Honda CB750 Yeni Hornet VS Suzuki GSX-8S

KaMasaki gibi "Bitik Marka" olma yolunda kararlı adımlarla ilerliyorlar demek ki.:bounce:

valla şu an dediğim gibi motor arıyorum o yüzden kimde ne var falan alıcı gözle baktım.fiyatını geçtim motorlarıda kawasakini cidden kötü.daha doğrusu antika.10 15 sene önceki çizimler teknolojiler motor blokları hala devam ediyor.arka maşa balkon demiri bazı modellerde z900 alıcam koskoca motora radyal fren yok ters maşa yok vs enteresan eksiklikleri var.z500 ninja500 çıkıcak şimdi o bir yeni nesil makina güzel belli bide zx4rr var 400lük 4 silindirli oda çok güzel bir makina.onun dışındakiler ağlıyor eskiyim diye.tabi bu bana göre eksi bazılarıda bunu arıyor motorların bu kadar yeniliğe açık olmasını sevmeyen de çok insan var.daha doğrusu 40 yaş+ üzeri kullanıcı kitlesine sahip kawasaki motorları.20 yaşında bir kullanıcıya hitap edemez.tam japon üreticisi sorun yoksa ise geliştirmeye gerek yok.suzuki de böyleydi son çıkan motorlarının hepsini gayette güncel güzel yaptı o işten vazgeçti.

E Hornet'te de balkon demiri yok muydu =))

Suzuki sadece yeni blok yaptı, far tasarımını değiştirdi ki ben beğenmiyorum ama doğru değiştirdi, ama onun dışında dediğin gibi Japon kafası çalışıyorsa dewamke. Yamaha buna aykırı hareket eder gibi bir imaj çizdi kendine helal olsun, ama CP2 de kaç yıldır hala aynı CP2.

Günün sonunda ben ne istiyorum abi diye oturup buna karar vermen lazım. Fiyat tamamen subjektif bir konu. Benim için nakitte 450bin TL'lik Tuono 660, 400bin TL'lik Hornet'ten daha ucuz bir motor mesela. 480bin TL'lik Tuono Factory ondan da ucuz. 550bin TL'lik STRS, daha ucuz diyemem ama aynı fiyat gibi bir şey. E şimdi o amortisöre, frene şasiye benim ihtiyacım yok diyorsan tabii ki bu motorları almak da anlamsız olacaktır. Yani fotoğraf çekmeyi bir hobi veya meslek olarak icra eden birine dSLR fotoğraf makinasının bir anlamı var, ama instaya güzel fotoğraf atmak isteyen biri için bunlar anlamsız şeyler. Sen motosikletten ne istediğine bakabildiğin zaman - ki bunu yapmak çok zordur, küçümseyici anlamda söylemiyorum ben de çok zorlandım bu konuda, resim netleşiyor. Eh Türkiye'de alım gücümüz çok düşük olduğu için göz ardı etmekte çok daha fazla zorlandığımız bir ikinci el durumu var, o da yine buna ne kadar önem verdiğini düşünmekle belirlenebilecek bir şey.

En nihayetinde sanırım en azından ikimiz için de geçerli olan şey motosikletin gerçek gereksinim olmadığı. En fazla terapi işi görüyor ama günün sonunda tamamen zkimizin keyfi için edindiğimiz bir şey, hepsinin de keyfi farklı. Benim 450bin TL'ye 8S'le Tuono 660'ı yanyana koyduğumda 8S almam için aklımı yitirmiş olmam lazım. Kimi insanın da 400bin TL'ye Hornet varken Tuono bakması için kafasına silah dayanmış olması lazım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Şu anda piyasada naked sınıfında güç, donanım, konfor, 2. el, servis vb. konular ile birlikte satış fiyatı da dikkate alındığında Honda CB 750 Hornet fiyat/fayda oranında rakipsizdir. (Mevcut satış fiyatı 402.250 TL). Çirkindir, değildir bilemem ama rakipsizdir.

KTM 790 Duke ise diğer iyi alternatiftir. Ancak 412.300 TL'lik fiyatı boş motordur. Buna QS, track mode, ıvır zıvır eklendiğinde fiyat çok yukarı çıkacaktır.

Suzuki GSX-8S (499.900 TL), Aprilia Tuono 660 Factory (529.900 TL), inanılmaz bir fiyat politikası güdüyor.

Hornet'in fiyatına quickshifter dahil mi? Değilse ne kadar ekliyor?

Burada boş Hornet MSRP $7900. Ama quickshifter extra $685. Suzuki 8S $8,849 quickshifter dahil. Velhasıl aradaki fiyat farkı $300 bile değil. Velhasıl Türkiye'de ya Honda iyi fiyat sunuyor, ya da Suzuki iyi geçiriyor.

Bu arada Duke 790'ın fiyatı inanılmaz iyiymiş Türkiye'de. Burada $9,199, Hornet'ten tam $1300 yukarıda... Sanırım Japonların yüzde yirmi vergi dezavantajından dolayı bu kadar uygun fiyatı Türkiye'de...

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Hornet'in fiyatına quickshifter dahil mi? Değilse ne kadar ekliyor?

Burada boş Hornet MSRP $7900. Ama quickshifter extra $685. Suzuki 8S $8,849 quickshifter dahil. Velhasıl aradaki fiyat farkı $300 bile değil. Velhasıl Türkiye'de ya Honda iyi fiyat sunuyor, ya da Suzuki iyi geçiriyor.

Bu arada Duke 790'ın fiyatı inanılmaz iyiymiş Türkiye'de. Burada $9,199, Hornet'ten tam $1300 yukarıda... Sanırım Japonların yüzde yirmi vergi dezavantajından dolayı bu kadar uygun fiyatı Türkiye'de...

07 Kasım 2023'te yazdığım mesaj (Bu konu #28 nolu mesaj)

GSX-8S liste fiyatı 409.9000 TL. 12 taksit yapacaksanız bu fiyatı bölüyorlar. Peşin öderseniz 30.000 TL indirip yapıp fiyatı 379.900 TL yapıyorlar. Ama bu fiyata Quickshifter dahil geliyor motor.

Hornet liste fiyatı 364.750 TL. Bu rakamı peşin ödemeniz gerekiyor. Bu durumda Suzuki ile Hornet arasındaki peşin fiyat farkı sadece 15.150 TL. Ama Hornette bu fiyata Quickshifter dahil DEĞİL. QS yaklaşık 10.000 TL. Hatta belki daha fazla. Net rakamı öğrenmedim ama bu hafta öğreneceğim.

Dolayısı ile her iki modeli QS dahil olarak neredeyse aynı fiyata alabiliyorsunuz. Fiyat burada temel belirleyici unsur değil yani...

Geçen Kasım'da Hornet ile GSX-8S QS dahil fiyatları neredeyse aynı iken, şu anda Hornet çok avantajlı durumda.

Hornet Ocak ayında QS 10600 TL'ye takılıyordu (ben ayrıca bir indirim almıştım). Hornet Ocak ayı peşin indirimli fiyatı 368000 TL idi.

Kasım'daki Suzuki avantajı bitmiş artık...ilginç...Türkiye'de farklı bir ücret politikası uyguluyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar