2007 modeller görücüye çıkıyor / Ayşe Şule Bilgiç

Admin
Yönetici
Katılım
14 Nis 2003
Mesajlar
7,150
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
[BOS]
ayse8tx.jpg
Eh artık vakti geliyor; tüm sene üzerinde çalışılan yeni modeller ve eski modellerin makyajlı halleri görücüye çıkmaya başladı bile. Şimdilik 2007 modeller içinde sizin için seçtiğim birkaç yakışıklıdan bahsedeceğim.

Bazıları ülkemize gelecek mi henüz bir bilgi olmasa da yaban ellerdeki bu yakışıklıları da tanımakta fayda var. İlk olarak benim oğlanın makyajlı halini anlatayım. Makyaj delikanlıyı bozar ama bizim namussuza yakışmış sanki?

FAZER CAN’IN 2007 MAKYAJI

Özel ilgi ve bilgi alanıma giren Fazerlar’ın üreticisi Yamaha en son 2004 senesinde bu modeli baştan yaratmıştı. Fazer piyasaya çıktığında, motosiklet severler tarafından çok tutuldu hatta Avrupa motosiklet piyasasında 2 sene üst üste en fazla satılan spor yol motosikleti oldu. 2004 senesinden bugüne kadar üzerinde büyük değişiklikler yapılmayan Fazerlara Yamaha bu sene ’gel bahalim sana şöle yeni bir şekil şemal verelim, teknik özelliklerini de yeniden gözden geçirelim’ deyip, işe koyulmuş.

ANALOG GÖSTERGEYE DÖNÜŞ

2007 model Yamaha FZ6 Fazer’ın 4 silindirli performansından şikayet edeni zaten görmemiştim. Bu kısmı ile ilgili bir oynama yapılmamış.. 2007 de Fazer, 2006 da olduğu gibi yine spor ve agresif görünümü, yeni çizgileri, monoblok fren kaliperleri ve dilerseniz opsiyonel ABS seçeneği ile karşımıza çıkıyor. En fazla dikkat çeken değişiklik ise yeni gösterge panelinde. Vallaha Yamahacılar sanırım her hafta Otoyaşam alıp okuyor olmalılar ki bu değişikliği yapmışlar. Kaç hafta canım Fazer’ım ile en büyük sorunumun gösterge paneli olduğunu yazdığımı hatırlamıyorum. Motorcu dediğin dijital göstergeden hoşlanmaz. Bunu tüm üreticiler kafalarına sokmalı. Şöyle gazı verinde o ibrenin çıkışı pek çokları için motora binme sebebi iken neden dijital gösterge koyarlar zaten anlamış değilim. Çok şükür Fz6 da bu yanlıştan dönülmüş ve 2007 de karşımıza analog göstergesi ile çıkacak bu yakışıklı.

Bunu dışında motosikletin arka salıncağı yenilenmiş , sele yeniden tasarlanmış, sürücü ve yolcu için daha konforlu hale getirilmiş. Artçının daha rahat oturuş pozisyonu alması için arka ayak pegleri aşağıya çekilmiş. Ön çamurluk grenaj ve cam elden geçirilmiş, bu yeni tasarım sayesinde rüzgardan oluşan türbülansın önüne geçilmiş. Fazer da 2 pistonlu kaliper yerine yeni 4 pistonlu monoblok fren kaliperi ile fren gücü arttırılmış . Benzin enjeksiyon sistemi tekrar programlanmış ,motorun daha akıcı ve düşük devirlerde torklu çalışması sağlanmış. Tüm bu değişikliklerden sonra Fazer 6 kilogram daha hafiflemiş ve kuru ağırlığı 181 kilogram ye düşmüş ABS’li versiyonun ağırlığı ise 191 kilogram.

2006 modellerin sadece belirli renklerinde sunulan siyah şasi 2007 modellerin tamamında uygulanmış. Yani artık Fazerlar siyah şasili.

