Ayna tamiri (kaynak) için Anadolu yakası tamirci

merhaba,

ak 550'yi dışarı çıktığımız ilk gün devirdim maalesef. daha önce yazmıştım. bence üretim hatası olarak yan ayak park halinde kendiliğinden kapandı ve sola devrildi motor. üç parça grenajda çizik var. onların gelmesini bekliyorum (motor çin motoru değilse aynı gün değişim oluyor diye biliyordum ama 2 haftadır bekliyorum). bu arada ayna da stoklarda yokmuş, yani onun ne zaman geleceği belli değil.

ayna biraz kritik olduğu için onu kaynak yaptırarak kullanmak istiyorum parça gelene kadar. bilmeyenler için ak550'nin aynası gövdeden çıkıyor ve kalın, muhtemelen alüminyum bir kol.

kırık hali böyle

orijinali böyle
vignette-Kymco-AK-550.jpg

bu kaynak işini yaptırabileceğim bir usta arıyorum. üsküdar, ümraniye, kadıköy, ataşehir, beykoz gibi yerlerde olabilir. ama olmadı avrupa yakasına da geçerim. yardımcı olabilecek olursa çok memnun olurum.

grenajları sökmeden kaynak olmaz o, erir yoksa hep ki zaten alüminyum doğru dürüst kaynak tutmaz. git bi tornacıya idarelik bi metal çubuk şekillendiriversin.

grenajları sökmeden kaynak olmaz o, erir yoksa hep ki zaten alüminyum doğru dürüst kaynak tutmaz. git bi tornacıya idarelik bi metal çubuk şekillendiriversin.

tornacı ne yapacak hocam tam anlamadım.

alternatif olarak grenajları serviste söktürüp, gidip kaynapı yaptırıp geri servise dönmeyi deneyebilirim.

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Bence karenajları sök tak sök tak uğraşmak yerine idareten ayna kütüğü ve ucuzundan ayna alın. Orijinali gelince serviste değiştirirsiniz.

Karenajı sök, kırık parçaları kaynakçıya götür, ustanın nazıyla uğraş vs daha pahalıya gelir zaten.

Hasanpaşa'da Motospartan'da ucuz yedek parçalar oluyor. Oradan halledebilirsiniz:

https://www.motospartan.com.tr/motomaster-ayna-kutugu-8-mm
50 liraya bile ayna varmış. 100 liraya geçici çözüm üretebilirsiniz yani.

Hazır Hasanpaşa'ya gitmişken oradaki servislere kaynakçı da sorabilirsiniz.

Bence karenajları sök tak sök tak uğraşmak yerine idareten ayna kütüğü ve ucuzundan ayna alın. Orijinali gelince serviste değiştirirsiniz.

Karenajı sök, kırık parçaları kaynakçıya götür, ustanın nazıyla uğraş vs daha pahalıya gelir zaten.

Hasanpaşa'da Motospartan'da ucuz yedek parçalar oluyor. Oradan halledebilirsiniz:

https://www.motospartan.com.tr/motomaster-ayna-kutugu-8-mm
50 liraya bile ayna varmış. 100 liraya geçici çözüm üretebilirsiniz yani.

Hazır Hasanpaşa'ya gitmişken oradaki servislere kaynakçı da sorabilirsiniz.

bu parça uyar mı bilmiyorum, gidon çıplak değil çünkü ama bir şekilde alternatif ayna da mantıklı olabilir tabii. hasanpaşa'ya bi gitsem iyi olur.

Motosikleti
Ns200 15"
Ön grenaj öyle zahmet ettiren bir yapıya sahip değil, ön grenajı söküp ardındanda aynanın geri kalan kısmını söküp alüminyum kaynak yapan bir yere götürüp kaynak yaptırıp geri toplatabilirsiniz, en mantıklı yöntemde budur. Eğer aynayı sipariş geçerseler tahminimce gelmesi maksimum 2 ay sürer, 2 ay az bir süre değil, aynasızda 2 ay motosiklet kullanmak canı tehlikeye atmaktan başka bir şey değil. Dilerseniz kaynak yaptırdıktan sonra kaynak izini temizler ve ardındanda boyarsanız eskisine yakın bir görünümü olur, zaten o kısımda bir kapak olması lazım yani kaynak izi bile belli olmaz, parçayı değişmedende eskisi gibi kullanabilirsiniz.

Geçmiş olsun Ümraniye sanayi sitesinde Cemal usta var alüminyum kaynağı yapıyor Üstün İş Rektefiye nin sokağında kime sorsan gösterir..

Motosikleti
Yamaha Fazer 800 ABS 2011
iran zıkkımı lağım gibi kokuyor, epoksi değil, elastik saçma sapan bişey, denemeyin bile... söküp aliminyum kaynak yapmak en güzeli en sağlamaı.

İran epoksi yapıştırıcı ile yapıştırmaya deneyin

epoksi bir yerde beni yarı yolda bırakır gibi sanki. fazla sıkıştırma imkanım da yok çünkü, dışarıdan bastıracağım sadece.

Geçmiş olsun Ümraniye sanayi sitesinde Cemal usta var alüminyum kaynağı yapıyor Üstün İş Rektefiye nin sokağında kime sorsan gösterir..

eyvallah hocam çok teşekkürler. bayramdan sonra ilk iş ziyaret edeyim.

Ön grenaj öyle zahmet ettiren bir yapıya sahip değil, ön grenajı söküp ardındanda aynanın geri kalan kısmını söküp alüminyum kaynak yapan bir yere götürüp kaynak yaptırıp geri toplatabilirsiniz, en mantıklı yöntemde budur. Eğer aynayı sipariş geçerseler tahminimce gelmesi maksimum 2 ay sürer, 2 ay az bir süre değil, aynasızda 2 ay motosiklet kullanmak canı tehlikeye atmaktan başka bir şey değil. Dilerseniz kaynak yaptırdıktan sonra kaynak izini temizler ve ardındanda boyarsanız eskisine yakın bir görünümü olur, zaten o kısımda bir kapak olması lazım yani kaynak izi bile belli olmaz, parçayı değişmedende eskisi gibi kullanabilirsiniz.

eyvallah hocam. dediğiniz çok mantıklı. Nikkfurie hocamın önerdiği sitede grenajı sökecek birini bulabilirim inşallah. hiç deneyimim yok kendim sökmek konusunda.

Umraniye Sanayi Sitesi'nin içinde motosiklet servisi hiç görmedim , sitenin karşısında Sancaktar sokakda bir motorcu var ama daha cok kurye motorlarına servis veriyor geçerken görmüştüm tanışıklığım yok , 3 km mesafede Nazım usta var Speed Moto tavsiye ederim ama inşallah elinde iş yoktur..

Umraniye Sanayi Sitesi'nin içinde motosiklet servisi hiç görmedim , sitenin karşısında Sancaktar sokakda bir motorcu var ama daha cok kurye motorlarına servis veriyor geçerken görmüştüm tanışıklığım yok , 3 km mesafede Nazım usta var Speed Moto tavsiye ederim ama inşallah elinde iş yoktur..

hocam çok teşekkür ederim. nokta atışı bilgiler, çok kıymetli benim için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar