- Konu Yazar
Merhabalar, aslında bildiğim ancak gördüğüm şeylerden dolayı kendimi sorgulamamı sağlayan bir konu var. Motosikletimde kaydırmalı debriyaj var, ilk defa bu sistemi tecrübe ediyorum ve motosikletim dominar 250, genelde ne düşük ne yüksek devirlerde kullanmayı severim, vites düşürürkende kaydırmalı debriyaj olduğu halde alışkanlıktan dolayı ara gaz vererek küçültüyorum. Geçenlerde 2-3 kere vites düşürürken arka teker kilitledi, hatta birisi viraja girmek üzereyken oldu ve karşı şerite geçmekten zar zor kurtardım, hızım gayet yavaştı viraj keskindi ve hızımı viraj öncesi 50 ye kadar düşürdüm ve 4. Vitesten 3. Vitese aragazı ile düşürdüm ancak bahsettiğim gibi kilitledi, durum kafama takılınca güvenli bir alanda deneme yaptım ve çatır çatır kilitliyor kaydırmalı debriyaj yokmuş gibi ancak bunu bilerek denediğim için biraz limitleri zorlamamın etkisi vardır, ancak bahsettiği 1-2 pozisyonda kilitlemesi için hiçbir sebep yoktu, kaydırmalı debriyaj olmasa bile kilitlemezdi o derece, lastiklerim iyi tutuyor rosso sport 2 takılı, bu durum neden oluyor anlam veremedim, hele bugün bir videoda denk geldim ecnebi herifler yamaha r1 ile sert sürüş yaparken neredeyse redline a girecek bir devirde vites düşürüyor vitesi düşürüp gazı açmasıyla tekrar redline a giriyor ona rağmen arka lastikte gram kayma yok, tabii yamaha olmasının etkisi vardır ama benim düşüncem zaten arkayı kitlemek kolay kolay olacak birşey değil çoğu zaman boş alanlarda bilerek ufaktan yanlamak için deniyorum isteyerek bile güç bela kitliyorum ama günlük sürüşte bazen nedensiz kilitliyor aşırı şaşkınım