2007_FZ6_Fazer_A_S2_Photo_01_prv_tcm26-139900.jpg


Varadero’nun oğlu

Ülkemize hiç gelmeyen Varadero 125! 2007’de yenilenmiş hatları ile karşımıza çıkan bir model de ülkemizde satışa sunulan Honda Varadero XL 1000V’nin oğlu Varadero 125. Muhteşem tasarım, doyurucu kalite, macera ruhu ve yeni güç ünitesi ile karşımıza çıkan mini Varadero motosiklet keyfinin en hoş yollarından biri gibi duruyor. Ancak ülkemize bu güne kadar getirilmeyen Varadero 125 bundan sonra da gelir mi Allah bilir? Neden gelmiyor derseniz? Ülkemizde yerleşmemiş olan motosiklet bilinci yüzünden derim.Bir de yüksek fiyat elbette. 125cclik motoru hakir gören cahil bir toplum olarak bu motora bu parayı vereceğime giderim bilmem ne marka 750cc lik motor alırım denilebiliyor. Umarım bu motor Türkiye’ye gelir ve bu anlayışlar değişir.Yıllarca orda burada satamadıkları motorları bize getirip kakaladılar ve yazık ki motor kültürü gelişmeyen bizim gibi ülkeler de bu dışarıda satılmayan motorları baş tacı yapıldı. Bu yüzden de böyle şeker motorlar motordan sayılmaz oldu. Teknik özellikler: 90°-V2 sıvı soğutmalı motor, 15 beygir güç / 11000 devir, elektronik ateşleme, ön lastik 100/90-18 56P, arka lastik 130/80-17 65P.

040_Honda_Varadero.jpg


Yeni jenerasyon cruiser

Yamaha’nın 2007 model, etkileyici bir stile sahip yeni jenerasyon su soğutmalı XVS1300A Midnight Star modeli ’cruiser’ konseptine yeni bir boyut getiriyor. Yamaha mühendislerinin XVS1300A projesine başladıklarında amaçları; yüksek torklu ve kullanması kolay, sınıfının lideri olacak ortasiklet bir ’cruiser’ yaratmakmış. Bu amaç, yeni yaratılan bir ’uzun iki teker arası mesafeli’ şaseye monte edilecek, tamamen yeni bir 1300 cc çift silindirli V makina yaratılarak ve son olarak da, bu motosiklete çok etkileyici bir ’cruiser’ görüntüsü dizayn edilerek başarılmış. XVS1300A bir çok yönden klasik, geleneksel bir model olmakla beraber, aynı zamanda da son teknolojiye sahip.

2007_XVS1300A_Photo_01_prv_tcm26-140440.jpg


BAKIŞLARI AĞABEYLERİNE BENZEMİŞ

2007 makyajı yapılanlardan biri de Honda Cbr 125R. Mini spor modelin yeni yüzü potansiyel alıcıları ateşleyebilir. Kanımca dizaynındaki en büyük değişiklik farlarında yapılmış. CBR 125, 2007 Mayıs ayında piyasaya sunulacakmış.


CBR 125’in 2007 yenilikleri:
Gösterge paneli yenilenmiş
Yeni Çift optik far direk CBR 600/1000 RR dan alınmış.
Enjeksiyon sistemi çalışması yeniden düzenlenip, PGM-FI idle yönetim sistemi IACV ile güçlendirilmiş
Hava kirliliğine karşı HECS3 sistemi ile katalizör ve oksijen sondası eklenmiş.
2007 renk seçenekleri; kırmızı, mavi, siyah ve beyaz.
020_Honda_CBR125R.jpg


Ayşe Şule BİLGİÇ
[email protected]
Rüzgarın Kızı - Ayşe Şule Bilgiç'in Yazıları Her Çarşamba Hürriyet Gazetesi Otoyaşam Ekinde Yayınlanır. [/BOS]
 
Son düzenleme:
Katılım
10 Eyl 2006
Mesajlar
1,105
125 lik motoru hakir gören cahil bir toplum demeyi siz kendinize yakıştırıyormusunuz. Bu toplumda herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil artı olarak bu toplum cahil değil. Bu yazdığınız yazı yüzünden inşallah mahkemeye verilmezsiniz normalde sizin yazılarınızı okumuyorum fakat iş yerindeki arkadaşlardan biri kim bu yahu demeseydi bu satırdanda haberim olmıyacaktı, hoş hürriyet gazetesinin motosiklete karşı olan tutumunuda begenmem zaten.Bu motorun satılamasını istiyorsanız bence hondaya bir ziyarette bulunun söyleyiverinde bu motorun fiyatını ucuz tutsunlar belki o zaman bu toplum bu motora para verir.Birde merak ettiğim bu motorun fiyatı nedir biliyorsunuzki toplumumuza göre pahalı geliceğinin yazabiliyorsunuz, fiyatı bizimle paylaşırsanız ayrıca bir hüzün duyacağım.
 
Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
10 May 2005
Mesajlar
4,906
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Erhan 'ın 10-10-2006, 14:23 PM Mt de 'ki yazısı http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=23108
Bunu dışında motosikletin arka salıncağı yenilenmiş , sele yeniden tasarlanmış sürücü ve yolcu için daha konforlu hale getirilmiş. Artçının daha rahat oturuş pozisyonu alması için arka ayak pegleri aşağıya çekilmiş. Ön çamurluk grenaj ve cam elden geçirilmiş , bu yeni tasarım sayesinde rüzgardan oluşan türbülansın önüne geçilmiş. Fazer da 2 pistonlu kaliper yerine yeni 4 pistonlu monoblok fren kaliperi ile fren gücü arttırılmış . Benzin enjeksiyon sistemi tekrar programlanmış ,motorun daha akıcı ve düşük devirlerde torklu çalışması sağlanmış. Tüm bu değişikliklerden sonra fazer 6 kilo daha hafiflemiş ve kuru ağırlığı 181 kg ye düşmüş ABS li versiyonun ağırlığı ise 191 kg.

Ayşe Hanım'ın 18-10-2006 gazetede ki köşe yazısı http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=23539
Bunu dışında motosikletin arka salıncağı yenilenmiş , sele yeniden tasarlanmış, sürücü ve yolcu için daha konforlu hale getirilmiş. Artçının daha rahat oturuş pozisyonu alması için arka ayak pegleri aşağıya çekilmiş. Ön çamurluk grenaj ve cam elden geçirilmiş, bu yeni tasarım sayesinde rüzgardan oluşan türbülansın önüne geçilmiş. Fazer da 2 pistonlu kaliper yerine yeni 4 pistonlu monoblok fren kaliperi ile fren gücü arttırılmış . Benzin enjeksiyon sistemi tekrar programlanmış ,motorun daha akıcı ve düşük devirlerde torklu çalışması sağlanmış. Tüm bu değişikliklerden sonra Fazer 6 kilogram daha hafiflemiş ve kuru ağırlığı 181 kilogram ye düşmüş ABS’li versiyonun ağırlığı ise 191 kilogram.

Bunu ile başlayan cümle bunun olcak demiştim Erhan 'a ama yanlış yazmış, düzeltmeyede üşendi, aynı yazıyı demin burada okuyunca şaşırdım.

ya Erhan Ayşe Şule Bilgiç rumuzu ile Hürriyet 'te köşe yapmaya başladı ya da Ayşe Şule Bilgiç MT 'nin sıkı bir takipçisi :)
 
Son düzenleme:
Katılım
27 Eyl 2006
Mesajlar
142
walla eline sağlık çok güzel walla cbr nin 2007 fiatı nedir bilen war mı?:silent:
 
Admin
Yönetici
Katılım
14 Nis 2003
Mesajlar
7,150
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Erhan 'ın 10-10-2006, 14:23 PM Mt de 'ki yazısı http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=23108


Ayşe 'nin 18-10-2006 gazetede ki köşe yazısı http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=23539


Bunu ile başlayan cümle bunun olcak demiştim Erhan 'a ama yanlış yazmış, düzeltmeyede üşendi, aynı yazıyı demin burada okuyunca şaşırdım.

ya Erhan Ayşe Şule Bilgiç rumuzu ile Hürriyet 'te köşe yapmaya başladı ya da Ayşe Şule Bilgiç MT 'nin sıkı bir takipçisi :)

Benim yazdığım Fazer haberinin bazı bölümlerini Ayşe Şule Bilgiç Hürriyette yayınlanan bu haftaki yazısında kullanmış ne güzel :wiinkk:
Ayşe Şule Bilgiç de Motosiklet.net i takipcisidir. :cherry:
 
Katılım
9 Eyl 2005
Mesajlar
1,392
ama sanırım ayşe hanım kg yazmayı sevmiyo direk kilogram demeyi seçiyo :mrgreen:
 
Katılım
24 Ocak 2006
Mesajlar
4,007
Ben bu Varadero'yu çok merak etmeye başladım.Fotoğraf itibariyle hayli kaslı bir makina.Ama irice insanlar için canlı görmeyi beklyorum.Cruiser sevmeme rağmen her an tarzımı değiştirebilecek durumdayım.Rahat kullanışlı olan manevra yeteneği yüksek modellere karşı ilgim artmaya başladı aslında.
 
Katılım
13 Eyl 2005
Mesajlar
2,547
Kesinlikle Honda Türkiye Varadero 125 i getirmeli. Eğer motosiklet sektöründe liderim diyorsan küçük hacim motor klasmanında da sözün geçecek. Hele böyle şık bir motosikleti getirmemek çok yanlış.
 

zed

Katılım
1 Tem 2006
Mesajlar
160
cbr nin enjeksiyon sistemi değişmiş diye yazıyor acaba beygirinde ve son hızında hissedilebilir bi değişiklikte yapmışlarmıdır merak ettim
 
Katılım
6 Eki 2006
Mesajlar
318
varadero 1000lik gördüm ciddn acayip kaslı müthis karizma bise
125lik olanı ile 1000lik olanı arasında fark var mı motor dısında
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst