Kanuni'den Yeni Fabrika

hem servisi hem kalitesi tamamen berbat. yukarıdaki bi forumda arkadas bobcat haric demis. iste o bobcat ben de bir seneden beri var ayrıca 2 arkadasım da bobcat sahibi. 20000km yaptım. bakımlarını zamanında eksiksiz yaptırdım. once ıssız bir yolda bobin soketinin gevsek olmasından dolayı kablo cıkdı. 100 ytl nakliye. sonra 3 ay sonra krank mili kırıldı. ki krank mili asla kırılmaması lazım servis parcaladı. baktımki krank milinin yanaklarının dibine radyus vermemisler yani keskin kose birakmislar(kendim mak muh um) yani son derece normal 15 gun sonra egzost alttan yarıldı. buraya kadar nakliye haric garantiye soktum. simdi yerine yenisi takılan egzost yine alttan yarılmış vaziyette. krank mili tekrar kırıldı 10 gun once. bi daha kanuni mi. uzerine para vermeleri lazım. verdigim parayı da helal etmiyorum o firmaya. o 2 arkadasa gelince onların da krank milleri kırıldı. simdi bekliyolar...

fabrika yerine montaj atölyesi desek daha doğru olur bence,
kalite olayına gelince, istenirse yapılır, elin Çinlisinden daha kötü mal yapamayız herhalde, ama hazırı varken gerek duymuyoruz milletçe........

MZ satin aldiniz diyorsunuz MZ web sitesinde boyle bir bilgi yok ve artik MZ 1000 cc race uretiyor. Bence sadece belli modellerin patentini almistir. Yanlis bilgi olmasi. Yoksa o racingler buraya herkezden evel gelirdi

Motosikleti
Forza250-cygnusL
sadece 251 301 modellerini yapıyordu..Diğer mzleri nerde ve nasıl yapacak...Adamlar aşmışlar artık 1000 lik makine bile yapıyolar. Türkiye de en yüksek cc li makina zannedersem 90 yılında 350 ile jawa adı altında üretildi..Ondan sonra mz 301 cc ile girdi..Varmı başka hatırlamadığım yüksek cc li motor??... Hala kanuni adı altında genelde ticari üretimlere ağırlık veriyolar... Zevk ve eğlence motorları daha geride kalıyor..

bence çin mallarından kat kat iyi kanuni bazı modelleri çin malı ama yinede ötekilerden iyidir.

Kimse kanuni yi övmeye kalkmasın...

bence çin mallarından kat kat iyi kanuni bazı modelleri çin malı ama yinede ötekilerden iyidir.

irdelemek istedigim iki konu var.

1- Hala insanları kandırıyolar, kanuni;yerli malı yurdun malı, herkes bunu kullanmalı diye... yalan... kanuni marka motosikletler(Bobcat dahil) Çin malıdır... şimdi bazı arkadaslar diyecek ki yok canım çin değil tayvan... bende diyecegim ki önemli olan üretim yeri değil kalite...

bkz:krank mili kırılan bobcat'ler...

2- madem çin malını satıyosunuz neden fiyatları mondial yada asyamotor gibi makul tutmuyorsunuz?

Valla ben şuan motor kullanmıyorum ama asla kanuni almam çünkü gördüğüm bütün kanunilerden tıkırtı benzeri sesler geliyo imkansız almam

Erodesign soyledigin sey ne kadar dogru aslinda. Kanuni yerli uretim yapiyorum savunmasi ile tum ithal edilen motorlardan (Ozelikle Cin) anti damping vergisinin alinmasini istedi. Kanunin tum motorlari da Cin mali ve sadece basit bir prosedur ile burda mililestiriyor. Ramzey ve Kanuni devlete agliyor ve cin mallarina karsi boykot yapiyorlar , ama gelin gorunki kendi motorlarida cinden geliyor. Yerli uretim diye bir kandirmaca icindeler. Benim icin kanuni ister ise afrikadan getirsin ama gidipte baskasinin malini karalama icine girmesi bayagi yanlis heleki ayni mali satar iken

eyvallah

Erodesign soyledigin sey ne kadar dogru aslinda. Kanuni yerli uretim yapiyorum savunmasi ile tum ithal edilen motorlardan (Ozelikle Cin) anti damping vergisinin alinmasini istedi. Kanunin tum motorlari da Cin mali ve sadece basit bir prosedur ile burda mililestiriyor. Ramzey ve Kanuni devlete agliyor ve cin mallarina karsi boykot yapiyorlar , ama gelin gorunki kendi motorlarida cinden geliyor. Yerli uretim diye bir kandirmaca icindeler. Benim icin kanuni ister ise afrikadan getirsin ama gidipte baskasinin malini karalama icine girmesi bayagi yanlis heleki ayni mali satar iken

zeda3000 gecen yıl kanuni hussar satın almıştım (sıfır) (almaz olaydım) 2000 km'e kullandım, 1000 km'si servise gide gele yapıldı... etrafımdaki arkadaslar hafta sonu sahile daga kıra bayıra gezmeye giderdi ben servise... kac defa yolda kaldım sayısını unuttum.. bütün saçmalıklarını bildiğim bi markanın hala savunuluyor olmasına dayanamıyorum sadece... hepsi bu... senin de tespitin için teşekkür ederim..

yapmayın arkadaşlar.kanunui gerçekten güzel motor toplayan! bir marka.parçalarını fabrikada topluyorlar en azından kontrolde ediliyor.

benim motoru servis kendi toplamış motorun bütün civatları yerdeydi daha ikinci günde!

kanuni 125 commuter kullanan arkadaşım 20000 km yol yaptı daha gidiyor.bu paraya bu kadarı bile yeter!

ama bakım yapmazsan gerektiği gibi kullanmazsan; hor kullanırsan yağına suyuna bakmazsan kanuni değil honda hatta bmw olsa dağılır gidder!:cyclopsan

Motosikleti
Forza250-cygnusL
yapmayın arkadaşlar.kanunui gerçekten güzel motor toplayan! bir marka.parçalarını fabrikada topluyorlar en azından kontrolde ediliyor.

benim motoru servis kendi toplamış motorun bütün civatları yerdeydi daha ikinci günde!

kanuni 125 commuter kullanan arkadaşım 20000 km yol yaptı daha gidiyor.bu paraya bu kadarı bile yeter!

ama bakım yapmazsan gerektiği gibi kullanmazsan; hor kullanırsan yağına suyuna bakmazsan kanuni değil honda hatta bmw olsa dağılır gidder!:cyclopsan

Keşke senin motoru toplatırken acele ettirmeseydin yavaş yavaş toplasalardı...:queen: :queen: :queen:

Arkadaşlar bazı modelleri çinden iyi demişler fakat şu ana kadar tüm modelleri çindi yani kanuni türkiyenin en eski italatçısı idi fakat bunu çok ayuka çıkarmadan yaptığı için senelerce milleti söğüşledi taki potansiyeli fark edip diğer firmalar bu işe başlayana kadar.ve bu senenin sonuna doğru gene yapacağını yaptı kendisi gibi birkaç firmayla birlikte yerli üretime başlayacağını beyan edince hükümet yerli üretimi ve yurt içindeki istihtamı korumak amacıyla anti damping vergisi getirdi buda 300-400 dolar civarındadır,kaldıki kanuninin 2007 yılında üretim yapacağı 3 modeldir bu kendi açıklamasıdır,geri kalan modeller yanlız montajdır.anlayacağınız 2007 de ithal bir motoru 400 dolar pahalıya alırsanız üzülmeyin koç gibi bir yerli üreticiniz var.NOT. yerli üreticiler anti damping vergisinden muaftır.

erodesign kardeşim krank mili kırılan kaçtane bobcat biliyosun?? gerçekten sorumla ilgilenirsen sewinirim..

ben motorun toplandığı sırada orada değildim!

adam bisiklet tamircisi ama motor topluyor kaba taslak! ondan sonra motor dökülüyor.masusmu yapıyır bu servisler ne iştir anlamadım:

benim servisi bir görseniz; adam kapalı kutu! işini yapar tek kelime etmeden motoru sana verir.bakarsın yapılmamış ertesi gün bi daha orhan usta bi daha bak şuna falan!

adama zorla iş yaptırıyoruz.açıkçası ne kadar ekmek o kadar köfte diyor orhan usta.adapazarı yıldız ticaret orhan çekemez ustam seni seviyorum yinede!

en azından 30 ytl'ye elektrikli çalıştırmayı yaptırdım.60 ytl'ye eksantrik zincirini değiştirdi.motor takırdıyordu valla!

gerçi aynı zinciri taktığınıda görmedim değil orhan usta! ama bir dişliyi değiştirmiş onu gösterdi:) olsun motor canavar gibi gitsin yeter!

saygılarımla ve sevgilerimle

Kuralkan grubu servisleri için bir standart oluşturmalı, gerekirse bunun için o ildeki ilgili kişilere maddi destek vermeli.

Elazığ'da Zülfü DAL iyi bir insan,iyi bir usta; motosikleti aldıktan sonra kendisini tanıdım.Bir opel kullanıcısı olarak benzeri bir servis yapılanması beklerken dükkanını görünce hayal kırıklığına uğradım.Böyle iyi ustalara destek vermeli, standardını oluşturmalı Kuralkan grubu.Çünkü servis, o firmanın imajıdır, müşteri ile arasındaki bağıdır, herşeyidir.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
önemli olan fabrika yapmak degil sana güvenip senin ürününü alan kişilere eksiksiz bi şekilde hizmet verebilmektir...
genede bir şeyler degişmeyecekse anlayışta bir kaç fabrika daha yapsanız ne fayda

İşte Kanuçin

Daha önce Hussar125 im vardı ve amortisörü sertti,30dk gidince ağrı yapıyordu!Tekerleri en ufak ıslaklıkta kayıyordu ve bir tanıdığa satıp daha konforlu diye Tiger aldım!

Şimdi Hussarımı en az 5 farklı kişi kullanırken görüyorum ve hala tık demiyor!Taş gibi sağlam çıktı alet!!!:cat:
Ben de kafamı taşlara vurasım geliyor.:pr: Çok sağlam ve sorunsuz aletti ve de belkide bana öylesi düşmüştü!
Yazık oldu!:salut:

Son düzenleme:
Kuralkan-kanuni Motosiklet Hakkinda

selam kardeşlerim kanuni hakaten istanbul tuzlada fabrika açmış ve bu fabrika günlük 300 adet üretime geçmiş ve okuduğuma göre tamamı yerli üretim parçaları varmış açıkçası kendi üretip parçayı kendisi takıyormuş bunu öğrenince sevindim bide yedek parça sitesine girdim parçalarda şaka maka bayağı ucuz ör:bi piston 15 lira bi silindir 85 lira gibi buna göre kanuni tam yerli üretim olduğuna göre kalitesi sizce arttımı ki? 150-c kanuni chopper modelini bi arkadaş alacak bana sordu ben motosiklet kullandığım için sizce arkadaşım alsa çinlilerle kıyaslasak kalite olarak nasıldır ??bence birazdaha dayanıklı gibi geliyor fazla kesin karar alamadığım için size sormak istedim kanuni şimdi kalitelimi yoksa çinlilerle kıyas edilebilecekmi? kullananlar bilenler varsa bana bi cevap versin sağlammı yoksa çinliler gibi mi??:silent: :silent: :silent: :silent: :cat:

kanuni bir kaç modeli dışında dışarıdan getiriyor diye biliyorum. MZ fabrikasını aldıktan sonra seyhan modelini yerli olarak üretiyordu. diğer modelleri çinde fason yapılıyor gibi

şu fabrikayı kurduktan sonra yeniçıkacak modelleri bekle bence.yeni fabrikayla daha iyi motorlar çıkabilir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar