- Motosikleti
- Sym Wolf Sb250Ni
Benim tercih ettiğim ya da merak ettiğim motorlarda geçmiş kullanıcı kitlesi ve bilgi birikimi olmazsa olmazlarımdandır. Bir sıkıntı olduğu zaman soracak birilerinin olması müthiş bir konfor hele muadil ürün listesi zaman içinde oluşturulmuşsa dünyanın en büyük hazinesidir. Bu nedenle henüz tanınmayan, bilinmeyen motor bana korkutucu geliyor çünkü deneme yanılmalar ve muadil ürün araştırma süreci çok sancılı. Türkiye'de Yamaha ve Honda da eskisi gibi değil, onlarda da eskisi gibi bol bulamaç stok tutmuyor.
Buarada demin Vstrom 650 ilanlarına baktım da en az 20-30 tane 100.000 km geçmiş motor ilanı var. Bloğun dayanıklılığı ve motorun basitliği çok önemli aslında. Bir de motor dediğin bir bütün ve tüm parçalar birbiriyle uyumlu çalışmalı, yani tek başına Bosch enjeksiyon sistemi ya da Brembo frenler, bilmem ne sensörleri bir işe yaramıyor. Tüm bu sistemler birarada uyumu çalışıyorsa ve zart zurt arıza vermiyorsa bence tercih edilmeli, Japonların başardığı bu aslında.
Buarada demin Vstrom 650 ilanlarına baktım da en az 20-30 tane 100.000 km geçmiş motor ilanı var. Bloğun dayanıklılığı ve motorun basitliği çok önemli aslında. Bir de motor dediğin bir bütün ve tüm parçalar birbiriyle uyumlu çalışmalı, yani tek başına Bosch enjeksiyon sistemi ya da Brembo frenler, bilmem ne sensörleri bir işe yaramıyor. Tüm bu sistemler birarada uyumu çalışıyorsa ve zart zurt arıza vermiyorsa bence tercih edilmeli, Japonların başardığı bu aslında.
Son düzenleme: