300 km'de bende var

Hepsine katılıyorum. Yukarı shift için biraz daha alışkanlık gerekiyor sanırım. Gaz kapatılmayacak, devri doğru olacak vs. Ben ilk başlarda vites düşürürken bazen mesela (-) görüyordum ekranda. Pedala kararlı basmak gerekirmiş. Şimdi şakır şakır kullanıyorum. Benim tek alışamadığım kütükte korna tuşunun yeri oldu. Bir türlü beceremiyorum yahu. Hatta yolda korna pratiği yapıyorum artık. Zamanla onun yerini de hafızaya kazıyacağız tabii.
Motorun en güzel yanlarından biri de modlar arasında direkt motor gücünü değiştirebiliyor olması. Sport modda 92 HP iken mesela, Rain modda 30 HP'ler civarı. Diğer rakiplerinde, GSX-8S örneğin, modlar arasında sadece çekiş kontrol falan gibi özellikler değişiyor. Bunda doğrudan motor gücü de sınırlandırılıyor. Yeni bir kullanıcının alışması için bir nimet.
Ekran (tabii ki değiştirilebilir tasarımlarla) harika. Bütün bilgiler derli toplu ve kişiselleştirilebilir. Ben uygulamasını indirmedim ama kullananlar da çok memnun.
Bende Michelin Road 5 lastikler var. İlk 100 km sanki biraz kayıyor gibiydi (henüz üzerindeki mum yeni olduğundan) ama şimdi çok daha rahatım lastiklerle. Rodajda olduğumuzdan tabii ki zorlayamıyoruz ama trafikte ve virajda acayip kıvrak bir motor. 160'lık arka lastik görünüm olarak zayıf olabilir ama bu kasa için belli ki optimize edilmiş bir ebat.
Artık Japonlar da sorunsuzluk yanında, donanıma ve konfora özen göstermeye başladılar diyebileceğimiz bir motor olmuş. Kullandıkça sevmeye başladım hakkaten.