valla ben de çok düşünüyorum bu konuyu. bi cesaretleniyorum, sonra diyorum ne gerek var. baharda bi eğitim alayım da belki fikrim değişir.
İlk motorum dahil yıllarca scooter (İntegra 750 dahil) kullandım. Vites için; hammallık, ne gerek var vs diyordum.
Ta ki vitesli motorla tanışana kadar.
Vitesli motor, güvenlik ve sürüş teknik ve dinamikleri bakımından da motosikletin mantığına uyuyor. Virajlarda otomatik vitesin kararsızlığı olabiliyor. Sürüş dinamiği daha keyif verici.
Kesinlikle ön yargınız olmasın. Ben vitesli motoru gereksiz görürken, şimdi nasıl otomatik kullanmışım diye hayıflanıyorum. Nasip olursa bir ay kadar sonra İleri ve güvenli sürüş eğitmeni olacak birisi olarak söylüyorum. Vitesli motora en fazla 3 gün de alışırsınız. Belki de daha önce kullandınız bilmiyorum. Bunlar kişisel düşüncemdir.
Motosikletin ağırlığını azaltmaya gelince bu çok yanlış bir düşünce. Motosiklet öyle bir makinadır ki onu ne kadar rahat ve kendi haline bırakırsak o kadar işini iyi yapar ve güvende oluruz. Ağırlık meselesi çok ciddi meseledir. aküden, jant tan alacağınız 1-2 Kg, motosiklet sürüş dinamiğine tarif edilemez etki yapar. Ben buna cesaret edemezdim. Tabi ki ön frenler, titreşim vs. motorda beğenmediğimiz noktalar olabilir, maliyetten kaçmışlardır. Fakat ağırlık, denge ve stabilite farklı olaylar.
Lütfen böyle motorun dengesini bozacak girişimlerde bulunmayın. Arkadaşların dediği gibi eğitim almak veya kilo vermek daha mantıklı hareketler.