Motosiklet Karbüratörü hakkında

Merhabalar öncelikle bende kanuni phantom var önceki sahibi pz30 karbüratör takmış internetten baktığıma göre 175cc olan motorlara takılıyormuş bunda bir sorun yok fakat benim karbüratör benzin kaçırıyordu bende yeni bir pz 30 karbüratör aldım fakat aldığımdan beri motor boğuluyordu. içini açıp baktığımda eski karbüratörkle memelerinin farklı olduğunu gördüm. eskisinde rölanti memesinde sadece 1 boşluk varken yenisinde 8 adet delik var gaz memesi içinde aynı eskisinde 10 yenisinde 14 deliği daha fazla şimdi benim anlamadığım bi karbüratörler aynıysa neden böyle farklılıklar var? şuanda hala yehni karbüratör takılı benzin iğnesinden benzini en düşüğe çektim motor biraz daha rahatladı üst devirlerde boğulmuyor ama ısınana kadar gaz verince boğulma oluyor.

Son düzenleme:
Orjinali ile ayni yapida bir karburator kullanmaniz daha yararli olacaktir.

Karbüratör bazulmaz çok zor şamandırası takılı kalır ve çok zor oring conta keçesi yıpranır.Orjinal neyse onu takmalısınız tamir edilebilir anlaytana denk gelirseniz.

Motoru haşlama hararet yapıp başka bir yerine zarar verme ihtimaliniz yüksek fakir karışım olursa ki zengindede zararı olacaktır.

Merhabalar öncelikle bende kanuni phantom var önceki sahibi pz30 karbüratör takmış internetten baktığıma göre 175cc olan motorlara takılıyormuş bunda bir sorun yok fakat benim karbüratör benzin kaçırıyordu bende yeni bir pz 30 karbüratör aldım fakat aldığımdan beri motor boğuluyordu. içini açıp baktığımda eski karbüratörkle memelerinin farklı olduğunu gördüm. eskisinde rölanti memesinde sadece 1 boşluk varken yenisinde 8 adet delik var gaz memesi içinde aynı eskisinde 10 yenisinde 14 deliği daha fazla şimdi benim anlamadığım bi karbüratörler aynıysa neden böyle farklılıklar var? şuanda hala yehni karbüratör takılı benzin iğnesinden benzini en düşüğe çektim motor biraz daha rahatladı üst devirlerde boğulmuyor ama ısınana kadar gaz verince boğulma oluyor.

benim motorda ruhsatta 189cc ustaların dediği 150lik silindir piston var diyorlar karburatör pz30 kendi kendime düşündüm bunlar niye 200lük karburatör takmış diye 150lige çevirdim motor gaz yemiyor gitmiyor bende üzerinde olan orijinal pz30 aldım sorunsuz kullanıyorum üzerinde ne varsa aynısından al

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar