletin ABS'li olmasını tavsiye ederim(CBS değil).

Sıfır alınmasını tavsiye edenler çok olmuş fakat feleğin çemberinden geçmemiş ikinci el almanızı tavsiye ederim. Çünkü acemisiniz ve o motor bir şekilde düşer kalkar. Siz düşürmeseniz de başkası düşürür o sebepten ucuz tecrübe yaşamak adına olaylara o yönden bakmanızı tavsiye ederim.

Ek olarak motosiklet bütçenizi belirtmişsiniz ama eğer ekipmanlarınız yok ise öncelikle bütün ekipmanlarınızı tamamlayın kalan paranız ile motosiklet alın. Alacağınız motosikletin işletme maliyetlerine de bakın. Rutin bakım maliyetlerini göz önünde bulundurun.

Belirttiğiniz limitin üstünde ama TNT249-S almanızı tavsiye ederim. Dengeli ve ciddi anlamda iyi frenlere sahip. Youtube videolarına baktığımda ben bunu almam diyordum ama kullanmaya başladığımda "bunu satıp ne alacağım ki" fikri oluşmaya başladı açıkçası.

Hemen inceleyeceğim, teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar