Dominar 400 için lastik seçimi

Herkese selam ,

Dominar 400 motorum için lastik almayı düşünüyorum.Ama hem toprak yolda hem asfaltta sorunsuz gidecek bir lastik olsun istiyorum.Bunun için iki model lastiğin uygun olacağını düşündüm.Pirelli MT60 RS ve Pirelli Scorpion Rally STR lastikler arasında kararsız kaldım . Scorpion un fiyatı 12700 dü 13750 olmuş. MT60 RS ise motolastikte 14700 lira taksitle 17 filan oluyor.
Lastik şart kaymadan etmeden gidebileceğim bir lastik almak istiyorum.

Yorumlarınızı ve lastikçi tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim

MT60 RS de sanırım ses oluyormuş ben normalde hep yüksek sesle müzik dinlediğim için motorun sesini bile duymadığım oluyor :)

Rally STR Tenere ve Tuareg'de fabrikasyon gelen lastik.
Tipine bakınca asfalt performansına şaşırıyor insanlar ama zaten 80/20 bir lastik, asfaltta çok sıkıştırmadıkça sıkıntı çıkarmıyor, ancak performans beklememek lazım.
Genel basit toprakta iyi ama çamurda asla ortalıkta yok, çok gevşek zeminde de yine tat vermez. Orta yolcu yani.

Motosikleti
Forza 250
Biraz spor tarafta kalsa da ben Mitas kullanıyorum 3300kmdir.Gayet memnunum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:48 ----------

Biraz spor tarafta kalsa da ben Mitas kullanıyorum 3300kmdir.Gayet memnunum.

Vay be buraya böyle yazınca 2 ayda ne cok yol yapmışım.800km sonra 5 bin bakımına gircek.

Herkese selam ,

Dominar 400 motorum için lastik almayı düşünüyorum.Ama hem toprak yolda hem asfaltta sorunsuz gidecek bir lastik olsun istiyorum.Bunun için iki model lastiğin uygun olacağını düşündüm.Pirelli MT60 RS ve Pirelli Scorpion Rally STR lastikler arasında kararsız kaldım . Scorpion un fiyatı 12700 dü 13750 olmuş. MT60 RS ise motolastikte 14700 lira taksitle 17 filan oluyor.

MT60 RS de sanırım ses oluyormuş ben normalde hep yüksek sesle müzik dinlediğim için motorun sesini bile duymadığım oluyor :)

asfalttan ne kadar çıkacaksın?
%50 asfalt %50 toprak mı?
yoksa %80 asfalt %20 toprak mı?
ona göre öneride bulunayım

asfalttan ne kadar çıkacaksın?
%50 asfalt %50 toprak mı?
yoksa %80 asfalt %20 toprak mı?
ona göre öneride bulunayım

Genel olarak gezi için kullanıyorum. Çoğunlukla asfalt ama bazen dağlık yerde gezdiğim için mıcır veya toprak yollara giriş yapabiliyorum.Lastik sporda olabilir ama önemli olan tutuşu iyi olsun istiyorum .Şuan stok lastikler var bazen fazla yatırdığımda arka teker sendeleyebiliyor o da aklımı alıyor :D

Pek de anlamıyorum açıkçası :)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
MT60 RS yola tabiri caiz ise yapışan oldukça yumuşak hamurlu bir lastik. Çabuk biter, ort. 5-6.000'den sonra patatese bağlar. (D400 ile azıcık daha uzun dayanabilir, çok güçlü bir motor değil sonuçta...) Alım kararınızı ona göre verin. Daha uzun km ömrü istiyorsanız Rally STR daha uygun seçim olacaktır. Asfalt performansı gayet güzel. Kuru toprak yolda da üzeceğini zannetmem.

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu "Mt 60 Rs" eskiden AEA'nın yol motorları için bile önerdiği "Mt 60 Rs Corsa" ile aynı mı? farklı mı?

Motosikleti
Bu "Mt 60 Rs" eskiden AEA'nın yol motorları için bile önerdiği "Mt 60 Rs Corsa" ile aynı mı? farklı mı?

Aynısı olsa gerek; MT60 RS Corsa hep tek versiyondu diye biliyorum. Corsa'yı ekstra yazmaya gerek olmuyor o durumda. Ducati Scrambler'ların standart lastiğiydi o zamanlar. (Şimdi ne ile geliyorlar bilmiyorum...)

Son düzenleme:
Vivento veya Pirelli Angel City al diyorlar bu konuda yorumunuz nedir :) Bayağı kararsız kaldım.

Motosikleti
Vivento nedir bilmiyorum, Angel City yukarıda bahsi geçen lastiklerin kalite segmentinde değil, yukarıdakiler en az iki gömlek üstün. Bütçesel bir sıkıntı yoksa Scorpion Rally STR alın geçin bence; görsel olarak da güzel bir lastik üstelik.

Genel olarak gezi için kullanıyorum. Çoğunlukla asfalt ama bazen dağlık yerde gezdiğim için mıcır veya toprak yollara giriş yapabiliyorum.Lastik sporda olabilir ama önemli olan tutuşu iyi olsun istiyorum .Şuan stok lastikler var bazen fazla yatırdığımda arka teker sendeleyebiliyor o da aklımı alıyor :D

Pek de anlamıyorum açıkçası :)

dostum senin istediğin lastik açık ve net bir şekilde Michelin anakee anventure dir
başka lastiğe boşuna bakıp kendini üzme
ön lastik ebatları uymayabilir onun için bişey diyemem

dostum senin istediğin lastik açık ve net bir şekilde Michelin anakee anventure dir
başka lastiğe boşuna bakıp kendini üzme
ön lastik ebatları uymayabilir onun için bişey diyemem

Bu lastik güzelmiş ancak benim motorun ebatlarına uygun bulunmuyor. Bugün lastikçi ile görüştüm ve MT60 RS in benim isteklerime daha uygun olduğunu belirtti.Ben de bu lastikten sipariş ettim.

Motosikleti
Bu lastik güzelmiş ancak benim motorun ebatlarına uygun bulunmuyor. Bugün lastikçi ile görüştüm ve MT60 RS in benim isteklerime daha uygun olduğunu belirtti.Ben de bu lastikten sipariş ettim.

Güle güle kullanın vantuz gibi lastik.

Herkese selam ,

Geçen yıl Eylül ayından itibaren Dominar D400 de (2023) 500 KM den beri MT-60 RS lastiğini kullanıyorum. Asfaltta sağnak yağmur dahil kullandım, kuru toprak / hafif arazide de genel olarak güneşli havalarda sürdüm, yol tutuşu genel anlamda özellikle asfaltta harika.

Şu an 16300 KM de. Henüz performans kaybı hissetmedim, kayma vs de yapmıyor yani. Genel kullanımım 70-130 arası, titreşim seviyesinin az olduğu devir aralğında takılıyorum :cherry: 3-4 günde bir çantada taşıdığım Akülü Hava Kompresörüyle kontrol edip şişiriyorum.

Arazi ağırlıklı sürülecekse Pirelli Scorpion Rally STR yi, asfalt ağırlıklı sürülecekse MT-60 RS i tavsiye ederim.

Bütçeyi biraz kısmak istersek Anlas Winter Grip Plusı incelemek lazım, MT-60 RS tarzı bir şeye benziyor :)

Bu lastiklerle fren mesafesi de kısalıyor.

Motosikleti
D400
Herkese selam ,

naptın hocam, memnun kaldın mı MT60 RS den ? bende bakıyorum, tecrübeni merak ettim

Motosikleti
Yamaha XSR700
MT60 RS'i XSR700'de kullanıyorum. Yazın çok sıcak havalarda bırakmaya daha meyilli. 35-40 derece havada gaz açınca saran lastik, 10-15 derece havada tutuyor. Hatta yazın arkası gezen motor, kışın kafa kaldırıyor. Benim en çok şaşırdığım şey bu olmuştu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar