RS200 düşük devirde tak tak sesi

Merhaba arkadaşlar kısaca anlatayım. Motor düşük hızda ve devirdeyken atıyorum debriyaja basılı tutarken hafif hafif gaz verince sanki bir parça motora yetişmeye çalışır gibi tak tak tak tak ses geliyor taş vururmuş gibi. Krank diye çok korktum fakat net bilgim yok. Bazen yapıyor bunu bazen yapmıyor. Dediğim gibi motor durmaya yakın anlarda bu durum meydana geliyor elim debriyajda gaz verince tak tak tak vurma sesi bazen debriyajdayken gaz vermesem de yapıyor bunu yine durmaya yakın. Zincir bol değil bugün sıktırdım fakat sorun devam etmekte.

2. sorunum da motoru genelde şehir içinde sürüyorum ve trafikte beklerken elim debriyajdayken falan tak diye ses gelip stop ediyor. Bugün iki defa oldu. bu neyden kaynaklanabilir?

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Bu bloklarda stop etme problemi ve debriyaj tası ses yapmaktadır, tas sesi bu motosikletlerde kronik hatta isterseniz gidin sıfırını alın ve takın yine yapacaktır. Stop etme konusu ise rölanti motorundan kaynaklanmaktadır yenisini almadan önce gaz kelebeği gövdesindeki her sensör temizlendikten sonra bu problem minimuma iniyor. Bahsettiğiniz vuruntu sesi debriyaja basınca yüksek ihtimalle gidiyordur.

Bu bloklarda stop etme problemi ve debriyaj tası ses yapmaktadır, tas sesi bu motosikletlerde kronik hatta isterseniz gidin sıfırını alın ve takın yine yapacaktır. Stop etme konusu ise rölanti motorundan kaynaklanmaktadır yenisini almadan önce gaz kelebeği gövdesindeki her sensör temizlendikten sonra bu problem minimuma iniyor. Bahsettiğiniz vuruntu sesi debriyaja basınca yüksek ihtimalle gidiyordur.

Hocam vuruntu sesi aksine debriyaja tam basınca motoru boşta kalınca viteste olsun olmasın önemli değil yavaşlamaya ve durmaya yakın ve debriyaja basılı tutunca yapıyor hafif hafif. Sonra debriyaj yine basılıyken motora gaz verdikçe o vuruntu daha çok yapıyor sesi artıyor. Tam anlatabildim mi emin değilim kusuruma bakmayın.

Motosikleti
Ns200 15"
Hocam vuruntu sesi aksine debriyaja tam basınca motoru boşta kalınca viteste olsun olmasın önemli değil yavaşlamaya ve durmaya yakın ve debriyaja basılı tutunca yapıyor hafif hafif. Sonra debriyaj yine basılıyken motora gaz verdikçe o vuruntu daha çok yapıyor sesi artıyor. Tam anlatabildim mi emin değilim kusuruma bakmayın.

Motosikletiniz kaç kilometrede? Aşırı bollaşmış egzantrik zinciride ciddi bir ses çıkartır.

Bende geçen hafta debriyaj balatalarımı değiştirdim sonrasında bende de aynı sorunu yapmaya başladı servise o zaman söyledim birşey yok dediler daha sonra yine götürdüm durumu anlattım kontrol etti zincir plastiğe sürtüyor ayarlayalım geçer dedi zinciride ayarladı ama bu gün yine yapmaya başladı kafama çok takılıyor bu durumu yaşayıp çözüme kavuşturan biri var mı ya 🤔

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar