Forumumuzda Voge motosiklet kullanan bir arkadaşımız vardı.
Konuyu gördüğünde yorum yapacaktır.
Servis hizmetleri kötü olan markaların motosikletlerini alıyorsak tanıdığımız iyi bir usta olmalı düşüncesindeyim.
Evet frenlerinin bmw gs 1250'den daha iyi olduğunu söylüyordu sanki nedense aklımda kalan tek şey bu.![]()
Ne alaka bilmiyorum ama, yahu şu ülkede motosiklet o kadar seviliyor ve kullanılıyorki neden tek bir özgün motosikletimiz yok hâlâ. 50 yıl sonra da olmayacak mı. Bir "Voge" çıkartmayı neden başaramıyoruz. Neden zaten piyasada mevcut olan komponentleri (bosch, kayaba, nissin vs vs.) bir araya getirip mesela "Ceylan" diye 125 cc tek silindir hava soğutmalı basit bir modelle başlayamıyoruz. Yaşım 55 çocukluğum pejoyla geçti, arada japon avrupa, şimdi de hintli. Acziyet bu, başka bir şey değil. Hiç talep olmasa ok, var ama deli gibi.
honda'nın yeni çıkan cb125f modeli taparcasına seviliyor forumun önemli bir kısmı tarafından. aynı motor birebir aynı olarak türk üretimi olsa ve adı "ceylan" olsa en başta bu forumda yerden yere vurulur. sanırım bu yüzden.
ben kısa süre sr4 modelini kullandım. harika bir scooter'dı. şeytana uyup ak550 almak için sattım ama hala yollarda görünce dönüp bakıyorum. bu arada satarken de biraz uygun bir fiyat koydum. ilanı gece 2'de yayına aldım, sabah 10 gibi biriyle sözleştik. peşine de 3-4 kişi daha sıraya girdi ama ilk gelen aldı.
AK-550 uzun süre sıkılmadan kullanılacak, zevk ve keyif alınacak bir maxi-scooter. Güzel seçim.
Olmayabilir dostum yaa...Togg u düşünecek olursak ki o kadar problemli olduğu halde...Ahmet Mehmet değilde hani Reis deseki yerli milli, kuryesi olan firmalar başlar almaya.
Ben alırdım. 12 değil 10 bg olsun sorun etmezdim, fiyatını da 100k değil 50-55 yap, kapış kapış giderdi. Yedeği, servisi güzel yapardın, başta zarar etsende sonra çok kazanırdın. GP kompozit mis gibi bir örnek. Tiger egsoz keza öyle. Tonla çantacı türedi. Bursa da debriyajdan kranka her şeyi ürettirirsin.
Yazık oluyor...
Şimdi çin malı olan 80k'ya maloluyorsa aynı parçaları (frenler, abs, amortisörler vb) aynı maliyetle bulsan bile kalan parçaların burada üretimini de işin içine katınca yabancılarla yakın fiyat agelirse üstüne marka da karını koyacak tabi, o zaman honda dururken yakın fiyata sırf yerli diye niye alayım da nasıl güveneyim?
Çin gibi çok büyük pazar olur da o pazarlara satma şansı olanlar üretim hacmi avantajı ile maliyetleri düşürebiliyorlar. Ama bizim yerli ve milli anadolu kaplanlarına çinden buldukları en ucuz şeyleri burada en ucuz işçilikle kalite kontrolu de çok önemsemeden motajını ucuza yaptırıp satmak tatlı geliyor. Uzun vadede motosiklet işine yatırım yapacak babayiğit sanayici çıkmamış.
Ben çocukken Java Ceylan 350 modeli reklamları çıkardı tek kanallı TV devrinde, hatta yaşadığım küçük işlece tanıdıklarda falan görürdüm, demek onu o zamanlar üreten firmalara çinden ithal etmek daha karlı gelmiş.
honda'nın yeni çıkan cb125f modeli taparcasına seviliyor forumun önemli bir kısmı tarafından. aynı motor birebir aynı olarak türk üretimi olsa ve adı "ceylan" olsa en başta bu forumda yerden yere vurulur. sanırım bu yüzden.