Değişik bir çalışma sesi var aynı apartmanda oturduğum komşu var onunda motoru var CBF 150 çalıştırıyor motorda tık ses yok saat gibi fakat ben çalıştırıyorum dizel motor gibi ses bar rolentide arkadas grank dedi birisi sibop ayarı ve piyon dedi bende silindir kapak dolu bir sekilde aldım takımdı fakat hâlâ aynı gürültülü çalışıyor bide CBF de piyon yokmuş dişli zincir varmış arkadaş dedi o yüzden motor çalışma fark olabilir die düşündüm fakat yağı değişince bahsettiğim demir talaş gördüm süzgeç içinde çok az gözle Zor görülür şekilde bakır pullar gördüm yağı karıştırınca
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:24 ----------
Kulağımı koydum rölanti de çalışırken ses yoğunluğu üst kısmında geliyor alta her hangi bir vuruntu duymuyorum kalın yağ koysam veya bor madeni katkı filan acaba bu
Bor katkı biraz hikaye, zamanında bir klasik arabamda çok sıkıntı yarattı bana. Motosiklette bor katkılı yağ olur mu bilemiyorum, debriyaj yağlı plakalı, olmaz herhalde.
Her motorun sesi ve desibeli farklıdır. Kimi normal şartlarda bile dizel gibi çalışır kimi de kıskandıracak kadar ipek gibi ( şu anki TVS raider cidden ipek). Bu bir kriter değil, karaketristik özellik. CBF de dişli zincir varsa demekki SOHC motor, üstten tek egsantrik. Seninkini bilemiyorum.
Sarı malzeme (pirinç sanırım) 2 yerde var diye biliyorum. Krank yatakta ve üstte piston mili burcunda. Supaplarda vs yok. Desenki çapak yok şıkır şıkır ses var, supap ayarı ilk alternatifti. Ama sarı çapak farklı. Bence ustaya götürmelisin. Zaten ses çok degilse sana devam der. Çoksa da motor inecek der. İnerse de dediğin gibi dostum, 3-5 bile tutmaz belki, hiç bilemiyorum piyasayı. Ama iyi usta bulursan sana sıfırlar verir, mis gibi binersin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:20 ----------
Birde anladığım kadarıyla motor üst kapak dolu halde yenilemişsin. Eğer böyleyse sadece üst yenilendiği için yarım motor yapmış oluyorsun, üst tarafın kompresyonu artıyor, eski kalan piston, gömlek, kol, krank (yatak ya da rulman) a binen yük artıyor. Bu zaten aşınmış olan bu parçaların çok daha hızlı aşınmasına sebebiyet verir. Sorunun bundan kaynaklı da olabilir.