Akü bağlantısı hakkında

Merhabalar saygıdeğer forum üyeleri, hayırlı ramazanlar dilerim öncelikle, benim 100 lük bir cup um var Aküsünü değiştirdim, fakat + /- bağlantısını doğrumu yaptım bilmiyorum akünün +(artı) kutbuna marş rölesi den gelen - (eksi) kutbunada statörün ordan gelen kablo mu bağlanıyor, motor el marşıyla çalışmıyor tırr diye ses geliyor bu marş rölesi nin bozuk olduğunu gösteriyor sanırım birde far açık ışığım far butonu kapalıyken yanıyor halde ama farı açtığım zaman far açık ışığım kapalı yani sönmüş oluyor aküyü ters bağlamış olsam bu olur mu teşekkürler bu arada motoruma araba sigortası bağlatmıştım 2-3 sene önce artı kablosunda eksi kablosunda kırmızı renkte o yüzden anlayamıyorum

+ marş rolesine - şaseye bağlı olacak yani marş bağlantı vidası da olacak şase iyi almaz ise lambalar karışır zayıf akım aldığı için konjonktür siyah kablo şase bak şase iyi aliyormu

Motosikleti
Ns200 15"
Aküyü ters bağlarsanız yüksek ihtimalle bu konuyu açamaz olurdunuz :), akü ters bağlantı yapıldığı zaman tesisattaki bir yerleri mutlaka yakar yani bahsettiğiniz farı açtığınız zaman kapanma durumu olmaz, akünün + kutbu marş otomatiğine gider. Far düğmesinin kablo bağlantılarında yanlışlıklar var bunlarında düzeltilmesi gerekmektedir aksi halde kapattığınız zaman açılmaya devam edecektir. Marştan bahsettiğiniz gibi ses geliyorsa akünüz zayıf olabilir.

+ marş rolesine - şaseye bağlı olacak yani marş bağlantı vidası da olacak şase iyi almaz ise lambalar karışır zayıf akım aldığı için konjonktür siyah kablo şase bak şase iyi aliyormu

Teşekkür ederim, ayak marşıyla çalışıyor motor fakat el marşıyla dediğim gibi tırrr diye ses geliyor marş rölesinden birde benim sigorta kablosu aküye bağlanıyor bu doğru bir bağlantı mı ama aküde eksiye mi artıya mı bağlı halde şuan hatırlayamadım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:56 ----------

Aküyü ters bağlarsanız yüksek ihtimalle bu konuyu açamaz olurdunuz :), akü ters bağlantı yapıldığı zaman tesisattaki bir yerleri mutlaka yakar yani bahsettiğiniz farı açtığınız zaman kapanma durumu olmaz, akünün + kutbu marş otomatiğine gider. Far düğmesinin kablo bağlantılarında yanlışlıklar var bunlarında düzeltilmesi gerekmektedir aksi halde kapattığınız zaman açılmaya devam edecektir. Marştan bahsettiğiniz gibi ses geliyorsa akünüz zayıf olabilir.

Teşekkür ederim tam olarak aradığım cevap buydu esasında aküyü yeni alıp bağlamıştım ama 1 hafta içinde bitti sanırım marş rölesi nin tırr sesi çıkarması bunu düşündürüyor o zaman ben konjektörede yönelmeliyim doğru düşünüyorum değil mi

Motosikleti
Ns200 15"
Şu an konjektöre odaklanmanız için bir sebep göremiyorum. Yeni aldığınız akü bozukta olabilir.

El marşı için akünün + kutbundan bie parça kablo ile marş + sina degdir bak eğer basarsa marş rölen bozuk yâda kablolarda gevşeklik olabilir marş basma ahahtar elektrik iy geçirmiyor olabir eğer yine tık tık ederse akü zayıf

El marşı için akünün + kutbundan bie parça kablo ile marş + sina degdir bak eğer basarsa marş rölen bozuk yâda kablolarda gevşeklik olabilir marş basma ahahtar elektrik iy geçirmiyor olabir eğer yine tık tık ederse akü zayıf

Marş + sı dediğiniz rölenin + kısmına değil mi yoksa el marşı düğmesinin artısı na mı anladım teşekkür ederim bunu deneyeceğim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:10 ----------

Şu an konjektöre odaklanmanız için bir sebep göremiyorum. Yeni aldığınız akü bozukta olabilir.

O zaman yedek abir Aküm vardı az dolu olan bir Akü ben motoru ayak marşı ile çalıştırıp bu aküyü dolduracak mı ona bakayım eğer yedek akümde dolmazsa o zaman konjektör e yönelirim teşekkür ederim yardımlarınız için

Akünün artı kutbuna parça kabloyu bağla diğer ucu marstaki + bağlantı yerine degdir marş ne tepki verecek yin tık ederse akü zayıf

Motosikleti
Ns200 15"
Motosiklete boştayken gaz verdiğinizde farda herhangi bir artış gerçekleşiyor mu yoksa sönük mü yanıyor?

Akünün artı kutbuna parça kabloyu bağla diğer ucu marstaki + bağlantı yerine degdir marş ne tepki verecek yin tık ederse akü zayıf

Tamamdır şimdi anladım çok teşekkür ederim yardımınız için

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:17 ----------

Motosiklete boştayken gaz verdiğinizde farda herhangi bir artış gerçekleşiyor mu yoksa sönük mü yanıyor?

Artıyor far baya bir canlanıyor hatta

Bugün Marş rölesini o marş dassağı denilen parçayı değiştirdim el marşı çalışmadı yine tık tık yaptı, marş motorunu söktüm bende marş motorunun bazı bakır telleri kopmuştu bazı tellerde siyahlaşmış ama kömürleri bitmemişti el marşı bu yüzden çalıştırmıyor olabilir mi, ayak marşıyla çalışıyor ama sorun yok en fazla 2. Basışta ayak marşı çalıştırıyor.

Sorun şu ki konjektörüm bozuk fazla voltaj veriyor kısa ampullerde patlıyordu.. tahminim aküyüde öldürdü bu ana denk gelen bir marş motoru arızamda oluşmuş marş motorunun bazı bakırları siyahlaşmış ve bazılarıda kopmuştu kopmuş olanlar marş motorunun içini açtığımda yere döküldüler hep konjektör - marş motoru sipariş ettim birde yedek Aküm vardı onuda şarj ettirdim konjektör ve marş motoru gelince takıp gelişmeleri burdan paylaşacağım. Yardımcı olan arkadaşlarda teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar