Muhteşem bir tercih, güle güle kullanın. Ben Spirit kullanıyorum KN2200’den geçtim. Spirit 32 mm hoparlörlerle geliyor, Freecom ise 40mm JBL hoparlör kullanıyor. Freecom denedim ancak bütçemin üstündeydi, yine de hatırladığım kadarıyla yorum yapayım.
Bass seviyesi muhteşem, genel ses dengesi çok başarılı. Herhangi bir distortion (seste bozulma) mevcut değil. Ben 32mm hoparlörlerde maksimum seviyede KN2200 ve KN6100’den çok daha yüksek bir ses seviyesi alıyorum. 40mm olduğunda bu daha da yüksek olacak. Mikrofon aynı diye biliyorum, 140-150 gibi süratlerde dahi kendimi duyurma veya rüzgar sesi gibi problemler yaşamadım.
JBL hoparlör olduğu için uygulama üzerinden kullanıcıya göre ses profili ayarlanabiliyor, yani ses dengesi konusunda müdahalelerde bulunabiliyorsunuz. Telefon bağlantısı stabil.
Cardo-Cardo arası intercom özelliği hakkında bir şey diyemeyeceğim. Ben Spirit ve KN2200 bağlıyorum, hiç problem yaşamadım. Tek sıkıntım benim cihaz KN2200’e bağlıyken aynı anda telefona da bağladığımda telefon bağlantısı sürekli kopuyor. Başka marka interkomla müzik paylaşımı yapmaya da izin vermiyor. Belki Freecom 2x’de durum farklıdır.
Eksi diyebileceğim tek tarafı şarjı. Ulan bu aletlerin şarjı hemen bitiyor, haftada 1 şarj ediyorum ben. KN2200 kullanırken ayda 1 anca şarj ediyordum. Spirit 10 saat, Freecom 13 saat süre veriyor bence çok az.